sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Laillinen mamu

Leimailutaivas on Suomessa ja tarkoittaa paperiaskartelijoille  tuttuja messuja. Leimailuhelvetti taas on  täällä. Täkäläiset paperiaskartelijat askartelevat valtion virastoissa ja vain silloin kun on paperia saatavilla. Aika usein polo asiakas juoksee kaupunkia ympäri etsimässä virallista lomaketta epäviralliselta jälleenmyyjältä vaikka virkatodistusta varten ja vie sen sitten ao. virastoon askarreltavaksi. Ja odottaa, odottaa, että paperi kiertää kaikki Helvetin portaat, jotta saisi sen taas käsiinsä täytettynä erilaisilla leimoilla.

Joskus saa käsiinsä vain väliaikaisen leimapaperin. Minulla on menossa jo toinen väliaikainen oleskelulupapaperi,  jota käyn leimauttamassa poliisilaitoksella uudelleen joka kolmas kuukausi. Myöhästymisestä joutuu putkan kautta oikeuteen, niin kävi eräälle ystävälleni. Vähältä piti ettei minullekin, kun unohdin koko maaliskuun välistä. Onneksi olivat empaattisia ja hyväksyivät tekaistun sairauden. Ja ottaen huomioon myös sen, että olen sentään anonut ja odotellut sitä uutta virallista 10 vuoden lupaa jo vuodesta 2011.. hyvässä lykyssä sekin ehtii umpeentua tässä odotellessa. Mutta nyt voin taas hengittää laillisesti  kesäkuun loppuun asti.

Kesästä muuten veikkaavat täällä tavallista helteisempää (ääh).  Ainakin talvi on ollut tavallista kylmempi ja kevätkin antoi odottaa itseään.
Siitäköhän johtuu, että appelsiinipuussa pörisevät mehiläiset tipahtelevat pökertyneinä maahan, ovatko niin nälkiintyneitä että syövät itsensä kuoliaiksi vai mistä moinen uusi ilmiö?  Myrkkyjä ei ainakaan meillä ole käytetty, joten se ei voi olla syynä. Outo juttu.
Tai ehkä ne pökertyvät pelkästä kukkien huumaavasta tuoksusta...minäkin melkein.


51 kommenttia:

 1. Siis mitä, joudutko anomaan oleskelulupaa joka kolmas kuukausi!!! Etkö sinä ole asunut siellä jo kauan? Mitä ihmeellistä touhua...

  Ihania appelsiininkukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Tähän asti ollaan saatu oleskelulupa kahdeksi vuodeksi kerrallaan, joka kerta sitä pitää anoo erikseen ja kerätä mahtava määrä kaikenlaista todistusta ja joka kerta sitä odotellessa menee vuosi näiden väliaikaisten lappusten kanssa, jotka on voimassa 3 kk. Nyt tuli uusi laki, jolla saadaan lupa kymmeneksi vuodeksi.. mutta sitä odotellessa on mennyt jo yli vuosi näiden väliaikaisten kanssa. Matkatkin pitää sitten aina sovitella näiden lappusten voimassaoloajaksi, argh.

   Poista
  2. Sama systeemi tällä puolen rajaa paitsi joskaksoiskansalaisuuden tahtoo ottaa.

   Poista
  3. Ai Tunisiassakin! Olisin luullut systeemiä paremmaksi.

   Poista
  4. Joo siis noita papruja ja leimoja on varmaan sama määrä. Mutta lupa taisi tulla viimeksi kuukaudessa kun veikkasivat kahta kuukautta eli nopeaa toimintaa oli. Kahdeksi vuodeksi aina kerrallaan.

   Poista
  5. Kuukaudessa, vau! Ette sitten kauaa joudu näiden väliaikaisten kanssa leikkimäään.

   Poista
 2. No jopa on leimoja! Täällä tykätään kanssa leimailusta, ja paras on minusta se, kun kaupasta ulos tullessa vartijan pitää lyödä leima ostoskuittiin - ilman että hän edes vilkaisee siihen. Leimailu on vaan niin kivaa. :-) Pitäisiköhän munkin lähteä ostamaan ihan oma leimasin. ;-)

  Huh, onneksi sentään säästyit putkalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ilman leimaa mikään ei kelpaa, jos ne vielä saisi kaikki samasta paikasta, mutta yleensä joutuu juoksemaan monessa virastossa hakemassa erilaisia. Täällä isommissa marketeissa pitää vaan näyttää ostoskuitti poistuessa, eivät ole vielä keksineet sitä leimata, pitäisi ehdottaa :)

   Poista
 3. Sun elämä onkin sitten aika jännää. Saatko leimaa, vai et.
  Kunpa tuon appelsiinikukan tuoksun sais pulloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin mielellään juoksuttavat turhaan moneen otteeseen ennen kuin leiman lyövät. Appelsiininkukkavettä saa, sitä tislataan täällä vielä kodeissakin keväällä, mutta ei se tuoksu samalta.

   Poista
 4. Miten vaikeaa on kansalaisuuden saanti, kun et ole sita tehnyt? Ei luulisi olevan liian paljon halukkaita jonossa Algerian kansalaisuutta anomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kannattanut vaihtaa, kun olisi menettänyt omansa. Kuulemma nyt uusi laki antaisi luvan säilyttää entisenkin, mutta en tunne ketään jolle se niin olisi myönnetty, muutama venäläinen on vaihtanut omansa pois. Tosi monimutkainen toimenpide, jo passin saantikin paikallisille on tehty niin vaikeaksi. Pelkällä Algerian passillahan ei sitten tästä maasta kovin helposti muualle pääsekään, kun viisumeita Eurooppaan ei myönnetä kuin harvalle.

   Poista
 5. Olen myös kuullut tuosta leimojen loputtomuudesta... Mutta eikös tosiaan Suomen kansalaisellakin saa nykyisin olla kaksoiskansalaisuus vai olenko väärässä? Ennenhän Suomen kansalaisuuden taisi menettää, jos sai jonkin toisen.. Vai olenko jälleen väärässä? Algerialaisillahan ainakin saa olla kaksoiskansalaisuus, mikä on näppärää; Euroopassa ym. pääsee liikkumaan vapaasti Euroopan maan passilla ja Algeriaan matkustettaessa kaivetaan Algerian passi esiin, jolloin ei tarvita viisumeja.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa saa kaksoiskansalaisuuden nykyään syntyessään jos vanhemmista on jompi kumpi suomalainen ja on siteitä Suomeen. Aikanani jouduin sen vielä lunastamaan omille lapsilleni kun se tuli mahdolliseksi. Algerian kansalaisuus menee lapsen isän mukaan ja kaksoiskansalaisuus riippuu siis äidin kotimaan laista. Ulkomaalainen ei täällä tähän mennessä ole voinut anoa Algerian kansalaisuutta omansa lisäksi, nyt sen pitäisi olla mahdollista ainakin teoriassa, uskon kun näen ensimmäisen.

   Poista
 6. Tuosta leimapaperista saisi kyllä kivaa pintaa mixed media-kollaasiin...

  Byrokratian tarkoituksena on kait työllistää ihmisiä valtion ja kuntien toimesta. Hmm.

  Pökertyvät mehiläiset kuuulostaa kyllä hieman pelottavalta. Kukista huumaantuminen on eri juttu.

  VastaaPoista
 7. Mixed media.. hahha sitähän se onkin jo sellaisenaan, mutta juu, hyvää pohjaa olisi, vahinko että ottavat sen pois aina kun lappu täyttyy leimoista.

  VastaaPoista
 8. No kauhistus sentään, jos olisit joutunut putkaan!
  Siellä viruisit ehkä tälläkin hetkellä, hi!
  Siellä näköjään vaan tykätään leimailusta, sun pitää viedä niille nensi kerralla jotkut kivemmat leimasimet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kyllä tee mieli täkäläistä putkaa tutkailemaan, huh.
   Pitäiskin saada jotain kivoja kukkaleimoja vaihteeksi, olis kiva heilutella vaikka sinivuokkopaperia :)

   Poista
 9. Noinko vaikeaa se oleskeluluvan saaminen on vielä monien vuosien jälkeenkin? Taitaa olla yhtä vaikeaa täällä Suomessa, jos ei ole pakolaisstatusta. Tällaisen vaikutelman olen saanut TV:tä seuratessani.
  Täällä ei kohta tarvita paperia mihinkään, kaikki hoituu koneellisesti. Vein sydänlääkereseptini terveyskeskukseen uusittavaksi. ottivat paperin haltuunsa ja sanoivat, että apteekista saa lääkkeet näyttämällä Kelakorttia. Näitä uusia juttuja on vaikea vanhan tajuta, huhhuijaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa saa toistaiseksi voimassa olevan pysyvän oleskeluluvan jos on asunut siellä pötköön neljä vuotta määräaikaisella luvalla. Tietty että saa ensin sen määräaikaisen A-statuksella, pitää olla hyvä syy ja se onkin sitten jo toinen juttu. Täällä ei tunneta muuta kuin määräaikaiset luvat vaikka olisi ikänsä asunut.
   Eikä ole toiveitakaan että virastot täällä koneellistuisivat, jäisi monta leimaa välistä lyömättä, kamalaa, monta työtöntä leimaajaa lisää :D

   Poista
  2. Saako kaikki mamut Algeriassa vain kahden vuoden lupia, kun meillä esim. ranskikset saavat jopa kymmeneksi vuodeksi ja me suomalaiset vain kaksi vuotta kerrallaan...koskakohan mun taas loppuu..

   Poista
  3. Ranskalaisilla on kai viisi vuotta, ainakin oli ennen. Mutta nyt siis tuli voimaan tuo 10 vuotta kaikille, kunhan vaan saisivat sen aikaiseksi. Pari tuttua ovat jo saaneet sen, joten kyllä se anomus byrokratian portaissa kiertää. Sitä odotellessa mennään näillä kolmen kuukauden läpysköillä. Hidasta on.
   Ehkä se joskus tulee teillekin. Pidä vaan silmällä päivämääriä, Mizy!

   Poista
  4. Täällä ei ole niin nuukaa noiden päivämäärien kanssa.

   Poista
 10. ...ja pöh...komentti hävisi...no aloitetaan uudestaan...:)
  Onneksi "sairastuit" ja vältit putkan...:D
  Noista mehiläisistä on uutisoitu täälläkin, miten monesta paikasta ovat uhkaavasti vähentyneet...toivotaan, että teidän mehiläiset vain pyörtyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvisin tällä kertaa hyvin, huh, mutta kyllä vähän säikähdin kun huomasin uohdukseni :)
   Minä en ymmärrä tuota mehiläiskatoa, eka kerta kun tällaista tapahtuu, ja kyllä niistä tosi moni on ihan kokonaan kuollut. Huolestuttavaa.

   Poista
 11. Terveisia Turkista, joka myöskin leimahelvettina tunnetaan mutta ei sentaan noin hurjana! Mulla on oleskelulupakirjanen ja se on mahdollisuus hakea 10v., mulla tosin on vaan viime aikoina ollut vuoden kun odottelen kaksoiskansalaisuutta. Hui onneksi valtit putkan! Taallakin leimaillaan kuitteja isojen markettejen ulkopuolella jne. onkos silla nyt niin valia etta onko se henkilökunta työllistetty minimipalkalla vai kotona istumassa työttömyysturvalla, nain ei paase tylsistymaan kun voi olla vaikka leimaaja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tuli se 10 vuoden mahdollisuus vasta 2011, heti haettiin vaan edelleen odotellaan, kaikki paperit kiertää vielä pääkaupungin portaissa, eivät ole edes ehtineet takas tämän kaupungin leimaajille. On se.
   Olen samaa mieltä työllistämisestä, hyvä että palkataan vaikka sitten minimilläkin. Täällä ei edes saa muuta työttömyyskorvausta kuin ansiosidonnaisen. Muut onnettomat joutuvat elämään kerjäämällä ja varastamalla.

   Poista
 12. Luin, että laillinen Namu ja ihmettelin sitä otsikkoa, mutta sehän olikin Mamu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhha, luulitko että olen harrastanut muutakin kuin mamuilua :D No kerran kauan kauan sitten poliisilaitoksella epäilivät, että hankin elatukseni 'katukaupalla'. Eivät suostuneet leimaamaan paperiani ennen kuin mies tuli mukaan :D

   Poista
 13. Huh,onpas hankalaa ! Tsemppiä vaan,tuo kuulostaa hermoja repivältä tuo prosessi.Jotenkuten luulin että sinulla on siellä pysyvämpi status.Mites on ,voiko netin kautta tehdä mitään teilläpäin?

  Täällä ei tuon tapaista leimaamista onneksi ole (enään..) mutta jättimarketin kassojen jälkeen on joku sellainen joka ikäänkuin katsoo sitä kuittia ja joskus huvikseen laittaa siihen jonkun leimankin;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä luulisi, mutta täällä ei mikään ole pysyvää. Netin kautta ei voi toimittaa mitään asioita, eihän täällä ole keksitty vielä edes pankkikorttia paitsi jonkin sortin automaattikortti jolla saa rahaa seinästä, jos saa. Hyvä kun on jonkin sortin nettilinja edes hupisurffailuun (max 1 mega, yrityksillä 2).
   Ymmärrän hyvin ne markettien ovitarkastajat,vähän pärstäkertoimen mukaan täällä katsovat pitääkö tarkistaa että ostokset vastaa kuitissa mainittuja vai meneekö läpi 'ikään kuin katsomalla' :D

   Poista
 14. Kahdestä syystä pökertynyt huonomuistinen möttiäinen täällä hei! Kolmen kuukauden välein, huh huh, takuulla löytäisin itseni putkasta sijassasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mietin, josko pitäisi lähteä hakemaan virallista leimaa muistivejeelle putkan välttämiseksi.

   Poista
  2. ..siis muistivajeelle, kun alkaa jo kirjaimetkin unohtua..

   Poista
 15. Kansalaisuuden Suomenssa saadakseen pitää mamun osata kaikenlaista, esim. puhua maan kieltä ja tuntea historiaa. Siellä Algeriassa virallinen kieli on ranska, vai onko niitä enemmänkin? Leimojen ja lomakkeiden metsästäminen on varmaan tosi turhaannuttavaa, mutta matkoilta oli muinoin mukava saada leima muistoksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on virallinen kieli arabian kirjakieli, puhekielenä darja (algerianarabia), ranskaa puhuu runsas puolet väestöstä toisena kielenään. Berberikieliä on useampia. On varaa mistä valita.
   Niin, passien leimaaminen on Euroopassa jo jäänyt historiaan, meiltä niitäkin vielä saa, joten tervetuloa leimauttamaan :)

   Poista
 16. ..että osaa ihminen tehdä toisen ihmisen vaikiaksi.
  Ja minun hermoja kun melkein raastoi jo päivällä odottelu lääkereseptin uusimista, kun siitä tehtiin sähköinen resepti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivot oppivat muuten tosi nopeasti suhtautumaan odotteluun, minuakin ottaa välillä hermoon pienikin odottelu Suomessa, täällä taas siihen on jo niin varautunut ettei osaa nopeaa toimintaa toivoakaan. Ajanvarauskin (esim. lääkäreille) on vain päivämäärä, sisään pääsee sen mukaan mihin kohtaan jonoa saapuessaan osuu. Ja voin sanoa, että ne jonot ovat joltisenkin pitkiä..pitää aina varata yksi kokonainen päivä yhden asian toimittamiseen.

   Poista
 17. Siellä on byrokratia huipussaan, ja kaiketi jonojakin. Meillä on jonoja, mutta ei byrokratiaa. Kun oma vuoro koittaa, kaikki sujuu.
  Voimakasta mettä näyttäisi olevan appelsiinikukissa,kun pökerryttää. Mutta kaunista kuitenkin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pisin jono missä Suomessa olen ollut taisi olla marketissa viikonloppuna, ja se kyllä eteni aika nopeasti. Virastoissa taitaa jo kaikissa olla vuoronumerosysteemi.

   Poista
 18. Jos joskus tulet pysyvästi kotimaahan niin luulet maamme olevan tosi lepsu ja kaiken salliva!! Oiskohan ne amppari kuule niin sokeripöhnässä, ettei ole enää jalkoja, siis siipiä käytettäviksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kehitysmaassa tottuu kaikkeen mitä ei sivistysmaissa ymmärtäisi.. muistan että minulla oli jossain vaiheessa tosi vaikeuksia ymmärtää esim. suomalaisen työkkärin aivoituksia..
   Juu, näista amppareista tuli mieleen humaltuneet tilhet Suomessa, näitä vaan kuolee aika paljon, kai saavat sitten sokerihumalamyrkytyksen..

   Poista
 19. Leimamuistoja minullakin runsaasti. Kerran vuodessa uusittu viisumi ja työlupa, joita varten tarvittiin papereita sieltä ja täältä, ja aina mm oman isän nimi... niin ja oikeastaan olisi aina pitänyt olla viisumi, että sai työluvan ja työlupa, että sai viisumin. 90 päivän ilmoittautumisluukulla oli aika imhottava tyyppi, joka antoi välillä sakkojakin, mutta piti ymmärtää ihmistä, joka vuosikausia istui samalla tuolilla ja sai ainoan valtansa pelottelamalla ulkomaalaisia. Niin, ja piti aina olla maastapoistumislupa, jotta viisumi jatkui paluun jälkeen. NIin ja verotodistua, että oli poistueassaan maksanut veronsa - siitä huolimatta,että ei tarvinnut makssaa veroja jnejnejne.
  Tuli ihan virkistävä olo, kuin sai valittaa tälle joukolle, joka myös tuntee leimat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, melkoista valtataistelua leimojen metsästys onkin. Ennen täälläkin piti erikseen hakea poliisilta maastapoistumislupaa jos mieli mihinkään lähteä, ja tietysti sitten viisumi tai oleskelulupa paluuta varten. Kerran jouduin tulemaan viisumilla ja siihenkin piti mieheni lähettää todistus, että yleensä haluaa minut takaisin. :D Samaa paperia tarvitsen oleskelulupa-anomukseenkin maininnalla, että lupaa elättää minua edelleenkin.
   Vertaistukea leimahelvettiin, ai että tekee hyvää :D

   Poista
  2. Hei Sirokko.
   Uutena tässä kirjoittelen,vaikka sulle kerran säpo:a (koiran tuonnista) laitoin privana.
   Tulin tänne Algeriaan, niinkuin suunnittelinkin, mutta ei tämä ole minua varten.
   Nää terroritouhut ja kriminaalit sekoittaa täällä niin paljon elämää,
   että lähden tässä kohta takas Suomeen.
   Oleskelulupaa ehdittiin ajatella ja muutaman lappusen jo hankkiakkin.
   Mulla se oli vähän kivuttomampaa, kuin sulla.
   Lääkärille ostettiin kahvit ja tuli terveen paperit, vaikka minä istuin täällä kotosalla.
   Muuten olen kyllä saanut tuta tuon leimasin arjen ja sen, että kun tavallisella pälliäisellä ei ole leimasinta, niin sormi mustetyynylle ja sillä sitten virallistetaan allekirjoitus.
   Että silleen.
   Tulin, näin ja koitin..
   Vaimiten ne kuuluisat sanat menikään...

   Poista
  3. Ai sinä olet jo täällä! Oletpa ainakin yhtä kokemusta rikkaampi eikä jää haavekuvaksi :) Silloin kun minä tänne tulin niin meininki oli vallan toinen, vuosien saatossa tottui vähitellen kaikkeen, alaspäin menoonkin. Ei minun lapsenikaan enää hauluaisi tänne takaisin muuttaa, vaikka ovat täällä murrosikään asti eläneetkin. Turha haaskata elämäänsä kun sen voi elääkin. Mukavaa paluuta!

   Poista
 20. Kiitos.
  Oli ehdottomasti kokemisenarvoinen juttu.
  Minä kun olen sellainen, että kaikki täytyy kokea itse.
  Paluun mukavuutta varjostaa se, että mun täytyy lopettaa koira täällä.
  En tiedä, että mikä ihmeen aivotoimintahäiriö minulla oikein oli lähtiessä, kun kaikki muut asiat hoidin, mutta en otattanut koiralta verikoetta rabies vasta-aine tutkimukseen.
  Todennäköisesti saataisiin ell:kin lahjotuksi, että laittaisi leimat ja allekirjoitukset EU passiin, mutta olen käsittänyt, että koiran kuljetus täältä Tunisian puolelle olisi aivan ylivoimainen tehtävä.
  Mehän tultiin tänne omalla autolla, mutta takaisin minä menen lentäen.
  Ja eipä ole silmiini sattunut yhtään mainosta myytävistä lentoboxeistakaan.

  Onhan tuo lopettaminenkin täällä ongelma, kun ell ei omista nukutusaineita.
  Niitä ei kuulemma käytetä ja ne vanhentuisi varastoon.
  Siksi hän ei ole tilannut niitä.
  Käskytin siin ukkoani kysymään, että missä täällä on lähin vet, joka tekee lopetuksen.
  Tiedä sitten, vaikka joutuis tulemaan sinne Annabaan koiruuden takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunisiaan pätee samat vaatimukset koiran suhteen kuin Eurooppaankin, eli pakollinen siru ja muut paperit ynnä se rabies-juttu ja yleinen eläinlääkärin antama terveystodistus, joka ei saa olla 2 viikkoa vanhempi. Täältä kun ei saa niitä siruja niin ihmiset eivät tiedä tuosta, ei sen muuten sen vaikeampaa pitäisi olla jos paperit on kunnossa.
   Aika kurjaa jos pitää koira sen takia lopettaa. Annabassa nukutuksen saa joiltakin lääkäreiltä, jos et siis halua jättää koiraasi kenenkään hoiviin.
   Niitä boxeja on ainakin myynnissä Annabassa sataman superetissa. Jos tarvit etkä löydä niin meillä on yksi pyörällinen malli,leveys 50cm, korkeus 65 ja pituus vajaa 90, ei siis mikään kovin suuri hurtta mahdu koko päiväksi sisälle mutta keskikokoinen.

   Poista
  2. Kaikki on muuten kunnossa,vain se hemmetin verikoe....
   Ekinokokkoosilääkitys pitäis jokatapauksessa ottaa täältä.
   En mä tota voi kellekkään täällä jättää.
   Kyseessä on rotikka/dopperi mixaus ja jo nyt mä olen pitäny silmä kovana vahtia, että kukaan ei pölli sitä.
   Ostotarjouksia on tullu aina armeijan ukoilta lähtien.
   Usein ne pysäyttää meidät vain sen takia, että näkee koiran.
   Ja kun en myy, niin sitten ne ehdottelee, että josko edes pentuja vois tehdä sillä.
   Hahhah. Kalpenisko ne, jos sanoo, että munat on viety jo aikoja sitten.
   Pysäytyksiä täällä riittää,kun on kaksi vakipistettä, kun menee Bouchebkaan ja sitten on usein myös extra pysäytyksiä plus tietty tullin pojat innostuu joskus myös kontrolloimaan liikennettä.

   Siksi mä en oikein uskalla jättää tota tänne, kun kyseessä on kuitenkin -roduista riippumatta- sohvaperuna.
   Kiltti seurakoira, mutta löytyy sillä kyllä luonnettakin.
   En oikein osaa kuvitella seurauksia, jos siitä yrittää joku tehdä vartio/suojelukoiraa.
   Rotunsa puolesta ja ennakkokäsityksien takia sillä voi kyllä pelotella mummoja.
   Muistatko yhtään niiden boxien hintoja?
   Mulla ei just nyt ole tähän hätään mittanauhaa, mutta ton mitat on kait aika keskeltä siitä, mitä sen rodut on.
   Mä käyn surffailemassa netissä,kun kerran mä löysin aika hyvät sivut noihin kokojuttuihin.

   Poista
  3. Se on sitten vähän kuin meidän Tina, kokoluokkaa ja sohvaperuna :) Meidän boxi on sille liian pieni, siinä pitäis koiran mahtuu istuun, lentoyhtiöt on aika tarkkoja niistä mitoista, lentoyhtiöstä riippuen, ja se pitää tietty ilmottaa lippua ostaissa. Siellä kaupassa ei kyllä tainnut olla kovin isoja boxeja, ne maksoi 15 000- 20 000 dinkkua, aika kalliita mielestäni. Voin kyllä käydä kattomassa ja ilmottelen sitten vaikka sähköpostiis, jos sun se sama osoite on vielä voimassa.

   Poista
  4. Ohhoh. Ompas tyyriitä.
   Ihan, jos viitit vilkasta muun asioinnin yhteydessä.
   Ei sun asiakseen tarvii lähtee.

   Mulla on sama säpo.

   Poista