keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Hyvää mieltä

  "Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa. Anna eteenpäin ainakin viidelle bloggaajalle." 

 Ohari hönkäisi partsiltaan tämmöisen haasteen ja lupasin hommata pinkit lasit, joilla hetken katsella maailmaa. Muuten onkin  vaikea nähdä se pelkkä hyvä. Monipuolinäköiseksi itsensä luuleva kun näkee etee ja takaa, sivusta ja läpi,   usein näkee  sellaistakin mitä ei edes ole, mutta sitä mitä pitäisi ei sitten näekään.   Tässä kuitenkin ne lupaamani yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista.Minä niin mieleni hyvitin, kun pääsin mökkimetsän rauhaan. Kerrankin talvimaisemaan.  Ehdin pyöritellä vain  jopa muutaman lumipallon lumilyhdyksi ennen kuin pakkanen iski. Lumiukkojakin piti, mutta sormet jäätyivät  ja  oli kuivista lapasista pulaa.

Hyvilläni olen myös, ettei meillä kotona tarvitse kolata lunta, siihen hommaan en ole näköjään syntynyt. Ne kolantyhjennyslihakset sijaitsevat muuten olkapään takaosassa niskan ja olkavarren välissä eikä niitä tarvita hiekan lapioimisessa.

Hyvää tekee myös huomata, että reiden sisäpuolella on lihaksia, joiden olemassaolosta ei ole ollut tietoakaan. Niitä tarvitaan tarpomiseen niin umpihangessa kuin  liukkaallakin pinnalla. Kuka olisi uskonut! Vahinko, että  olette jo kaikkeen tähän niin tottuneet ettette voi päästä osalliseksi näin masokistisista nautinnoista.

Mökillä vietimme äitini ysikymppisiä.  Suurta kiitollista onnea tunnen siitä, että vanhempani vielä ovat omatoimisia ja pääsevät omin voimin liikkumaankin kaupungista maalle. Pärjäävät itsenäisinä toistaiseksi eikä tarvitse olla sidottuna  vanhainkodin sänkyyn. Niitä murheellisia tarinoita kuulee jo aivan liikaa.

Rutkasti hyvää mieltä synnyttää  myös suuren suvun kokoontuminen. Kaukana kun asuu ei ehdi kyllästyä tahi riitaantua. Olisi itsekin pitänyt perustaa suurperhe, riittäisi nyt jälkeläistä poikineen. No, onneksi  on edes ne kaksi lapsenlasta ja sain viettää joulun heidän kanssaan.

Lisää hyvää mieltä.  Että voi mennä kauppaan, ostaa peruna-sipuli –pakasteen, valmiiksi suikaloitua kirjolohta ja kolmen juuston kermaa ja lykätä ainekset uuniin. Simbsalabim!  Niin hyvää. Kiitos siitä ihanille ystävilleni, jotka osaavat osoittaa minulle oikeat uutuustuotteet.  Olisipa ruuanlaitto kotonakin noin helppoa eikä tarvitsisi aloittaa perunoiden kuorimisella, kalan perkaamisella, kerman  tai edes sen yhden ainoan juuston etsimisellä..


Valaistut puut pimeässä. Hatun nosto niille, jotka ovat piskuisia lamppuja puiden oksille kiertäneet.  Ehkei niin ekologinen kädenjälki, mutta voi miten kauniita ovat!

Tarkemmin ajatellen hyvää mieltä saa elämän joka hetkestä, ne pahan mielen tuottajat ovat poikkeuksia, joita harvemmin osuu kohdalle, kaikki muu siinä välissä on pelkkää hyvää. Eikä siinä tarvita edes pinkkejä laseja. Se, että jokaisessa asiassa on aina kääntöpuolikin, on sitten jo toinen juttu, mutta senkin voi nähdä tuntematta pahaa mieltä, tarpeellisena tasapainottajana.

Siinä nyt oli varmaan jo ne yhdeksän hyvää, ja sitten niihin kymmeneen kauniiseen - ei kun viittähän vaan vaaditaankin. Olen ollut niin pitkään netin ulottumattomissa, etten tiedä kuka tähän haasteeseen ei mahdollisesti ole vielä vastannut, jos sellainen henkilö löytyy niin tästä vaan sitten haaste mukaan ja näppäilemään. Olkaatten hyvät!

Minulla alkaa viimeiset talvipäivät olla käsillä ja kohta paluu lämpimään edessä. Tulipa pitkästä aikaa koettua  pätkä Suomen talvea. Kyllä siitäkin hyviä puolia löytyy, mutta en silti ihan heti ajatellut tulla niitä uudestaan etsimään.

Oikein hyvää vuoden jatkoa kaikille!22 kommenttia:

 1. Tohon egoloogisuuteen sanon höh. Sitte kun noi isot maat alkaa toimimaan egoligisesti, niin sen jälkeen voidaa vähentää meilläkin valoja.
  Hyvää jatkoa sullekin. Ehdinkin jo kaivata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kyllä ekologiasta, onneksi ei ole valoja vielä karsittu vaikka kaikesta muusta pihistetäänkin. Minä olen oppinut elämään ilman tietokonetta, on tehnyt ihan hyvää sekin loma.

   Poista

 2. Kadoksissa olleiden lihasten löytyminen on aina yhtä yllättävää!

  Talvesta olet saanut nauttia varmaan juuri sopivasti, ei siitä oikeastaan pitäisi kärsiä puoli vuotta...

  Ehditkö viettää Hgissä yhtään aikaa, näyttely olisi avautunut...

  Turvallista kotimatkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bongasinkin jo näyttelysi. Perjantaina pitäisi olla tapaaminen Hesassa ja katselin josko ehtisi Mellunmäkeen asti, vähän epäilen mutta toivelistalla on.
   Juh, puolen vuoden talvi on kyllä aika sadistista, max. kolme kuukautta voisi juuri jaksaa sinnitellä..syys-, keski- ja kevättalvi.

   Poista
 3. Hienoja yllätyksiä itsestä löytyykin. Eka hiihtämisreissun jälkeen löytyy myös outoja lihaksia. Varsinkin, jos on syystalven istunut vain tiekkarilla ja voitelu ei ole sattunut nappiin.
  Kuukausi talvea riittäisi minullekin :)

  Turvallista kotimatkaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en edes uskaltanut kokeilla, hyvä kun pysyi pystyssä ilmankin :D

   Poista
 4. Sukset ovat varmaan menneet saunapuiksi, mutta sauvat ovat jäljellä, ne auttavat liukkaalla kelillä ja ovat hyvät muutenkin.
  Minä odotan valoa, joka kuukauden päästä jo selvästi erottuu, siis sen lisääntyminen.

  Oikein hyvää vuoden jatkoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilin äitini sauvoja, olipa muuten rankkaa tottumattomalle, mutta tasapainon kannalta hyvät. Pimeys ei taida minua haitata ollenkaan, nyt kun on valoja joka puolella kaupunkia. Tosin maalla sen kyllä huomasi, minä vielä pelkään pimeitä metsiä..

   Poista
 5. Mielenkiintoista on löytää itsestään leegio lihaksia joiden olemassaolosta ei ole hajuakaan.

  Tämäpä onkin mielenkiintoinen haaste. Taidan tähän tarttua kun on oikea fiilis päällä.

  Oikein hyvää uuttavuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisessä on hämmästyttävän paljon lihaksia, joita ei juurikaan tule käytettyä, ainakaan tällainen tietokoneen edessä aikaansa viettävä, onneksi ne sentään säilyvät tallella vaikkei käyttäisikään.
   Kiva kiva, tämä onkin juuri sinulle sopiva haaste, hyvää mieltä pursuaa muutenkin blogistasi.

   Poista
 6. Hienoja hyvän mielen juttuja.Ja sinulla taitaa olla hyvät geenit;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tainnut pilata omat geenini jo aika päiviä sitten.. mikään ei pysy jos ei viitsi nähdä vaivaa. Mutta porskutellaan niin pitkälle kuin nautiskellen päästään :)

   Poista
 7. Iloa ja onnea, suku on rakas ja paras (ei pahin kuten joku on sanonut jossain)
  Hyvää uuden vuoden jatkoa.

  VastaaPoista
 8. Kiitos. Ilman sukua elämä olisi aika tylsää, muutenkin sitä tuntee itsensä välillä aika irralliseksi, hyvä että on edes juuret kunnossa.

  VastaaPoista
 9. Paljon on kiitoksen aiheita! Muuten...mut ainakin pelastaa usein nuo valmiit pakasteet, joita vaan yhdistämällä ja nopsasti saa ruuan tässä hektisessä maailmassa! Kokeilepas janssoninkiusausta tai kanaa perunoiden sekaan, olet jo varmaan kokeillutkin mutta huomaat, että kaikki sopii.

  Oikein hyvää loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen suorastaan kateellinen pakasteistanne, meiltä ei saa mitään valmista paitsi ravintolasta eikä sieltäkään sitä mitä haluaisi. Jo ainesten hakeminen on tylästä, kaikki eri kaupoista, uh.

   Poista
 10. Kyllä itsestään löytää aina uutta, myös uusia lihaksia, kun jotain erilaista antaa niiden tehdä. Lunta ja pakkasiakin olet bongannut. Kaiken kaikkiaan todella yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista sait listaasi.
  Talvi kestää täällä, missä asun suunnilleen seitsemän kuukautta, ainakin lokakuulta toukokuun lopuille on lunta. Onneksi tykkään talvesta, muuten en voisi asuakaan täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi uskonut, että lumikävelyynkin on luotu eri lihakset kuin tavalliseen kävelyyn :) Sää on ollut minulle lempeä, suorastaan ihanteellinen, eikä ole liikaa pakastanut eka päiviä lukuun ottamatta,ei pitäisi jatkossakaan kovin paljoa. Mietinkin juuri, etten taatusti voisi elää niin pohjoisessa ellei olisi ihan totinen pakko. Kai siihen sitten pikkuhiljaa tottuisi, mene tiedä. Ei minulla tämmöistä leutoa talvea vastaan ole mitään - paitsi ettei sentään seitsemää kuukautta, huh.

   Poista
 11. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo! Tulipa hyvä mieli lukiessa tekstiäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava jos iloa riittää muillekin. Nytpä ei minunkaan tarvitse enää talven perään haikailla, tarpeeksi tässä oli, hyvin riitti taas muutamaksi vuodeksi. En muuta niin talvesta jää kaipaamaan kuin tätä puhdasta valkoisuutta.

   Poista
 12. Onnittelut vielä äidillesi ja sinulle, kun olet saanut pitää vanhempasi näin pitkään.

  VastaaPoista
 13. Kiitos, olenkin kiitollinen että elävät ja ennen kaikkea vielä pärjäävätkin. Kumpa itsekin säilyttäisi sekä päänsa että jalkansa.

  VastaaPoista