maanantai 4. toukokuuta 2015

Taas meni kuukausi

  1954 ja 2015. Miksi kehittää hyväksi havaittua. 

Tämä on siis meidän kaasupömpeli ennen ja nyt. Tuon kautta kaupungin kaasu tulee putkia pitkin maan alta meille. Pömpeli hajosi kuukausi sitten, sen voi korjata/vaihtaa vain valtion sähkö- ja kaasulaitos Sonelgaz. Sitten kun haluavat tulla. Kuukauden odotuksen jälkeen vihdoin löytyi tyyppi, joka tunsi tyypin, joka tunsi tyypin, joka on kaasulaitoksella töissä. Niin peri paikallista. Pömpeli saatiin vaihdettua!
Ehdittiin olla kuukausi ilman hellaa ja kuumaa vettä. Ostettiin pieni sähkölevy, jolla saatiin lämmitettyä vettä ja opittiin peseytymään pesuvadissa. Jääkylmä suihku ei ole meikäläisen heiniä. Ehti tulla saunaakin ikävä, vaikka en saunaihminen olekaan.
Mutta jee, nyt kaasua taloon! 
 Paitsi, että kaasulla toimiva kuumavesivaraajakaan ei enää toiminut. 


Se pömpeli taas on kylppärin seinässä tehtävänään hoitaa keskuslämmitys ja kuuma vesi. Parikin tyyppiä ehti käydä sitä korjaamassa, mutta ei vaan tullut kuntoon. Palkka kyllä kelpasi. Tämä kolmas lopulta tiesi, että yhtä pientä ruuvia pari astetta kiertämällä viuuh vaan paineet korjaantuu. . Piti arvata mikä ruuvi. Oi kiitos!  Arvatkaas kuka lillui kylvyssä puoli ehtoota.

Hyvä, että ehdin sen kuuman kylvyn ottaa ajoissa, seuraavana päivänä sitä ei enää tarvinnutkaan, sillä Sahara puhalsi vuorten yli ja lämpötila nousi hetkessä 41:een asteeseen. Kylmä vesikään ei enää ole kylmää. Nyt istutaan sisällä jäähdyttimen viileydessä ja toivotaan, että sähköt pysyy.

Onneksi en ehtinyt pestä ikkunoita ennen Saharan vierailua, ja nythän taas onkin liian kuuma semmoiseen ponnistukseen. Ajankulukseni olen kiroillut lentoyhtiöitä, jotka ovat poistaneet listoiltaan ne ainoat lennot, joilla Annabasta pääsi Suomeen vain yhdellä vaihdolla saman päivän aikana. Nyt pitää lentää ensin pääkaupunkiin ja aikataulu on tosi tiukka. Ottaen huomioon, että paikallinen lentoyhtiö myöhästelee joskus päivätolkullakin. Melkein käy kateeksi pääkaupungissa asuvia.

Ettei nyt tulisi taas pelkästään valitettua, niin laitetaanpa sentään värikkäitä luontokuviakin. Ehdittiin käydä tasangolla ennen kuin kuumuus kävi tappavaksi.

punanätkintä ja valkoista bellardiaa

keltaista kakkaraa  ja violettia neidonkieltä, joku ukkokin on sinne koirineen eksynyt


Ja oi, näin hienon betoniämpärin olivat työmiehet unohtaneet keskelle polkua!  En raaskinnut sitä varastaa
vaikka mieli tekikin, tyydyin ottamaan kuvan poimimistani piiskaherneistä.

Mukavaa kesän alkua kaikille!
       

52 kommenttia:

 1. Kyllä taas postauksesi jälkeen osaa arvostaa vettä,lämmintä sellaista ja muutakin tekniikkaa joka toimii.Paljon on vaatinut sopeutumista maantavoille ja joustoa, mielikuvitusta elämään arkea jne.mutta osaahan sitten arvostaa niitä pieniäkin hetkiä,asioita. Hyvä postaus,kuvat ja teksti.
  Suomeenko siis kesäksi?Pidän peukkija että kaikki sujuu hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkeen ihminen sopeutuu kun pakko on, on se silti vaan mukavaa kun kaikki toimii hyvin. Minä vietän aina pari kuuminta kuukautta Suomessa nauttimassa tekniikan ihmeistä, ja totta puhuen, opettelemassa niitä uusimpia kikkoja, joita modernin ihmisen tulee hallita selviytyäkseen hyvinvointivaltiossa :)

   Poista
 2. Jestas kestipä kauan ennenkuin tuli uusi ja kunnon pömpeli mutta onneksi asiat siinä suhteessa nyt hyvin.Meillä on tässä talossa joku suljettu huone pohjakerroksessa jonne tuodaan isot kaasusäiliöt;kerran sattumalta näin kun niitä tuotiin mutta muuten ei tarvitse vaivautua niiden kanssa.Vanhoissa pienemmissä taloissa voi tosin olla vielä ulkopuolella asuntokohtaiset kaasusäiliöt,joiden vaihdon pitää itse hoitaa kaasuyhtiön kanssa.
  Harmi tuota lentoyhteyksien huononemista. Toivottavasti kuitenkin löytyy hyvä yhteys.
  Ihanat nuo kukkakedot:) Meillä ne ehtivät jo kuivua pois....ainakin täällä minun alueellani mutta pohjoisessa kuulemma vielä kukkivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja se kaasulaitoksen mies vielä kehtasi sanoa ettei olisi tullut jos kaveri ei olisi tullut kotoa hakemaan! Onneksi meillä ei tarvitse kaasusäiliöitä, pelkäisin koko ajan että räjähtävät :) Nyt on helppoa kun putkia pitkin tulee, yleensä ei ole ongelmia, mutta johan tuo pömpeli olikin vanha. Nyt saakin odottaa kuinka paljon kaasulasku nousee uuden mittarin myötä.
   Täällä oli kevät myöhässä, toivottavasti ei kaikki kukat heti kuihdu, tämän helteen ei vielä pitäisi olla pysyvää.

   Poista
 3. Ihanat kukkaniityt! Mutta liian kuuma kyllä on, olen samaa mieltä. Tunkeeko vielä hiekkaa joka raosta sisään, vai pitävätkö ikkunapielet ja ovenraot?
  Voitaisiin vähän tasata ja lähettäisit 15 astetta tänne, meille kelpaisi.
  Koeta kestää ja ala tehdä vaikka atc-kortteja :-DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 15 astetta voisin hyvin antaa pois, vaikka kohta se laskee normaaliin 28:aan ei täällä vielä lopullisesti kesäaikaan olla siirrytty. Hiekkaa ei nyt ihan myrskyten tullut, mutta ilma oli kostean paksua hengittää.
   Eeeei, ei kortteja, apua }:[

   Poista
 4. Juu olen kokenut kylmällä vedellä suihkun ja hiusten pesun, hurrrr! Upeat kukkapellot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiusten pesu vielä menettelee, mutta että koko suihku, hui!

   Poista
 5. Ei kuulosta hyvalta lentoaikataulut. Nyt ei kehtaa meidan Finskin suorien lentojen ajoista ja ruokatarjoilusta valittaa!!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä, suorat lennot!! En tarvitsisi edes ruokatarjoilua, jos joku suoraan lentäisi! Juu, älä uskalla valittaa!

   Poista
 6. Sinulla on positiivinen ja mukava tyyli kirjoittaa ikävistäkin asioista. Huumoria silmäkulmassa niinhän ikävätkin asiat saa kuulostamaan mukavan leppoisilta. Tätä asennetta kaivattaisiin siellä ja täällä.
  Tuumasin, että siellä ei olla mitenkään tekniikan ihmemiehiä, mutta pääasia, että kuntoon tulee.
  Kukkaruukuksi betoniämpäri olisi ollut hieno. Käy hakemassa se kotiin.
  Kiitos ja heippa taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kaikki vähän itseoppineita 'ammattimiehiä', koulutusta kun ei ole saatavilla, jotkut sitten osaa ja jotkut ei, pitää olla hyvin laaja suhdeverkosto. Toisaalta sitten osaavaat keksiä ratkaisuja, jotka eivät välttämättä ole missään oppikirjassa, kuten tuo yksi pieni ruuvi.
   Se betoniämpäri oli vielä työmiesten käytössä, oli aidan muuraus niillä siinä kesken ja miehet viikonloppuvapaalla. Vähällä kyllä oli etten sitä ottanut mukaani...

   Poista
 7. Kävimme taannoin ranskassa, vuokrasimme omakotitalon . Siellä tuli pieniä ongelmia veden kulun kanssa. Vessat ja muut kohteet, missä vettä tarvitaan, eivät toimineet. Sielläkin työmiehen saanti oli kiven alla ja se kuka kävi, ei ymmärtänyt höläsenpöläystä, mikisi mikään ei toiminut. Antoisa loma, tuli mieleen muistoja postauksesi ansiosta :-) Ihanat ovat ainakin kukkaniityt. Tuonne laskisin mettiseni mielelläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että muistot heräsivät :) Nykyäänhän ei tarvitsekaan osata mitään korjata, kun koneet vaihdetaan uusiin heti pienen vian tullessa, niin se on halvempaa Euroopassa, täälläkin jotkut jo osaavat laskuttaa rutkasti ylihintaa, vaikka työ ei sen väärtti edes olisi, takuita ei tunneta.
   Mettisiä on muuten tänä vuonna tosi vähän, meidän puutarhassamme nekin vähät viihtyvät vain appelsiinipuussa.

   Poista
 8. Eikös "se entinen" koneenkorjaajakin sanonut (jonka isoa laskua pienen homman jälkeen ihmeteltiin)
  että "Tiesin mitä nappia painaa" ;)
  Mielettömän hienot kukkapellot! Ja ämpäri !

  Käväisin Egyptissä, 4+ hotelli mutta vesi tuli lirutellen, haaleana.Kyllä kotisuihkua tuli ikävä...
  -rusomarja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä se iso lasku tuli siltä, joka ei tiennyt. Tietävä tyytyi tosi pieneen korvaukseen.
   Välimeren tällä puolen pitää varautua veden puutteeseen, lirutellen on jo hyvä, ilman isoa vesisäiliötä ei pärjää. Täällä tulee vettä joten kuten vain aamupäivällä ja yöllä, päivisin ei ollenkaan, ilman säiliötä ja pumppua oltaisiin aika pulassa.

   Poista
 9. Minäkin olisin ottanut tuon betoniämpärin, sehän on ihan taideteos. Onneksi meillä tulee kaasu putkea pitkin taloon eikä ole tarvinnut pömpeleitäkään korjata ja jos pitäisi, löytyisi aika nopeasti korjaaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Putkea pitkin kaasu tulee meillekin onneksi, mutta tuon mittaripömpelin kautta, ja lämmitykseen pitää olla omat pömpelit. Kaasu on täällä tosi paljon halvempaa kuin sähkö, aurinkoenergiaan ei juuri kukaan ole satsannut Saharaa lukuunottamatta.
   Vähän jäi kutkuttamaan tuo ämpäri, varmasti työmiehet olisivat saaneet uuden kadonneen tilalle...

   Poista
 10. Suhdeverkosto on hyvä muuallakin, kyllä siitä on monessa apua. Mutta työlästä varmaan pärjäillä kuukausi ilman kaasua, vaan niin sitä ennen vanhaan ihmiset tuli toimeen keittämällä tiski- ja pesuvetensä.
  Tuommoiset helteet on minulle liikaa, pää ei kestä, mutta mielelläni kelpuuttaisin ne hetkeksi sulattamaan meidän lumikinokset, joita yhä vain piisaa. Hankikannolla kävin tänäkin aamuna.
  Kukkakedot ovat näyttäviä, aivan upeaa silmänruokaa. Betoniämpärin olisin ehkä raahannut kotiin, mikäli se on heitetty jo käytöstä pois, ettei varkaaksi ruvettaisi syyttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä meidänkin vanhalla Suomen mökillä elellään kuten ennen vanhaan kantaen vettä lähteestä, mutta siellä on sentään sauna peseytymiseen, iso ilo :) Ja toimiva sähköhella.
   En minäkään kestä helteitä, ulos ei tee mieli, onneksi sisätilat voi jäähdyttää. En kyllä kestäisi sellaista talveakaan kuin siellä pohjoisessa, uunin kyljessä istuisin.
   Betoniämpäri oli edelleen käytössä, siksi en tohtinut sitä ottaakaan, vahinko..

   Poista
 11. Meillä on joinakin vuosina muutaman tunnin vesi tai sähkö poikki korjausten tms. vuoksi ja aina sen jälkeen osaa tosissaan arvostaa normaalia arkeaan :) Kuukausi on jo melkoinen koettelemus; onneksi olkoon että on ohi !

  Piiskaherneet betoniämpärissä miellyttävät silmääni. Kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kai suhtautumistavassa vika, nimittäin meilläkin Suomessa kun oli vesikatko muutaman tunnin, tuntui ihan hirveältä, ja siitä sentään varotettiin etukäteen. Täällä yllätyskatkojakin pitää ihan normaalina. Kaasua ilman ollaan oltu tosi harvoin, viimeksi putkiremontin takia muutama vuosi sitten.

   Poista
 12. Olot on teillä kuin mökillä, paitsi, että sahara ei puhalla täällä. Huh, selviytyjiä saatte olla!

  Ihanaa keltaista kukkapeltoa, täälläkin voikukat alkavat hieman kurkkia jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, aikamoista mökkielämää, onneksi on sisävessa ja siellä vettä, sitäkin ilman ollaan joskus oltu :D

   Poista
 13. Kylläpä meno siellä kuulostaa ihan samanlaiselta kuin Intiassa, niin työnteon kuin ilmojen puolestakin. (Paitsi että Intiassa ei ole Saharaa.) Minäkin inhoan kylmää suihkua, mutta joskus oli pakko vain siihenkin taipua, kun ei ilmankaan suihkua voinut olla...

  Mikä moka että jätit noin hienon betoniämpärin ottamatta. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla ei varmaan ole suuremmin Intiaa ikävä... vaikka onhan näissäkin maissa hyvät puolensa. Kyllä on tuskaa kylmä suihku, mieluummin se pesuvati, sitä on sentään tullut harjoiteltua mökkisaunassa.
   Oli se moka jättää noin hineo ämpäri, mutta minkäs teet kun suomalainen rehellisyys aina vaan yllättää. Ensi viikolla jos vielä on siellä niin valmistaudun psyykkisesti varkauteen :)

   Poista
 14. Onpa erikoisen näköinen kaasupömpeli, mutta pääasia tietysti on, että toimii. Meillä kaasu tulee ihan huomaamattoman näköisen järjestelmän kautta, joka on talon ulkoseinässä. En yhtään tiedä, miten toimii, mutta hyvin on toiminut ja kaasulaskukin on ollut yllättävän pieni.

  Harmillista, että lentäminen vaikeutuu entisestään! Itse kun jaksan huokailla jo siitäkin, ettei pääkaupungistakaan pääse suoralla lennolla Suomeen. Täytyy pitää mielessä, kun seuraavan kerran lennon vaihtaminen ottaa päähän, että tilanne voisi olla huonompikin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille varmaan piti asentaa samanlainen vekotin kuin on ennenkin ollut ettei tarviisi putkitöitä tehdä, ihme kun niitä vielä on olemassa.
   Annabassa on vaihdeltu näitä lentoja vähän väliä. 70-luvulla päästiin näpsäkästi Zurickin kautta, sitten kaikki lennot loppui ja lennettiin pääkaupungin kautta, jossa yövyttiin mennen tullen. Sitten tuli Aigle Azur ja päästiin suoraan Pariisiin, kenttää tosi piti vaihtaa. Nyt se ilo loppui. Toivotaan vaan, että kun joskus saavat uuden lentokentän valmiiksi niin tännekin joku viitsisi lentää sopivaan aikaan.
   Tehän pääsette kyllä helposti Frankfurtin tai Pariisin kautta, maksaa muuten melkein saman Helsinkiin asti kuin täältä pelkkä lento Pariisiin, jouduttiin ostaan päälle jatkolippu Helsinkiin valuutalla. Nyt jos tuo Air Algerian aamulento ehtii niin päästään edullisesti Alger´sta Air Francella Helsinkiin asti ja saadaan maksaa dinaareissa. On se vaan niin merkillistä!

   Poista
 15. Onpa harmi, että lennot Annabasta ovat vähentyneet ja matka Suomeen on nyt monimutkaisempi.
  Sahara puhaltaa hiekkaa joskus tänne asti ja se tietää parvekkeen pesua.
  Kevät näyttää olevan siellä kauneimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa todella tuo lentojen vähennys Annabasta, kun moneen muuhun pienempäänkin kaupunkiin niitä lisättiin kesäajalle, argh! No ehkä sitten kun joskus saadaan se uusi lentokenttä valmiiksi...
   Kukinta kyllä kärsi tuosta helleaallosta, onneksi ei vielä ollut pysyvä.

   Poista
 16. Olette kyllä aikamoisia, sen sanon minäkin.
  Mä en selviytyisi siinä lämpötilassa enää minnekkään, kuin teillä siellä joskus on!
  Mutta olette sitkeitä sissejä ja selviydytte, tai olette tottuneet siihen.
  Niin kauniita kuvia olet napannut kukista, keltainen kukka on niin kaunis, että meinasi jalat alta mennä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kuule selviäsi minäkään ilman viilennintä sisällä, ulos en mene kuin pakon sanelemana jos läpötila kipuaa yli 30. Siksi vietänkin kaikki kesät Suomessa. Minun kroppani ei ainakaan kuumuuteen sopeudu.
   Kuivatan joka kevät kimpun noita keltaisia piiskaherneitä vessan koristeeksi, säilyvät hyvin :)

   Poista
 17. Onpas tosiaan pömpeli :) Missä se sijaitsee?

  Meillä rajan takana Tunisassa kaasu tulee ulkomuurin seinästä putkia pitkin. Mitään pömpeleitä en ole ikinä nähnytkään. Mutta vesi meilläkin pitää erikseen lämmittää vaan sekin laite on pihalla ulkoverannalla eikä sisällä kotona.

  Kuukausi on kyllä ihan kohtuuton aika. En usko että täällä odoteltaisiin niin kauan. Huh. Sissejä olette vaan ei vaihtoehtoja niin minkäs mahtaa.

  Aivan mielettömät kakkarat siellä lehdolla ja upea kuva ukko koirineen!! :)

  Meilläkin on viime päivinä ollut sellaista +38 asteita ja piha täynnä hiekkaa sekä naapurin puusta lintujen kantamia mulperin marjoja sellaisilla "pläts" jäljillä pitkin laatoitusta. Puutarhakin ihan ylvillintynyt eikä emännällä riitä kädet kaikkeen varsinkaan tässä säässä edes energiat. :)

  Meillä joutuu yleensä ajelemaan pääkaupunkiin ja sieltä sitten välilaskun kera Suomeen. Tänä vuonna ei kyllä olla edes menossa.

  VastaaPoista
 18. Tuo pömpeli ajaa kaasumittarin virkaa ja on puutarha-aidan vieressä, kaupunkikaasun katkaisija on aidan toisella puolen kadulla. Meillä laitettiin tuo sisäpömpeli kylppäriin siksi, että voidaan tarkkailla samalla sen toimintaa, ei oikein luoteta näihin vehkeisiin jos ei ole näköetäisyydellä. Kaunishan se ei sisustuksellisesti ole, mutta kuka nyt siitä välittäisi :D
  Meillä on myös sitä pläts-taidetta pihalaatat täynnä, kaikki kaupungin linnut taitavat viettää yönsä meidän puutarhassa, ja se juuttuu vielä niin kovaa kiinnikin että saa melkein teräsharjalla hinkata....
  Olipa muuten kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa, en ole muistanut blogissasikaan vierailla vähään aikaan, muutenkin on tämä bloggailu jäänyt vähempään. Me olemme joskus lentäneet Tunisin kauttakin, oli huomattavasti halvempaa. Täältä on sinne puolet lyhempi matka kuin omaan pääkaupunkiin, mutta ne kaksi rajanylityspaikkaa vie aikaa ja matkaan menee melkein koko päivä, aina joutui yöpymään Tunisissa. Yksin en viitsi enää moista rumbaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvemmin minäkään enää blogia päivittelen ja lähes ollenkaan en kenenkään muiden blogeja jouda enää lukemaan.

   Meillä se vedenlämmittäjä taasen laitettiin ulkopuolelle juuri turvallisuussyistä. Kylppärin ikkunasta sen kyllä näkee ja kuuleekin aina kun hanan avaa, että aukeaako jne. Kerran vuosia sitten kävi niin, että putkimies oli käynyt sitä putsaamassa ja ei ollut sulkenut muttereita kiireessä kunnolla. Siitä seurasi kaasuvuoto ja jos pömpeli olisi ollut sisällä kotona niin oltaisiin varmaan koko perhe kuoltu kaasun yöllä nukkuessa. Ya lotf! Lopulta se syttyi palamaankin ja vaati nopeita hoksottimia ja rohkeutta sammuttaa se huh.

   Pömpelinne on kyllä kerrassaan riemukas. Miksi ei voisi siirtyä jo pieniin mittareihin?

   Poista
  2. Hui kamala! Minä olen kamalan tarkka kaasun kanssa ja moneen kertaan tarkistetaan kaikki mahdolliset vuotokohdat putkimiesten jäljiltä. Sähkö- tai kaasukatkojen tullessa kaasun tulo onneksi katkeaa automaattisesti.
   Minä luulen, että laittoivat tuon samanlaisen pömpelin putkien takia, on siis vielä ne vanhat kaupungin putketkin, muutenhan olisi pitänyt putkimieskin hakea paikalle, uudet laitteet ei enää vanhoihin putkiin sovi :)

   Poista
  3. Mä mietinkin, että uusiin taloihin kai sitten ihan uudenlaiset mittarit, vai?

   Poista
  4. Niin luulisin, ja tuolla edellä Lastensilmin blogista mainitsikin, että pääkaupunkiseudulla ainakin on laitettu huomaamattomat mittarit uusiin taloihin. Meillä on kaupungin kaasuputkisto vielä alkuperäistä ranskalaista perua :)

   Poista
 19. Ilman lämmintä vettä kun on, niin kyllä remontiin jälkeen varmaan lämpöä osaa arvostaa.

  Kauan sitten tuli tuota vadissa veten lämmitystä ja peseytymistä harrastettua.
  Vielä tänä päivänäkin, muistan tuon ajan ja voi että lämmin suihku tuntuu hyvältä.

  Upeaa kukka loistoa on jo Teidän kulmilla...:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei mikään tunnu paremmalta kuin avata hana, josta tulee lämmintä vettä, on se vaan niin kinkkistä sitä sähkölevyllä lämmittää.
   Kukkaloisto alkaa täällä olla jo lopuillaan, sadettakaan ei ole luvassa herran aikoihin :(

   Poista
 20. Kyllä nuo maisemat korvaa monta harmia. Siellä pitää varmaan oppia semmoinen rennompi asenne elämään. Tuntuu, että itseltäni menisi kyllä hermot moisen rahastamisen ja tumpeloinnin kanssa : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä saa ihan rahassa hernostuakin, vaikka huutaa suoraa kurkkua, ei tule poliisi oven taka eikä naapurit valita :)

   Poista
 21. Ihania värikkäitä kukkia teidän niityillänne. Pian meilläkin taas niityt kukkivat. Toivotaan sinulle turvallista matkaa tänne.

  VastaaPoista
 22. Kiitos. Vielä kuukauden verran pitäisi katsella täkäläistä kesää, toivotaan että se kesäaurinko sinnekin ehtii :)

  VastaaPoista
 23. No ompas siellä vähän pitkät odotusajat ja tyhmät huoltomiehet, minulla kyllä palaisi äkkiä päreet ja hyppelisin tasajalkaa ja kiroilisin niin maan perusteellisesti, vaikka eihän se mitään auttaisi. Ihastuttavia kukka"niittyjä"sait kuvattua mutta nytkö ne katoavat sitten helteen myötä, voisin lainata sadetta täältä päin:) Harmi että lennot ovat muuttuneet suorasta epäsuoraksi ja tervetuloa Suomineidon helmoihin, täällä on takuulla vilposampaa ja palvelukin pelaa:)

  Ja hei, eihän siitä niin kauan ole kun pelkästään kylmää vettä kraanasta tuli, eikä ollut suihkuja, mutta saunanpadassa vesi lämpeni ja sitä lotrattiin määrän perästä pesuvatiin ja heitettiin olan yli ja puhdasta tuli:) Likavedetkin kannettiin osaksi ulos pienen likakaivon vuoksi siellä kotimökissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika nopeasti nuo pellot täällä ruskistuu, pari päivää sitten oli jo keltainen hävinnyt, kohta enää ohdakkeet jäljellä.
   Sepä olisikin ollut kivaa, jos olisi sauna ja siellä lämmin vesi poreilisi kivasti. Aika pitkälle lapsuutta sain itsekin käyttää vain pesuvatia ennen kuin taloon saatiin suihku. Täällä on vaan tuo vedetön 'sauna' taivasalla, joka on alkanut lämpiämisensä jo ihan kiitettävästi :(

   Poista
 24. Lilluminen kylvyssä, oi tunsin onnea puolestasi. Myöskin Saharan helle, edes puolitettuna sopisi hyvin minulle nyt, kun villasukat jalassa palellen odotan; milloin se keväin oikein tulee lämpöaaltoineen.

  Kertakaikkisen upeita kuvia! Betoniämpäreineen kaikkineen. Toivotaan suotuisia lentotuulia sinulle Sirokko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolikkaat sopii minullekin, viileä saisi olla kunhan ei sada, minulla ei ole mitään villasukkiakaan vastaan. No, kaikesta hyvästä on maksettava hinta jossain muussa muodossa, niin se vaan on. Talvet etelässä ja kesät pohjoisessa, se on ihanteellista, kestää sen kinkkisen lentomatkankin sen takia :)

   Poista
 25. Sirokko, hauskaa tilannekuvausta, mutta on teillä ollut kestämistä kaasupömpelin säryttyä! Jos on tottunut tiettyihin mukavuuksiin, niitä ilman ei haluaisi kotonaan olla päivääkään. Lapsuuskotini mukavuudet olivat kaivo pihalla, sauna ja ulkohuussi. Niin elivät varakkaammatkin ihmiset silloin maaseudulla. Ensimmäisessä omassa kodissa lämmin vesi saatiin boilerin avulla, mutta vaippapyykki kiehui emalivadissa puuhellalla. Oli siis varakonsti, jos kaasu boilerista joskus pääsi loppumaan. Voi autuutta, kun muutimme uuteen kerrostaloon, jossa oli kylppäri suihkuineen, automaattipesukoneineen ja muine mukavuksineen! Delilah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli minunkin lapsuuskodissani maalla kaivo, sauna ja ulkohuussi, lämpö tuli uuneista. Eipä sitä silloin osannut enempää odottaakaan. Kahdeksan vanhana vasta pääsin mukavuuksien keskelle keskuslämmitystaloon. Aika hyvin silti vielä osasi palautua taaksepäin kun tarpeeksi nuorena tänne tulin. Ensimmäiset vaippapyykkinikin pesin vielä käsin täällä, ennen kuin saatiin pesukoneita paikallisille markkinoille. Nyt olisi jo aika mahdotonta käsipyykkiin ryhtyä, niin sitä tottuu ja entiseen ei ole paluuta, hyvä niin!

   Poista
 26. Teillä on melkoisia kokemuksia eikä edes lyhyen aikaa! Täällä tuulee joka päivä ja on aika kalseaa ja sä kärvistelet kuuman kanssa, ettei voi ikkunoitakaan pestä ja minä en tarkene pestä tuulen kanssa. Komeaa kasvillisuutta on ennen kuumuutta, siellä siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöisiin juttuihin täällä pitää aina välillä varautua, meneehän se kun pakko on, ei sitä muuten enää haikaile entistä aikaa takaisin. Nyt täällä onkin ollut viikon verran viileää, arvaa vaan, tuliko sekään tuulahdus käytettyä ikkunanpesuun...

   Poista