sunnuntai 12. elokuuta 2012

Suomessa - eka etappi

 Heipsun hei pitkästä aikaa!
Olen muuttanut bloggeriin, kiva jos löysitte uuteen kotiini. En jaksanut siirtää entistä vajavaista Vuodatuksen blogiani mukana, se löytyy kuitenkin sivupalkin linkistä sitten kun sen sinne saan laitettua. Blogger on minulle uusi juttu, joten jos on jotain häikkää tai puuttuvia toimintoja niin ilmoittakaa ihmeessä. Pikkuhiljaa kokoilen tätä, mutta tällä hetkellä en oikein ehdi paneutua asiaan. Toivon vaan, että myöhemmin löytyisi enemmän aikaa ja intoa jatkaa bloggailua.

Ja nyt vaikka taannehtiva katsaus kesäisiin puuhasteluihini.

Olin ainakin hyvin varustautunut Suomen kesään, ystävän neuloma ihana villapaita odotti jo valmiina.  No, alkuviileyden jälkeen täällä onkin tarennut ihan hyvin enkä ole kovin montaa kertaa edes ehtinyt kastua.

Ensimmäiseksi pitää aina löytää päämajan kirjasto ja tietysti se muistilistakin, johon on merkitty kaikki ne  'viimeistään tänä kesänä ehdottomasti luettavat kirjat'.

Sitten pitää käydä tiirailemassa paikallista rantapuistoa,  missä kaupungin tunnusmerkki keltainen Kolmisointu oli entisellä paikallaan. Näkyi siellä Suomen lippukin, mutta tiiraa tässä kyllä on kuvattu.Kai huomasitte.

Uimarannalla tarkeni polskutella vain seurue kanadanhanhia (kai nuo niitä oli?). 
Helleraja oli tältä kesältä vielä vetämättömissä.

Citypupun parkkipaikka. 
Aina jaksaa hämmästyttää miten täällä puput loikkivat noin vain kaupungin kaduilla.  

 Uuttakin on ilmestynyt. Järvenpään kiistelty vanha valssimylly jättää vihdoin tilaa uudelle asuntoalueelle. Aika porua siitä pidettiinkin monta vuotta.

Muurinpohjalettua torilla. Minä en raahaa ruokaa mukanani ulkomaille, mutta kun tulen Suomeen, niin ainakin kerran pitää maistaa joka sortin herkkua. Niitä muuten riittää.. sen huomaa jo housun vyötäröstäkin.


41 kommenttia:

  1. Onnea uudelle blogille!
    Kiva postaus kesäisistä puuhasteluistasi!:)
    Mukavaa elokuun jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Onnea uudelle blogille! Kyllä ne bloggerin kommerverkit siitä taipuu :)

    Mukavaa, että palasit linjoille! Hauska yläpalkin kuva!

    VastaaPoista
  3. Samat täällä, Pollen saappaat särkyi, enkä viitsinyt ehjäysurakkaan ryhtyä, vaan tein muuton Bloggeriin, saappaat jäi, missä olivakin.
    Hyvä uusi alku sinulla on, onnea vain ja hyvän näköistä kesääkin olet löytänyt.

    VastaaPoista
  4. Onnea tänne Bloggeriin! Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista

  5. Ihanaa, että olet taas linjoilla!

    Olisi kyllä ollut hauskaa tavata sinua lomallasi, ehkä ensi vuonna?

    VastaaPoista
  6. Tiira löytyi ;-D Mukava varmasti käväistä kotikontuja katsastamassa. aina jotain muuttuu ja jottain on entisellään.
    Kyllä täällä bloggereissa saattaa olla, vaikka herättelin henkiin vuodatuksenkin. Sekin nyt toimii aika hyvin.

    VastaaPoista
  7. Tervetuloa bloggeriin! Ja kiva kuulla sinusta pitkasta aikaa. Mukavaa elokuuta Suomeen!

    VastaaPoista
  8. Onnea vaan uudelle blogillesi. On tässä jo ehditty vähän kaivatakin sinua.
    Hyvää lomaa sinulle kotimaassa, taidat olla melko lähellä meitä.

    VastaaPoista
  9. Mukana ollaan, Bloggerissakin. Tu lettu on vaan niin hyvan nakoinen etta minun onpakko jatkaa matkaa muualle, muuten se tulee revittya suuhun.

    VastaaPoista
  10. Harmi miten kävi Vuodatuksen kanssa,mutta olen iloinen,että sinut nyt löytää täältä bloggerin puolelta,paljon helpompaa kommentoida!Ja onnea uudelle blogikodille!
    Minä toin hieman ruokaa mukanani;paketin ruisleipää,pussin lakua ja itse tekemääni mustikkahilloa ja ai niin,atamonia hillopurkkien puhdistamiseen.Ihana lettu,nami! Täälläpäin on nyt niin kuumaa,että nauti kunnolla tuosta viileydestä!

    VastaaPoista
  11. Voi kurja niiden kadonneiden kuvien kanssa!! Mutta onneksi jatkat silti. Lettukuvasta tuli niin nälkä. Vielä kuitenkin muutama tuntia paastopäivää jäljellä. Uusia postauksiaksi innolla odottaen. Minäkin jopa päivitin blogiani toisen kerran kesän aikaan :D Jospa sekin tästä vielä aktivoituisi vuoden hiljaisemman elon jälkeen. Terkkuja naapuriin!! Onko teillkin ilmoja pidellyt??

    VastaaPoista
  12. Voi kun mukavaa, että olette vielä mukana! En ole paljon blogimaailmaan ehtinyt tänä kesänä, ja vielä on syyskuuhun asti kotomaan kuvaa katseltavana. Yritän tuikata tänne lomakuvia aina ehtiessäni, tässä alkaa jo itsekin unohtaa mitä kaikkea on tullut puuhattua ja missä kierreltyä. Olen kyllä piipahdellut blogeissanne silloin tällöin vaikken ole kommentteja juuri ehtinytkään ajatella, mutta parempia aikoja odotellen. Ihanaa kuitenkin, että olette napin painalluksen päässä!

    VastaaPoista
  13. Hyvältä näyttää. Tervetuloa tänne.
    Kova homma on varmaan kuvien siirrossa Vuodatuksessa, mutta pikku hiljaa se onnistuu. On se itsellekin mukava päiväkirjana katsella vuosien taakse.

    VastaaPoista
  14. Vuodatuksen moka oli kyllä käsittämätön ja osa bloggaajista vain lataa kuvia kiltisti uudestaan Vuodatuksen blogeihin. Kannattaisi lähteä ennen kuin laiva uppoaa kokonaan.

    Toivottavasti oli kiva kesä Suomessa. Ilmat eivät hellineet, mutta kuumuutta saat muutenkin varmaan ihan tarpeeksi :).

    VastaaPoista
  15. Arleena - niinpä, olisi kiva myöhemmin selailla vanhaa blogia ja muistella, jos nyt voisi olla varma sen pysyvyydestä ylipäätäänkään, pitäisi varmaan varmuuskopioida jonnekin.

    Annika - vähän tosiaan harmitti kun blogiin jäi vain kuvatekstit ilman kuvia. No tuommoista kai voi sattua, pitäisi varmuuskopioida blogikin, alussa sen tein, mutta sitten se jäi.
    Minä muuten olen vielä Suomessa syyskuun alkuun asti. Justa poikkesin pikaisesti Holjilla mökkireissun ohessa :)

    VastaaPoista
  16. Kivalta näyttää uusi blogisi, ja tervetuloa bloggerin puolelle. Minusta on ihan käsittämätöntä, että tuommoinen moka voi edes sattua, niin kuin Vuodatuksessa kävi.

    Jaa, enpä ole tiennyt, että bloginkin voi varmuuskopioida! (blondi)

    Kivoja kesäkuvia! :-)

    VastaaPoista
  17. Mukava kuulla Sinusta. Tässä alkaa jo pelätä kaikkien siirtyvän FB:iin. Onnea uudelle blogille.

    VastaaPoista
  18. Hippu - aika uskomatonta tosiaan, mutta toisaalta ymmärrän että näinkin voi käydä, varmaan kelle tahansa. Tuli mieleen että entäs jos joku päivä jonkun tärkeän virastonkin koneet pyyhkäisisivät immeiset olemattomiin, tai pankkitili katoaisi kokonaan.. no niillä kai on turvajärjestelyt hanskassa kun kerran niin riippuvaisiksi koneista ovat meidät tehneet. Tai ehkä kannattaisi jo varmuuskopioida itsensäkin :D


    Delilah - juu lähes kaikkihan siellä FB:ssa jo onkin, minä en vaan ole keksinyt hyvää syytä liittyä. Kiva että jotkut sentään vielä jaksaa lukea blogejakin!

    VastaaPoista
  19. Mainio tuo bannerisi :-D
    Moikka vaan ja kiva kun olet nyt lähellä, toisaalta on aina kiva lukea, mitä siellä kaukana tapahtuu, silloin siis kun olet kotonasi.

    Kaikkein ensimmäiseksi voisit vaihtaa tämän kommenttiläpyskän kunnolliseksi. Se on helppo juttu: menet astuksiin, sieltä tekstit ja kommentit ja valitset "upotettu" ja siinä se on. Kommentit tulevat tekstin jälkeen leveästi ja on helppo lukea toisten kommentteja ja näkee myös itse tekstin kirjoittaessaan. Mietin vielä tuota kieltomerkkiä, mistä se voisi tulla, aloita nyt tästä. Niin ja Tervetuloa bloggeriin ja Suomeen tietenkin, mutta täällä olet varmaan jo ollut jonkin aikaa.

    VastaaPoista
  20. :-DDD Ei tarvitse mitään alkaa astutella, vaan menet siis asetuksiin...varmaan arvasitkin, mutta nykyisin noita kirjoitusvirheitä on alkanut tulla kauheasti. Ketähän siitä syyttäisi :-)

    VastaaPoista
  21. Siira - hah hah, onpa hyvä ettei tarvitse astutustakin vielä opetella! Ai tämä pop up -loota ei olekaan kiva, minua se ei ole häirinnyt muissa blogeissa, ei tarvitse kelata niin paljon takaisin tekstiin (muistaakseen mitä tulikaan luettua)ja taas takaisin kommenttilootaan, kun lootan voi hiirellä siirtää tekstin viereen..itselleni siis sopii niin, mutta juu,hyvä oivallus, tehän tätä blogia luette ja kommentoitte :)

    VastaaPoista
  22. Älä muuta minun takiani, jos muut tykkäävät tästä. Siinä toisessa vaihtoehdossa näkee tekstin niin, ettei tarvitse siirtää mitään. Totta kyllä, että jos kommnetteja on paljon, niin silloin joutuu kelaamaan.

    Mutta tulin tuota lukijakuvaa varten. Ensiksi kysyn, liityitkö samalla google+:aan vai oletko vain bloggerissa. Jos olet +:ssa täytyy myös sinne laittaa kuva. Sitten toinen juttu mikä minulle on tuottanut ongelmia on selain. Esim chromi ei anna laittaa lukijakuvaa lainkaan, ainakaan minun koneellani. Pitkään yritin ja yritin ja ihmettelin, sitten kerran kokeilin IE:llä, vaikka en muuten sitä käytä, mutta kuvan laitto onnistui heti.
    Sen läpyskän alalaidassa ja keskelläkin on erilaisia vaihtoehtoja, kokeile niitä, sieltä löytyy valinta blogger, jos olet pelkästään siinä. Kimurantteja ovat välillä, mutta kyllä se siitä selviää.

    Kuvat ovat komeita ja liian herkullisen näköinen muurinpohjalettu juuri nenäni edessä. Muutenkin blogi näyttää hyvältä, se tässä tärkeintä on ja se, että me pystymme laittamaan sinulle lukijakuvia :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilen nyt tätä kommentointimallia, vastaukset ainakin on selkeämpiä.
      No nyt ratkes profiilikuvakin. Minullahan on ollut sama bloggertili jo aikaisemmin ja kuva on näkynyt ennen hyvin, poistin kuvan kokonaan ja latasin uudelleen, nyt toimii. Ihme juttuja nämä ovat.
      Halusin laittaa vaihteeksi vähän isompia kuvia, vaikka laatu ei hääppönen olekaan, mutta ainakin näkyy ;)

      Poista
    2. Hyvä, nyt kuva onnistui ja hieno onkin! Ei näitä ymmärrä, samoin kuin minulla Uunan menetys, oli se kenkkua, kerrankin olisin halunnut pysyä paikallani. google minut hääti sillä aikaa kun olin lomalla, en ajoissa tehnyt mitä määrättiin ja niin se katkaisi tilin :-o Mutta mitä siitä bloggaus jatkuu kuitenkin.
      Pidän tästä kommenttimallista siksi, että tähän saa vastattua juuri siihen kohtaan, mistä on kysymys. Kokeile nyt vähän aikaa :-)

      Poista
    3. Minä avaan kommenttilaatikon eri välilehdelle painamalla hiiren keskellä olevaa rullausnappulaa. Hmm, mikähän olisi vastaava vehje läppärissä...? Minulle hiiri on helpompi kuin läppärin kosketuskomennot.

      Poista
    4. Joo no se kuitenkin avaa näköjään samalla tapaa kommentit, paitsi että voi sitten jättää toisen välilehden tekstille ja toisen kommenteille, ja hypellä kahden välilehden välillä. Miksei niinkin.

      Poista
  23. Onnea uudelle blogille, Sirokko!

    Toivottavasti lämmintä riittää elokuussa, ettei tarvitse villapaidassa kulkea - niin kauniin punainen kuin se onkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ei ole villapaitaa kovin usein tarvinnut, muutamana yönä tosin oli jo aika kylmä, taisi olla vain viisi vaivaista astetta. Paita on ihanan jätti ja löydyn hyvin metsästäkin :)

      Poista
  24. Housun vyötäro näin kesäisin on kovalla koetuksella. Nyt on niin lämmintä ettei villapaitaa tarvita.
    Onnea uudelle blogille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei ainakaan tänään tarvinnut villapaitaa, lähes hellelukemissa oltiin. Housun vyötäröönkin kuulemma löytyy ratkaisu vanhasta sukkanauhakumilangasta, sitä ei ihan viellä ole tarvinnut kokeilla :)

      Poista
  25. Löysinpäs tänne vaikka kesäterässä olenkin. Ihastuin heti noihin yläkuvan hahmoihin, peilistä näen usein samanlaisia ilmeitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hatut ja myssyt siinä bannerissa liehuu pikkuvihassaan, olivat minustakin kovin tutun ilmeikkäitä :D
      Kesäterä tuntuu olevan talviterää vähäkäyttöisempi aika monella, mutta tuleehan se syksykin joskus, tulee talvi jne jne. Kiva kun löysit joukkoon.

      Poista
  26. Jee, nice to have you back! Ihastuin tuohon Järvenpään vanhaan valssimyllyyn, miksen ollut kuullut siitä aiemmin?! Olisi ollut kiva nähdä se ennen purkuhommia.

    Minulle kävi samoin suomilomalla eli alkoi housut kiristää epämukavasti, vaikka muuten oli mukavata :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotkut halusivat tuon myllyn säilyttää kulttuurin tarpeisiin, minustakin siihen olisi saanut monenlaista järkättyä. Taisi olla niin rapistunut jo ettei kannattanut tai raha ratkaisi. Autiona se oli pitkään, olisipa vaan päässyt sisälle.

      Poista
  27. Ystäväsi oli kutonut ihanan iloisen villapaidan Sinulle!
    Sirokko, mitä lomalukemislistallasi mahtoi olla? Entä ehditkö lukea kaiken? Ps. Kirjasto ja taidemuseo ovat elämän keitaita itsellenikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tosi veikeä villapaita :)
      Olen kyllä ottanut kaiken mahdollisen irti kirjastosta tänä kesänä, junassa ehtii lukea ja iltaisin. Kaikkea ei ole löytynyt mitä haettu on, mutta ainakin Tuomas Kyrön kirjat tuli kaikki listalta luettua- Muuten on näköjään ollut tarvetta ulkomaisiin jännäreihin. Ja onhan sitä tietty kulunut käsissä aika monta lastenkirjaakin ;)

      Poista
  28. Nyt vasta löysin tänne, mutta ensimmäiseksi olit ajatuksissani kun kuulin Vuodatuksen emämokasta! Sinulla kuvia oli vielä niin paljon... Mutta onneksi täällä juttu jatkuu! Ja kasvien parissa varmaan myös? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun löysit, parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Kuvat jäi harmittaan tosiaan, hassua kun näkyy vain kuvatekstit.. Kasviblogiin palaan varmaankin sitten taas Algeriassa. Näin kesäaikaan ei oikein ole ehtinyt bloggailla eikä lukea paljon muidenkaan blogeja.

      Poista