sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Melkein syksy


Melkein näyttäisi ruskaltakin kauempaa katsoen. Korkkitammimetsä on kärähtänyt kesän aikana ja lehdet kuumuuteen kärventyneet, rungot mustina. Mutta korkkitammi ei vähästä säikähdä ja uutta vihreää jo versoo tilalle, onneksi. Näitä metsäpalojen jälkiä näkyy siellä täällä vuorten rinteillä niin kuin joka vuosi.


Vähän ylempänä ikivihreä eukalyptus yritti sekin olla kovasti syksyinen. Komeat oranssit ovat kiemuraisia  palkoja, jotka kohta muuttuvat ruskeiksi nekin.


Pohjoisen puolella kukkivat (ja haisivat) tahmahirvenjuuret. Ja katsokaapa taivasta! Jee, pilviä, kiitoksia kamalasti! Lämpötilat ovat laskeneet jo alle 30 suurimman osan aikaa ja parina yönä on ollut oikein kunnon ukkosmyrskyt. Vettäkin siis, vau!


 Melkein mustikoitakin, mutta tietenkään eivät syötäviä. Näitä kasvaa piipensaissa ylempänä vuoristossa.
Matkalla sinne osuimme santarmien tiesulkuun. Niitä on yleensä aina tietyissä paikoissa, jotka osaamme aika hyvin kiertää, mutta olivat varmaan hoksanneet sen. 
- Ajokortti ja rekisteriote  (kunnossa)
- Katsastustodistus (kunnossa)
- Koiran paperit. 
- Täh?  (Mösjöö)  Tirsk tirsk (minä). Näin jo silmissäni miten tehdään Tinallekin henkkarit poliisilaitoksella.. tassunjälki tuohon...hau hau.. Onneksi ei Juan ollut mukana, se inhoaa santarmeja yli kaiken ja olisi jo hälyttänyt paikalle koko pataljoonan.
- Rokotustodistus (ei tietenkään sellaista mukana kanneta)
Siinä sitten selvitettiin pitkään onko vai eikö meillä oikeus kuljettaa paperitonta koiraa matkassamme. Eivät kyllä uskaltaneet sitä takavarikoidakaan. Kukaan ei kysynyt minun papereitani. Hei, voisin olla vaikka laiton maahanmuuttaja! Olisitte nyt kysyneet senkin.  En nimittäin ikinä kuljeta papereita mukanani, nehän voidaan vaikka varastaa ja sittenpä vasta vaikeaksi menee.

Vielä yksi tapaaminen, jonka seurauksena rallattelin lopun päivää... oli hepokatti maantiellä poikittain.. kirjaimellisesti... jalajallanjalajalavei.  Nyt voitte rallatella tekin.

40 kommenttia:

 1. No onpas teillä hankalaa, kun noi tarkkaa santarmit syynäävät. Kyllä heti aloin rallattaa. Komee elukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Santarmit voi olla joskus tosi kinkkisiä, ja niitä on joka tienhaarassa. Tuosta rallatuksesta ei meinaa millään päästä eroon..

   Poista
 2. Onkos sillä teidän koiralla muuten kaksoiskansalaisuus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, Tina on espanjalainen, sillä ei ole edes oleskelulupaa..

   Poista
 3. No hieman syksyisiä värejä tuolta löytääkin. Ei kivaa tuollaiset tiesulut;ja vielä Tinan paprujakin kysellään:(
  Aika komea hepokatti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Santarmit eivät varmaan muuta enää keksineet, kaikki valot ja vilkutkin toimi. Oli kyllä eka kerta kun koiran papereita kysytään.

   Poista
 4. Ota valokopiot omista papruistasi, ehka sekin vahan auttaisi jos tulee tosi tarkka kysely.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin kelpais kopiot. Kumma mutta eivät ole kovin usein kysyneet papereitani missään. Tuleevat kyllä hakemaan kotoa jos oleskelulupa vanhenee.

   Poista
 5. Jatkoa... Marokossa tapasimme tosi paljon korkkitammimetsia. No sehan on teidan naapurimme. Meneeko korkkia paljonkin teollisuuteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkki on yksi vientituote. Eihän sitä monessa maassa kasvakaan, Portugali on suurin tuottaja. Kyllä sitä täällä kerätään vuosittain ja teollisuuttakin on.

   Poista
 6. On se mukava katsella ja kuulla asiaa etelän elämästäkin. Komea hepokatti ja koirakin vielä mukana;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun elämässäni ei nyt kauheesti mitään tapahdu, pitää katsella vain pieniä yksityiskohtia.

   Poista
 7. Hankalaksi on tehty ajelureissu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten. Kaupungin ulkopuolella joutuu jatkuvasti santarmien ratsioihin. Tietty hyvähän se, että turvallisuutta valvotaan, mutta joskus vähän liioittelevat.

   Poista

 8. Tuo eka kuva on huikea! Värimaailma ei ole tästä maailmasta.

  Ja eläminenkin on tehty toisinaan hankalaksi tässä maailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palaneet metsät on aika aavemaisen näköisiä. Päivä oli utuinen, värit olivat luonnossa hehkuvampia kuin kuvassa, outoja minustakin.

   Poista
 9. On se muuten hassua, miten paljon pivistäkin voi iloita. Suomessa ei koskaan tullut mieleenkään, että pilvet voisi olla ihan kivojakin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Kun on katsellut kuukausia tasaisen sinistä taivasta alkaa jo inhota koko väriä ja toiveikkaana odottelee edes yhtä pilven hattaraa. Suomessa se yleensä on toisin päin :)

   Poista
 10. Vaikuttavat värit mustarunkoisen puun kuvassa.
  Voi että, eivät kai ne santarmit sentään Tina-parkaa jo terrorismista epäile kun papereita tiukkaavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiiltyneet puut joista pursuaa uutta vihreää olivat läheltä aika outoja. Tinaa varmaan epäillään taistelukoiraksi ja me tietenkin terrorisoimme muita koirallamme, se on nyt muotia täällä.

   Poista
 11. Jalajalljalajalavei..-..
  Naisia ei taideta kovin tärkeinä pitää sielläkään päin maailmaa. :-)
  Täältä riittäisi pilviä sinnekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä näköjään, nainen on välillä aika näkymätön olento. Meille on kivasti tullut niitä pilviä, tänään satoi jo päivälläkin ja yöllä tulee suorastaan vilu (20 astetta jo rikki).

   Poista
 12. Nuo ei syötävät näyttävät aika herkullisilta.
  Papereita sielläkin tivataan, täällä tosin ei koirilta kysytä eikä kissoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttivät ihan mustikoilta.. kyllä niitä kai jonain luontaislääkkeinä käytetään. Ei meilläkään ole ennen koirien papereita kysytty, aina keksivät uutta :)

   Poista
 13. "ja se kaiveli haravalla hampaitaan, jala jallal jala jala vei"
  Korkkitammi, voi mikä puu, enkä pahakseni panisi jos pihallani kasvaisi eukalyptus.

  VastaaPoista
 14. Mukavaa kun laulatte mukana :) Kävin kesällä katsomassa korkkitammea Mustion kartanossa, en meinannut tunnistaa kun sitä ei ollut koskaan kuorittu :) Eukalyptus ei ole hassumpi, ikivihreä, mitenkähän kävisi siellä talvella lehdille..

  VastaaPoista
 15. Rallatus tarttui ja jatkuu vaan...
  Ihan hyvää vaan, jos ja kun sateet siirtyivät sinne päin, että korkkitammet ja eugalyptuksetkin saa juodakseen.
  Täällä tuleekin jo lunta veden sijaan.

  VastaaPoista
 16. Muistit kai vielä jatkonkin..
  Kävin ihmettelemässä lunta, vau, aina pieni ihme. Meillä tosiaan on satanut, mutta ihan kohta taas luvassa lämm.. kuumaa.

  VastaaPoista
 17. Arvaas vaan, mikä alkoi nyt soida minunkin päässä! :D Komea hepokatti kyllä, oikeastaan melkein söpö :)

  Alkoi naurattaa tuo Tinan mahdollinen kaksoiskansalaisuus ja luvaton maassaolo ;D Siellä ollaan kyllä tarkkoja ainakin joissakin asioissa!

  VastaaPoista
 18. Ihmettelen vaan kuinka sinäkin (niin nuori) voit tuon rallatuksen osata..
  Joissakin asioissa ollaan juu tarkkoja, varsinkin silloin kun sillä voi kiusta/vaivata muita ihmisiä, muuten ei sitten ollenkaan.

  VastaaPoista
 19. Samaa kirjoitan täälläkin...arvaa mikä laulu pyörähti soimaan...ja se haravalla kaiveli hampaitaan...osaankohan vielä koko laulun? Tuskin. Tottapuhuen aion nyt googlettaa hepokatti -laulun, aion lauantaina laulaa sitä Pyry pojalle! Ihania kuvia olit ottanut. Kamalaa, jos kyseltäis papereita, kaipa siihenkin tottuisi. Mun mielestä elämäsi on jännittävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin on pitänyt googlettaa rallatuksen loppua, mutta en vaan ole muistanut/ehtinyt, ärsyttävää kun sitä samaa lyhyttä pätkää vaan pitää hoilata. Muistan kyllä että jossain kohden nuorempana huudettiin jaloviina jalat alta vei, en tiedä kuuluiko se lauluun :)
   Enpäs tiedä voiko tätä jännittäväksi sanoa.. ärsyttäviä juttuja enimmäkseen.

   Poista
 20. Syksyssä on puolensa. Saamme nauttia hehkuvista väreistä ennen talven tuloa. Täällä Suomessa on satanut niin mahdottomasti, että pihlajanmarjatkin taitavat homehtua ja mädäntyä, ennenkuin tilhi- ja rastasparvet ehtivät niistä nauttia. Miten muuten on, liekö siellä teillä vielä keksitty koiraveroa ja jos on, mitä sen vastineeksi tarjotaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiraveroa, heh, ei todellakaan! Kukaan ei maksaisi, ja kenelleköös kuuluisi kaikki kulkukoirat. Täällä koirista ei huolehdita samalla tapaa kuin länsimaissa, kaikki ei edes omiaan rokota vaikka se onkin pakollista.Säälittää oikein.
   Syksyn värit täältä puuttuu, paitsi kirsikkapuuni yleensä on lyhyen hetken keltainen joulu-tammikuussa, lehdet tippuvat tosi nopsaan ja uusia pukkaa melkein heti. Eiköhän siellä pian ala pakastaa ja marjatkin tulee samalla säilöttyä :)

   Poista
 21. Hepokatti näyttää ihan robotilta :) Peikko luulee, että koera antaisi mielellään tassunjäljen polliisille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, robotilta näyttää. Ensi vuonna näitä saa jo lelukaupastakin, peikkokin tykkäisi ;)
   Koera antaisi mielellään muutakin kuin tassunjäljen, ainakin kirsun kuvan ja Juanilta liikeäisi muotit hampaistakin.

   Poista
 22. "ooli hepokatti maantiellä poikittain jala-jalla-jala-jala-vei ja se haravalla kaiveli hampaitansa jalla-jala-jala-vei jala-vei jala-vei jala-jallan jala jala-vei ja se haravalla kaiveli hampaitansa jalla-jala-jala-vei jala-vei jala-vei jala-jallan jala jala-vei." komia hepokatti :)

  ihana lukee näitä sun blogeja varsinkin kun mun mies on Algeriasta ja suunnitelmissa ehkä muutto joskus algeriaan.
  saa ehkä jonkinlaista käsitystä elämästä siellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, mahdollisia uusia tulokkaita tänne kolkalle! Hyvin hatarat käsitykset kyllä saa minun blogeistani, mutta tietty jotain sentään jos ei ollenkaan maata tunne. Kantsii käydä tutustumassa paikan päällä :)

   Poista
 23. mahdollisesti kyllä. Chlef:iin pitäisi meidän kaiketi sitten asettua.
  se riippuu miten ja ketä niitä lukee. :) en itse ole vieraillut kylläkään Algeriassa vielä saattaa tuokin mahdollisuus tulla 6kk sisään. :)

  VastaaPoista
 24. Vai Chlefiin, no sillä puolen pääkaupunkia en ole koskaan käynyt, täysin vierasta seutua minulle. Toivottavasti matkasi onnistuu kaikin puolin. Aina kannattaa käydä tutustumassa paikkoihin ennen lopullista päätöstä.

  VastaaPoista