keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Uups, nyt se näki mut...Meni vallan jalatkin solmuun säikähdyksestä. Onko ihme kun pitää kaikki kahdeksan saada tottelemaan yhtä aikaa... ja hop!


Tämä on kaiketi hyppyhämähäkki, joku niistä 109:stä täkäläisestä, jotka osaavat hyppiä, mutta eivät kutoa verkkoa - paitsi sen yhden langan josta roikkua tarpeen tullen. Kaikki eivät onneksi asu meillä. Eikä tämäkään kauaa. Kuules nyt ei auta hypyt eikä kahdeksan silmääkään... LÄTS!

Se oli sen KI-loppuisen loppu se! Muut löytyvät TÄÄLTÄ.

Tässä oli meille ihan tarpeeksi halloweenia. Oikein mukavaa kauhujuhlaa kaikille muillekin  sitä viettäville!

36 kommenttia:

 1. Kammoan noita ylikaiken mutta tosi hyvän kuvan olet siitä sanut!

  VastaaPoista
 2. On se aika pelottavan näköinen.

  VastaaPoista
 3. Oikea Halloweenin Herttua!

  Hyppii vaan ei kudo verkkoa, onpas outoa veitikka.

  VastaaPoista
 4. Siis tapoit tuon? No minulle kävi kyllä samanlailla. Yllättäen pesualtaassani oli hämähäkKI, siltä oli yksi jalka ruhjoutunut, niin se pääsi sen takia pois. Muuten olisin vienyt sen ulos.

  VastaaPoista
 5. Hurja ötökkä, kutomistaidotonkin. Kait se on muuten tehokas saalistaja.

  VastaaPoista
 6. Komeat aurinkolasit. :-D Hienot kuvat mutta hirveä örkki.

  Mukavaa halloweenia sinnekin (vai oliko se jo eilen)! Itse en ole koskaan sitä viettänyt enkä varmaan vietäkään, kun en vain ole koskaan tajunnyt koko juhlaa. Tylsä mikä tylsä.

  VastaaPoista
 7. Hieno muotokuva! Hämähäkkisi oli oikeastaan aika kaunis. Hrrr... Meillä mökillä oli muinoin katon ja seinän rajassa pieni rako juuri sängyn kohdalla. Eräänä kesäiltana näin lihavan mustan hämähäkin kävelevän pitkin seinää alaspäin. (Karvat nousevat vieläkin pystyyn.) Niin luonnonystävä kuin olen olevinani, noudin ripeästi lehden ja pamautin vieraan hengiltä. Myöhemmin, kun silmäni sattuivat katonrajaan uudelleen, näin siellä jotain liikettä. Raosta tuli esiin mikäli mahdollista vielä isompi musta hämähäkki, ehkä edellisen puoliso, joka kaipasi kaveriaan. Ei kaivannut kauaa!

  VastaaPoista
 8. Näyttää ihan avaruusoliolta ja suureen tuntemattomaan taisi lopulta palatakin.

  VastaaPoista
 9. Kiitos teille!
  Täytyy tunnustaa, että kärpäset, hyttyset, hämähäkit sun muut pienötökät (niitähän riittää) eivät meiltä sääliä saa, läts läts vaan kaikille, eivätkä silti ole aikeissakaan kuolla sukupuuttoon. Äidin oppeja jos seuraisin, niin hämähäkin tappaminen tuo huonoa onnea, mistähän sekin uskomus tulee.. nyt pitää kai suitsutella vähän mirhamia pahojen henkien häätämiseksi :)

  VastaaPoista
 10. Kumpi säikähti enemmän, sinä vai hämähäkki? Onneksi ei ollut skorpioni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se oli hämähäkki joka hyppäsi pakoon :)

   Poista
 11. Näitä kyllä riittää. Onneksi ei tarvitse silmäillä tämänkokoisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä oikeasti pieni, vain sentin mittainen.. jos olisi ollut vaikka tarentulla niin se olisi ollut minä joka lähtee hyppien pakoon.

   Poista
 12. Hui,ei kai tuo ole vaarallinen...Venezuelassa ja täälläkin kerran näin jättihämiksiä ja kirkaisin.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai..harva myrkyllisistäkään on ihmiselle kovin vaarallinen, mutta onhan niitäkin tietty, täälläkin..listin varmuuden vuoksi kaikki. Niitä isoja en ole koskaan nähnyt, viihtyvät kai enemmän Saharassa *väristyksiä*

   Poista
 13. Hyi että mie inhoon näitä. Karvat nousi taas pystyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nämä pienet ei ole niin inhottavia. Minä inhoan Suomessa niitä isoja pitkäjalkaisia..hui!

   Poista
 14. Huu, hämppi! Ne pitkäjalkaiset lukit ovatkin kaikkein inhottavampia, nuo pienet ovat miltei sööttejä. Tuon päästä minulle tulee mieleen robotti. :D

  VastaaPoista
 15. Hämähäkeillä on hauska naamavärkki, ei vaan oikein tahdo saada siitä lähikuvaa kun eivät pysy paikallaan. Niin lukkejahan ne isot olikin, alkaa jo sanat unohtua.. ne on tosi inhoja, en ole täällä nähnyt.

  VastaaPoista
 16. Voi piäntä hämähäkkiä. Se hymyilikin niin kauniisti. Mutta oikeasti se kyllä mietti, miten se saisi noin ison saaliin kannettua ulos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah hah sitä se juuri taisi miettiä, ehdinpä ensin :)

   Poista
 17. Hämähäkit ovat tavallisen mielenkiintoisen näköisiä. Tälläkin komea rivi silmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On silmiä on, vielä selkäpuolellakin pari. Isommalleen vaan ei voinut mitään.

   Poista
  2. Onpahan julman näköinen hämis. hui!

   Poista
 18. eihän vain ollut myrkyllinen hämähäkki?

  VastaaPoista
 19. Aivan kuin koru, varsinkin tuo alimmainen! Toki en tuota rinnuksilleni haluaisi (eikä se mua). On täällä sitten todella kauniita kuvia. Saa matkustaa vaikka vaan istuu nälissään tietsikalla! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koru jees, voisi laittaa roikkumaan vaikka korviin, nuo kun muutenkin roikkuu usein yhden langan varassa, hyvä idea!

   Poista
 20. Lohduttaa, kun niin moni muukin täällä ilmaisee vähän negatiivisia ilmauksia sinänsä noin kauniista ötököistä. Ne isot eiookivoja. Pienet on, kaukaa katsottuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole niitä isoja nähnyt elävänä kuin Tropicariossa, onneksi. Aika hassua että näinkin pieniin ötököihin voi jotkut kehittää oikein fobian.. en sentään ole vielä siinä vaiheessa, mutta en voi sanoa näistä tykkäävänikään.

   Poista
  2. Hassua, miten monet asiat yhdistyvät yllättäen mielessä. Tuosta kommenttivastauksestasi tuli mieleen koulutoveri, joka inhosi nimenomaan "pyöreäpyllyisiä" hämähäkkejä eikä muita. Nyt tuo ystävä on jäänyt eläkkeelle ja on juuri miehensä kanssa purjehtinut Suomesta Kanarian saarille talveksi, siis melkein lähelle sinua - täältä kaukaa katsottuna :)

   Poista
  3. Heh, aika tarkka inhon kohde, en ole edes tullut huomanneeksi'pyllyn' muotoa :) Kanaria on muuten meitä vain vajaa 500 km lähempänä kuin Suomi, melkein siis yhtä kaukana, eipä uskoisi..

   Poista