lauantai 1. joulukuuta 2012

Parvekekyttäilyä


 Suomalaisista lehdistä olen lukenut, miten siellä käydään kiivasta keskustelua parvekevaloista.  Täällä ei ole näkynyt yhden yhtäkään parvekevaloa, ei vilkkuvia eikä vilkkumattomia. Varsinkin pimeän aikaan (puoli kuudesta lähtien), kun ihmiset vetävät viimeisetkin ikkunaluukkunsa kiinni,  ei enää erota koko taloa. Jos ei olisi katuvaloja voisi kuvitella asuvansa erämaassa.


Ohoh, siinä on loppunut maalarilta tikapuut kesken! Saapas nähdä saako ne hommattua ennen presidentin vierailua. Rakennus on juuri vastapäätä presidentin asuntoa ja pressan tuloon pitäisi jo alkaa varautua maalaamalla julkisivut päätien varrelta. Sateelliittikanavat kaapataan tältä suunnalta, lautaset ovat siis parvekkeilla, jokaisella omansa tietenkin, parikin. Niitä ei ole vielä kielletty, telkkari kun on ainoa huvitus tässä maassa.

Sen sijaan jossain vaiheessa tuli kyllä määräys, ettei parvekkeella saa roikottaa mitään kaiteen yli näkyvää (sitä lautasta lukuunottamatta).  Ainakaan julkisivun puolella. Mitään muita tiloja ei kerrostaloissa kuitenkaan ole sen paremmin siivousta kuin pyykinkuivatustakaan varten. Ja siis kaikkihan täällä tuulettavat petivaatteensa ja vievät mattonsa parvekkeen kaiteelle joka aamu! Tämä siisti kuva onkin otettu iltapäivällä (lautaset on toisella puolella). Voi voi sentään! Aivan kuin ei olisi asukkaitakaan. Ei mitään kytättävää, hui kamala miten steriiliä!
Rupesinkin sitten katselemaan kattoja. Paikallinen tasakattoarkkitehtuuri on lähes hävinnyt sen jälkeen kun kiinalaiset valtasivat rakennusalan. Tekevät työt nopeammin ja paremmin kuin paikalliset työmiehet, ei siinä mitään. Yhdistettynä algerialaiseen mielikuvitukseen mitä ihmeellisempiä hattuja nousee ympäri kaupunkia kuin sieniä sateella.

Siitä pääsenkin aasinsiltaa pitkin omaan hattumalliini...

Vai olisiko se mietintämyssy... niin on käytetty, että ajatukset on jo ihan kiharalla ja aivotkin pursuaa hatun läpi ulos. Vaan jos lisään vielä korvaläpät niin ehkä sillä tarkenee yli talven. Juu juu, meilläkin on nyt semmoinen! Piti jo hakea takkikin esiin.

Mukavaa talvea teillekin! Ja hei, alkakaa kuvata tekin niitä välkkyvia parvekkeita!


53 kommenttia:

 1. Hauskaa parvekekyttäilyä.Minulla ei ole oikeastaan parveketta mutta toisaalta on,sillä jos siirrän syrjään olohuoneen ikkunapaneelit niin siinä on kaide ja parveke,joka tosin on osa olohuonettani.Jänniä nuo ensimmäisen kuvan parvekkeet!Ja nuo hattutalot ovat kivan näköisiä;taitaa siellä olla terassi hatun alla;D Meillä taas on ollut hellettä.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on monessa vanhassa kerrostalossa tuommoinen ranskalainen parveke kuin sinullakin, mutta ikkunapaneelien tilalla vaan on keskeltä aukeava pariovi. Kai se on ajateltu juuri petivaatteiden tuuletusta varten, en muuten keksi mitä käyttöä sellaiselle voisi olla..

   Poista
 2. Tuo ylin kuva on kyllä huippuhauska!

  Joopajoo, milloin on liikaa valoja, liian välkkyviä tai väärän värisiä ja sitten on taas liian pimeää, eikä ole riittävästi katulamppuja...ensimmäisen maailman ongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihminen ei ole koskaan tyytyväinen.. Täällä näkee kaikenlaista, varsinkin lähiöissä, mistä tuo eka kuvakin on, kerrostalojen julkisivut on varsin mielenkiintoisia :)

   Poista
 3. Siis nuo kiinalaiset katot ovat sielata teilta?? Ohoh! Meillakin rakennusmiehet ovat etupaassa kiinalaisia, mutta tuollaista paatosvaltaa piirustuksista heille ei ole viela annettu!
  Meilla oli monta vuotta laki etta parvekkeita ei saanut rakentaa paallekkain, kun siina oli vaara etta asukkaat ne sulkevat lisahuoneeksi, kukin omalla rumalla tavallaan. Parvekkeet siis rakennettiin lomittain, parittomat ja parilliset kerrokset eri kohtaan. Nyt siita on onneksi luovuttu.
  No valoja taalla ei ole, mutta muuten kukin tekee parvekkeellaan mita lystaa, pyykit ripustetaan ja valilla myos grillataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei oikeastaan ole minkäänlaista kaupunkisuunnittelua enää, jos jotain onkin, kuten kerrosten lukumäärä omakotitaloissa, niin ei niitä kukaan noudata, saa tehdä mitä mieleen juolahtaa. Ja kyllä vaan on juolahtanutkin, arkkitehti piirtää mitä asiakas vaatii.
   Jännä idea lomittaiset parvekkeet, toisaalta ymmärrettävää.. täällä suljetaan parvekkeet kaltereilla varkaiden varalta, kiipeilevät näet seiniäkin pitkin.

   Poista
 4. Onpa omituista, että ihmiset sulkeutuvat noin visusti omiin asuntoihinsa illan tultua. Tietysti mitäpä siellä parvekkeella pimeällä tekisikään...

  Haha, kuulostaapa tutulta tuo julkisivujen kunnostus, kun arvovieraita on tulossa. :-D

  Nuo katot ovat kyllä uskomattomia. Toisaalta on kivakin, että rakennetaan vähän erilaista; minua aina välillä tympii se, miten Suomessa kaikki tuntuu olevan niin samasta muotista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei ole minkäänlaista elämää pimeän tultua, kaikki linnottautuvat koteihinsa turvaan. Parvekkeet toimivat yleensä keittön jatkeena tai varastona, kuka siellä nyt muuten istuskelisi ihmisten katseltavana. Paitsi meillä järjestetään usein tällaista silmäniloa naapureille :)
   Minua ei häiritse yhtään nämä värikkäät parvekkeet eikä sen puoleen monipuolinen arkkitehtuurikaan, silmä tottuu aika pian. Ja ihan totta, suomalainen pelkistetty tyyli tuntuu välillä tappavan yksitoikkoiselta, varsinkin jossakin omakotialueilla missä jokainen talo on prikulleen samanlainen laatikko.
   Käypä kuvaamassa muutama kerrostalon julkisivu sinäkin, kiinnostaisi nähdä miltä parvekkeet ne siellä näyttää!

   Poista
  2. Haha, nauratti tuo silmäilo naapureille, kun meillä on ihan sama juttu. Täälläkin parvekkeet ovat lähinnä romuvarastoja, mutta meillä siellä istutaan ihan muuten vaan. Heti aamusta aloitetaan ukkelin kanssa lehtien luvulla ja kahvin juomisella - ja madame varmaan ilahduttaa kovasti naapureiden esteettistä silmää roikkuvassa kotimekossaan. :-D Joskus parvekkeella on juotu oikein kaljaakin!

   Ihan hemmetin hyvä idea, täytyykin lähteä kierrokselle!

   Poista
  3. Muistankin (hämärästi) kun joskus kerroit siitä teidän parvekkeesta :)Meillä on joka torstai akkainkekkerit parvekkeella, synnillisiä juomiakin hörpitty, vahinko että vain 'vanhaa nahkaa' näytillä :D
   Odottelen julkisivukuviasi oikein mielenkiinnolla!

   Poista
 5. Tuollainen mietintämyssy olisikin hyvä, jos saisi ajatuksensa paremmin kuriin. Onpas sinulle kyllä mukavat parvekenäkymät, täytyy sanoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkymät ei tosin ole omalta parvekkeeltani nähty, olen kyttäillyt muitten parvekkeita, se on täällä aika hauskaa puuhaa.. aamulenkillä voi vaikka katsastaa samalla viimeisimmän mattomuodin.

   Poista
 6. Hauska tuo ensimmäisen kuvan talo. Ei kahta samanlaista parveketta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähiöistä löytyy tuollaisia tosi värikkäitä versioita,laatikkoparvekkeet on helppo verhoilla piiloon naapurin silmiltä :) Kaupunkialueella ollaan vähän hillitympiä (siis vähän).

   Poista
 7. Iloinen talo ensimmäisenä :-) Meillä ei täällä metsässä parvekevaloja näy, kuusia ja katajia on kyllä korsistettu. Jossain näkyy riemunkirjavia nauhoja pitkin omenapuun oksia, niistä en tykkää. Hillittyä ja hallittua, niin on paras.

  Mietintämyssyä kohta tarvittaisiin, kun on taas jotain uutta mielessä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän liiankin hillittyä välillä sillä suunnalla. Täällä saa elämän kirjavuus pursuta ulos joka nurkasta, se toinen äärimmäisyys siis.
   Sinulla taas pursuaa niitä ideoita vähän väliä, et mitään mietintämyssyä edes tarvitse.

   Poista
 8. Vallan somia nuo eka kuvan värikkäät parvekkeet. Matot ja vuodevaatteet parvekkeiden kaiteilla kuuluivat silloin 80-luvulla Annaban kaupunkinäkymään, niitä ei edes noteerannut. Ehkä alkuun ajatteli, että asuupa tuolla siistiä porukkaa.
  Hiljaista ja pimeää on täällä kylässä ja lähikaupungissakin iltaisin, luukut kiinni asunnoissa ja kauppojen näyteikkunoiden edessä, hieman toisin nyt jouluvalojen aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet vieraani ovat parvekkeita kauhistelleet, minä en ole niitä noteerannut oikeastaan koskaan, paitsi uteliaana tirkistellyt.. ja tosiaan ihmetellyt miten viitsivätkin joka ikinen aamu niin ahkeraan siivota.
   Minun on oikeasti ikävä valaistuja luukuttomia ikkunoita, varsinkin iltakävelyllä oli Suomessa kiva katsella näyteikkunoita. Jouluvaloista nyt puhumattakaan..

   Poista
 9. Ihanan eläväinen, tuo ensimmäinen parvekerykelmä. Tuollaisia on mahtavaa katsella lomamatkoilla ja kuvissa, mutta oikeasti kyllä valitsisin suomalaisen eleettömyyden elinympäristökseni.

  Oma rajani menee vilkkuvissa valoissa. Omaan kotiini en laittaisi kirjaviakaan jouluvaloja, mutta ei ne minua mitenkään häiritse muiden ikkunoissa tai pihoissa. Muutenkaan en kyllä kovin helpolla ylimääräisestä valosta talven pimeyden keskellä häiriinny. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän nuo mitenkään esteettisiä tosiaan ole, mutta silmä tottuu vaikka mihin. Suomi on se toinen äärimmäisyys, ehkä jotain siltä väliltä olisi kiva. Vilkkuvalot on minunkin rajani, niitä ei pää kestä ainakaan sisätiloissa. Muuten kyllä tykkään talvivalaistusta Suomesta, ja jouluisia ikkunoita oli aina niin mukava iltakävelyllä katsella.

   Poista
 10. On tämä sinun pohdintatapasi mukavaa luettavaa. Kuvat kertovat myöskin hauskalla tavalla omaa kieltään. Mietintämyssysi on tieten kuumunut vähän liikaa, kun on reunat kärventynet :-DD
  Taidan kuvata naapurin valot, kun itsellä ei niitä ole... ainakaan vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietintämyssystä on tosiaan jo reunat kärähtäneet, pitäisi kai hiljentää tahtia.Kohta kohta..
   Sinulla on sentään naapuri siellä, et siis missään korvessa asu :) Nyt vaan kävelyttämään kameraa ja jouluvaloja kuvaamaan jos suinkin pakkanen sallii.

   Poista
 11. Kovasti on erilaisia pervekkeita. Paits että parvekkeista puhutaan, niin myös kaikki mmutkin jouluvalot ärsyttää ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäpä siellä ei ärsyttäisi, ihmisten sietokyky on laskenut tosi alas, kannattaisi ehkä tulla tänne etelään sitä kasvattamaan vähäksi aikaa..

   Poista
 12. Eka kuvassa on niin piristävän värikäs talo. Paljon hauskempi silmälle, kuin alemmat steriilit kerrostalokuvat. Noh, makuja on niin eri sorttisia.
  Välkkyvalot ei ole kauniita, ne jotenkin hermostuttavat. Tavallisia jouluvaloja ja kynttelikköjä ihaillen katselen.
  Minun pihapiirissäni on tähän aikaan tasan tarkkaan yhdessä kuusessa 20 kynttilää, mutta harvalta se valomäärä näyttää, mitään muita pihan valoja ei olekaan ja niin, tienvarren lyhdyssä palaa oikea kynttilä.
  Hyvää adventti-iltaa.

  VastaaPoista
 13. Osaan hyvin kuvitella pihakuusesi pimeyden keskellä. Ei taida olla naapureitakaan ihan lähellä valaisemassa. Melkein jo kuulen susienkin ulvovan :) Ja totta, valoja saa olla mutta ei vilkkuvia kiitos, säästetään ne nuorisodiskoihin.

  VastaaPoista
 14. Peikolta ja pöö. Mitä on petivaatteet? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peikko on ihan pöö, sai minut epäilemään kielitaitoni ruostumista - mutta ehkä peikolla onkin lämpöinen turkki, ei vaan tiedä sitä petivaatteeksi :D

   Poista
 15. Parvekevaloista en ole lukenut vielä, mutta uskon kyllä, että suomalaiset ovat kauhuissaan ainakin niistä karnevaalien kirjavista valoista.
  Meillähän on kielletty ripustamasta parvekkeelle pyykkiä niin, että se näkyy kaiteen yli julkisivuilta, samoin ei saa roikottaa petivaatteita eikä mattojakaan. Mattoja tosin on roikotettu siivouksen ajan. Mutta harvapa enää sitäkään tekee, imuroi vaan.
  Jännä ilmiö siellä nuo antennit ja rakennustyylikin. Tosin katot ovat aika hauskat torneineen. Eikö siellä olisi paikallaan yhdistää voimat ja jakaa kuvaa keskusantenninkautta per /talo. Kaapelia pitkin tuleva kuva taas on ehkä saavuttamattomissa siellä vielä parin vuosikymmenen ajan.

  VastaaPoista
 16. Niitä keskusantenneja on kyllä kokeiltu, vaan kun täällä pitää niihin vaihdella koodeja vähän väliä että jotain näkyisi ja muutenkin aina jossain kohden vaaditaan ylläpitoa,ja korttejakin piti ostaa. Jotkut ihmiset eivät maksaneet osuuttaan eikä ylläpitokaan aina huolehtinut tehtävistään, ei siitä mitään tullut. No nyt pitäisi tulla nettiyhteyden kautta toimiva telkku, jos toimisi niin päästäisiin antenneista eroon... ihmettelen kyllä kun netin toimintakin on heikonlaista.
  Kaapeleita saadaan odotella, mahtaako parikymmentä vuotta riittääkään..

  VastaaPoista
 17. Ihana väripilkku tuo ensimmäinen talo parvekkeineen! Tokassa mennäänkin tosiaan jo sitten steriilimmällä linjalla. Suomessa ei varmaan kohta saa enää edes mennä parvekkeelle. Sen verran pyhiä ne tuntuvat olevan ja aina joku juttu häiritsee jotain!

  Tykkään noista itämaishenkisistä katoista. Tasakatot ovat tylsähköjä, tykkään muodoista ja epäsäännöllisyydestä. Ja etenkin siitä, että kukin talo on erilainen.

  Sinulla on hieno mietintämyssy ja siitähän voi tehdä vaikka muhennosta, kun on tarpeeksi miettinyt ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olen kuullut suomalaisesta suvaitsemattomuudesta kerrostaloissa, siis joku tolkku pitäisi olla valittamisessakin. Eräälle ystävälleni sanottiin, että käyttävät liian vahvan tuoksuisia mausteita.. heh, ihan kuin ei suomalainen kaali tuoksuisi.
   Kyllä tasakatotkin voivat olla nättejä, siis ne maurilaistyyliset holveilla ja kupoleilla, yksinkertaisen valkoisina, tosi kauniita muotoja niissä. Muuten kyllä minäkin tykkään monimuotoisuudesta kaupunkikuvassa. Täällä ei mielikuvituksella ole ylärajaa siinä suhteessa, ei tarvii sointua luontoonkaan kun sitä ei nimeksikään ole jäljellä.

   Poista
 18. oLIPAS PARVEKKEET EKASSA KUVASSA KUIN KaRAMELLIT! (Siinäpäs oli kirjaimet sikinsokin). Meillä kiellettiin parveketupakointi talviaikaankin vaikka ei kukaan edes oleile parvekkeilla. Ja nyt pari tupakoitsijaaa saa olla ulkona tupakalla...ja kuivaushuonneessamme tuoksuu tupakka, tulee heti sisälle takaisin. Mun mielestä sekin tulisi kieltää ja häätää tupakoitsijat talveksi parvekkeilleen tupakoimaan, se ei ketään häiritsisi. Onneksi itse pärjään vaatekuivatuksine vähemmälläkin, ettei tarvi sekaantua. Kun muutin kerrostaloomme, niin vain jouluna oli joillain jouluvalot parvekkeella ja kun olen nyt laittanut toisen kerran valot (hillityt) jo lokakuussa , niin joka parvekkeella on ollut valoja (hillittyjä) siitä lähtien. Nauratti oikein, naapuri naapurin asumaan opettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parveketyyli tais tarttua kirjaimiinkin :) Ihan totta, siellä on niin pimeää että lisävalot on tarpeen jo syksystä, en ymmärrä miten ne voi joitain häiritä (paitsi ne vilkkuvat ehkä), hyvä että olet näyttänyt esimerkkiä. Määräyksiä säädellään lisää koko ajan, mutta minkäänlaista joustoa ei sallita vaikka olis kuinka paljon järkevämpää, siinä suhteessa suomalaiset on melkoisia jääräpäitä :)

   Poista
 19. Onpas teidän kaupungissanne mukavan näköisiä parvekkeita ja muotoja! Ensimmäinen kuva etenkin on kuin satukirjasta!
  Taloyhtiössämme ei ole puututtu parvekevaloihin, mutta ennen joulua viime vuonna joulupukki ilmoitti kaupungissamme oikein sanomalehden yleisönosastossa, että hän ei tule, jos parvekkeella kiemurtaa rumia sinisiä valoköynnöksiä. Uhkauksessa lienee tehoa, sillä niitä näkyi tosiaan edellisjoulua vähemmän.

  Ihmisten suvaitsemattomuudesta kerrostaloissa sen verran, että tupakointi parvekkeilla pitäisi lailla kieltää, ellei sitä sopimalla saada loppumaan. Vaikka perheessämme ei tupakoida, olin alkuun itsekin sitä mieltä, että totta kai omalla parvekkeella pitää saada tupakoida, omassa kodissaan. Helppo olikin olla sitä mieltä, kun alapuolella ja yläpuolella asui tupakoimattomia naapureita. Sitten asukkaat vaihtuivat ja alakertaan muutti perhe, jonka isäntä on himopolttaja. Hän polttaa pitkin päivää iltamyöhälle ja vielä alkuyöstäkin. Parvekkeen ovea ei kesälläkään voi pitää auki kuin hetken naapureiden kotona ollessa, sillä kohta jo tupakansavut hulmahtavat sisään. Samoin tulvii makuuhuoneen ikkunasta raikkaan ilman sijasta tupakan katkua. Meidän on joko pidettävä ovi ja ikkuna kiinni tai kärsittävä kärystä ja harrastettava passiivista tupakointia, joka on vaarallista sekin. Pihassamme on keinu ja sen vieressä tupakoitsijoita varten tuhkakuppi, rappujen vieressä samoin, mutta harva niitä näyttää käyttävän edes kesäaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että joulupukki ei tykkääkään sinisestä, voi sentäs. On ne kyllä minustakin vähän outoja, kylmän tuntuista, jos koko kaupunki peittyisi siniseen valoon, vähä ei häiritse.
   Totta, että hajut imeytyy ikkunoista sisälle,jopa autojen pakokaasut talvella nousi meillä kuudenteen kerrokseen asti. Minusta ne kyllä on vain hajuja eikä terveysriski, epämiellyttäviä toki, kukapa haluisi tunkkaista hajua kotiinsa.

   Poista
 20. Pakko nyt edelliseen kommenttiin liittyen mainita, että ei se savu sinne sisään tule. Kyllä se leviää ulos. Tokihan tupakka haisee, mutta sen haistaminen kun savu on levinnyt, ei ole passiivista tupakointia. Siis haju ja se savu ovat eri asioita, mikä monelta unohtuu. Tietty se haju on varmasti kamala ihan siinä missä jotkut eivät tykkää, kun ikkunoista ja avoimista parvekkeenovista pääsee ilmoille ties mitä hajuja ja käryä. Ehkä nekin voisi kieltää. Ehkä voitais kieltää, ettei saa pitää ikkunoita ja ovia auki... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se on myös vain haju joka leviää. Mutta ymmärrän kyllä, että epämiellyttävä sisätiloissa. Sama on muuten voimakkaiden parfyymien kanssa. Täällä usein jää paksu parfyymi meidän puutarhaankin leijumaan kun joku parfymoitu on kävellyt kadulla talon ohi.

   Poista
  2. Elegia, et ole asunnossamme käynyt, joten olet jäävi sanomaan, ettei savu tule sisälle. Talossa on koneellinen ilamstointi, jolla saattaa olla vaikutusta, että savu tulee sisään. Isäni oli tupakoija ja kuoli keuhkosyöpään.

   Poista
  3. Totta, anteeksi. Noin yleisesti ottaen Suomessa tilanne on eri, koska harvemmassa asunnossa on ilmastointi. Pahoittelen kommenttiani.

   Poista
 21. Ehdin juuri ihailla noita kattorakenteita, ennen kuin luin, että niillä on "aasialaisen luovuuden tausta". Ilmankos ne tuntuivcat tutulta.
  Jäin miettimään, nukutaanko noissa taloissa koskaan parvekkeella, kun luulisi, että sisällä on kuumaan aikaan liian kuuma nukkua. Tuskin siellä kaikilla on ilmastointilaitetta, vai onko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös, vähän vaikutteita sieltäkin kaiken muun keskelle.
   Melkein kaikilla on jonkunlainen ilmastointi, mutta kyllä jotkut nukkuu parvekkeellakin, pitää vaan olla hyvät hyttyssuojat :) Todellisuudessa kesähelteillä sisällä on viileämpi kuin ulkona vaikkei ilmastointia olisikaan. Pahimmassa tapauksessa kääriydytään kasteltuun lakanaan.

   Poista
 22. Pakko nyt ottaa osaa tähän intohimoja herättävään parveke-keskusteluun!
  Jees, ihana ja elävä ja inhimillinen tuo eka parveke.
  Mieleeni muistuvat taannoiset Espanjan aikani, jossa myös moninainen parvekekulttuuri kukki, ainakin ennen. Muistan myös miten steriilit pohjoismaalaiset arvostelivat ikkunoille, parvekkeille ja jopa katujen yli ripustettuja pyykkejä. Mutta hyvänen aika! Eihän vanhoissa taloissa ollut mitään muuta paikkaa kuivattaa pyykkejä. Sittemmin uusiin kerrostaloihin rakennettiin sisäpihakuilut ja niissä jaettiin naapurin kanssa hauska hinattava pyykkinarusysteemi, kaks narua sulle, kaks mulle. Ja sitten hinattiin. Pyykkiä kun pestiin päivittäin, ja usen kun viimeiset oli saanut narulle, ekat oli jo kuivia.
  Elämätä!

  Ja sitten Pohjolaan. En yhtään ihmettelisi vaikka joissain niuhoyhtiöissä olisi jouluvalot jopa kielletty. Miellä onneksi pienessä rivitaloyhtiössä on kaikenlaiset valot sallittu ja jo marraskuuun lopulla ihmiset koristavat valoin pikku kuusia ja tuijia pihassaan ja parvekkeillaan. Tosi somaa!

  VastaaPoista
 23. No heippa Amanta! Kiva kun tulit jakamaan näkemyksiäsi. Minua onkin aina huvittanut ne hinattavat pyykkinarut. Näin niitä ammoin Italiassa ennen tänne tuloani ja kuvittelin että pyykit täälläkin liehuisi kadun yllä. Vaan ei, naapuri varmaan varastaisi toisen pyykit :)
  Siitä tulikin mieleeni, että kerran tuuli vei parvekkeeltani lakanat ja ripusti ne naapurin hedelmäpuihin, tulipa muuten kukikkaita puita :D Ihan ystävällisesti ne sieltä kävivät poimimassa ja palauttivat uuteen pesuun.

  VastaaPoista
 24. Hyvää Joulua sinne meren yli. Täällä Espanjassa nyt vieteään tämä talvi.
  Nettiyhteys meillä on kamalan huono, ei oikein ole bloggailu sujunut.
  Käynkin tässä kuvaamassa täkäläisiä parvekkeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, olen tosin loikannut meren yli minäkin. Kiirutta on pitänyt enkä blogeihin juuri ole ehtinyt. Ehkä joulun jälkeen taas pääsee palaamaan normiarkeen. Mielelläni tulen kurkkimaan sikäläisiä parvekkeita, ehkä siellä vähän Suomen ja Algerian välimaastosta elävyyden suhteen :)

   Poista
 25. Jotenkin inhimillistä ja oikean elämän tuntuista tuo, ettei ole niin steriilin kylmää kaikki. Mitäs se haittaisi, vaikka jonkun kalsarit roikkuisi parvekkeen yli :)

  Täällä maalla kun ei ole juuri niitä kerrostalojen parvekkeitakaan, en ota kantaa jouluvalokeskusteluun. Mutta muutama vuosi sitten kun alkoi korpeen tulla valtavat määrät jouluvaloja ihmisten pihoille, oli kovasti polemiikkia amerikkalaisesta hapatuksesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläminen saa minun puolestani näkyä, onpahan jotain katseltavaa. Alusvaatteita ei muuten ole soveliasta ripustaa yhtä näkyvästi :)
   Joo no olen nähnyt kuvia niistä amerikkalaistyylisistä täysvalaistuista taloista, ehkei tosiaan ihan suomalaiseen korpisilmään sovi, mutta sentään hiukan pihavaloja pimeään, sehän on vain kaunista.

   Poista
 26. Hyvää Joulua, Sirokko! Siellä ei kai sitä (yleisesti) vietetä, mutta "Mä sydämeeni joulun teen ja yöhön hiljaiseen taas Jeesus-lapsi syntyy uudelleen.."

  VastaaPoista
 27. korj. mieleen hiljaiseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Delilah. Eipä täällä kummemmin joulua vietetä enää nykyään, muutamia harvoja lukuun ottamatta. Tänä vuonna olenkin lähtenyt etsimään sitä oikeata joulua vähän kauempaa.

   Poista
 28. Onnellista uutta vuotta 2013! Algerialainen rakentaminen on kyllä kovin kirjavaa - vain mielikuvitus tuntuu olevan rajana :)! Mielenkiinnolla aina odottelen postauksiasi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos samoin vaikka vähän myöhässä pääsin linjoille, onneksi vuotta riittää vielä pitkään. Ja tervetuloa mukaan jatkossakin, tosin tämä blogi nyt on jäänyt vähän hiljaiseksi viime aikoina. Toivotaan että jatkossa tulisi tsempattua enemmän, jahka matkakiireet loppuu.

   Poista