keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Haloo, onko minä?

Tai onko enää ketään muutakaan. Tuijotan tyhjää ruutua ja päässä on yhtä tyhjää. Kuusi vuotta olen kirjotellut tänne blogiin enemmän ja vähemmän, tuntuu ettei ole enää mitään sanottavaa. Kuvatkin alkavat jo olla itsensä toistoa, kamerakin kaipaisi hiekkapuhallusta. 
No säätilasta puhuminen on aina hyvä avaus. Hirveä myrsky tänään. Vettä sataa kaatamalla, mikä on tietysti ihan positiivinen juttu näin kesän kynnyksellä ja aika harvinaistakin tähän aikaan vuodesta, varsinkin että lämpötilat laskevat alle kahdenkymmenen plussan. Pitäisi hyppiä riemusta. Tai vaihtoehtoisesti käydä hakemassa roskapytty tien vierestä ennen kuin joku muu ehtii sen napata..
Valitsin jälkimmäisen, onneksi. Vahinko ettei koira osaa kuvata. Olisitte nähneet minun juoksevan kadulla kiinni röskapyttyä, jota tuuli kieritti aina vain kauemmaksi. Sanoinhan että vähän tuulee. Nyt olen paitsi tyhjä myös märkä.
Otetaan uusi aloitus.

 
Tämmöinen pömpeli seisoo  keskellä peltoa lentokentän tien varressa. On seissyt siellä jo 1800-luvulta lähtien, ihme kun on vielä pystyssä. Ehkä siksi, että se kantaa nimeä kristityn hauta. Sen rakennutti itselleen mausoleumiksi  rikas ranskalainen tilanomistaja ja karjankasvattaja M. Rabon valtaamilleen maille. Silloin ei rikkaillakaan tainnut olla aivan kaikkia erivapauksia, sillä hautaaminen hautuumaan ulkopuolelle kiellettiin ja M. Rabon sai tyytyä lepäämään tavallisten talliaisten kanssa tavallisella hautuumaalla.  Mausoleumista tuli tavallinen pömpeli, jossa nykyään lähistön nuoret käyvät salaa kaljalla ja kuseskelevat nurkkiin.

Lentokentällä on käyty tällä viikolla tuomassa ja viemässä vieraita, joita kaupunkiin on tulvinut erään sukulaisvanhuksen hautajaisiin. Että hautajaistunnelmissa on oltu täälläkin jo kolme päivää ja vierasmajaa pidetty. Tänään loppuivat ne, aamulla vietiin viimeisiä vieraita. Nyt vaan toivotaan, että lentokone on myrskyssä päässyt lähtemään..

                                         Hups, kuva ei liity mitenkään aiheeseen.

No eipä ollut kummoinen aloitus tämäkään. Yritetään lopetusta.  Normaalistihan toukokuu on täällä kuitenkin värikäs ja iloinen asia.

                         Väriä ja lämmintä 24. Ihanteellista. Paikalliset kulkevat vielä talvivaatteissa.


Puutarhassa alkavat jo kukkaset kuihtua, nyt voisi panostaa vaikka aidantolppiin ja kaiteisiin (tämä on siis kauppa). Noista voisi jopa kasata kattoa vaille suvilan, suomeksi huvimajan, viron sanakirjan mukaan.
Olen viime aikoina oppinut kovasti viron kieltä katselemalla jääkiekkoa Eesti televisioonista online. .
 Ilusat suve teile!

58 kommenttia:

 1. Olen taalla ainakin mina, ja aina innolla luen tarinoitasi! Ja aina sinulla on kivaa sanottavaa.

  Ja ainahan sita voi tehda vaikka "viikon ruokaostokset" postauksen, se olisikin mielenkiintoinen aihe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä oletkin uskollisesti ollut mukana alusta asti, kiitos kun olet jaksanut. Välillä iskee tämmöinen blogiväsymys.
   Tosiaan, ei hassumpi idea, viikon ruokaostokset, varsinkin se tapa miten ne täällä pakataan ja kuskataan..

   Poista
  2. Jaksamisessa ei ole ollut yhtaan vaivaa, kiva aina lukea juttujasi. Ja kuten nyt huomasin, en ole yksin. Eli sinulla on todellista painetta yrittaa vaantaa jatkossakin vaikka mista tahansa tikusta asiaa ja postausta!

   Muuten harmi kun ei sateet enaa tanne Valimeren nurkkaan asti viitsi tulla. Olisi kiva saada jotain muutosta tahan aurinkoiseen saahan jota tulee jatkumaan hamaan syyskuuhun asti ainakin ja kohta myos tappavilla kosteusprosenteilla.

   Poista
  3. Välistä kyllä tuntuu siltä, että kaikki tikutkin on jo halottu moneen osaan..
   Lisäsateet on tosiaan tervetulleita tännekin suunnalle, ihan ilolla otetaan vastaan. Teillä taitaa kuiva kausi olla vielä pidempi kuin täällä, harmittavaista. Meillä onkin ollut harvinaisen 'viileä' toukokuu, toivotaan vaan että jatkuisi mahdollisimman pitkään.

   Poista
 2. Kuule sun tekstejä lukee, vaikka kertoisit joka päivä vain säästä, saat siitäkin niin hauskan tekstin aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta ei ole siitäkään mitään kertomista, kun ripustavat auringon taivaalle pysyvästi..

   Poista
 3. Olisimpa nähnyt aamuisen spurttisi roskiksen perässä...:))
  Samaa olen minäkin, joskus lomalla ollessa ihmetellyt, miten paikalliset jaksavat kulkea "talviturkeissaan", kun turisteilta hiki virtaa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei kukaan muu sellaisessa kaatosateessa liikkunut, sain ihan rauhassa spurttailla.. Tänään ne 'talviturkit' kyllä oli tarpeen, eihän niitä välillä kannata riisua vaikka olisi 30 mittarissa, virallinen kesä alkaa vasta kesäkuussa ja uimakausi heinäkuussa.

   Poista
 4. Ja minä lennän tänne kun Sirokko puhaltaa..
  Minusta tuntuu, että vaikka tekisit postauksen puhelinluettolosta saisit sen tuntumaan jännältä ja mielenkiintoiselta.
  Seuraavaa odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no kiitos kiitos, ei nyt sentään ollut tarkoitus mitään kehuja tässä kalastella. Kiva kun jaksatte käydä, muuten into olisikin loppunut jo aikoja sitten.

   Poista
 5. Olet niin mainio kirjoittaja, että kyllä sinulta aina tekstiä tulee, kun vain istut siihen koneen viereen. Sormet tekevät työt ihan itsekseen ja me nautimme. Älä siis puhu mitään, että kaikki on sanottu, ei ole, uutta tulee koko ajan. Sellaista elämä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin, että mitä pitempään pitää taukoa, sitä hankalammaksi käy aloittaminen. Toivonpa itselleni yhtä näppäriä ja aloitekykyisiä sormia kuin sinullakin!

   Poista
 6. Ja minä olen vasta vuoden 2008 lopussa vanhassa blogissasi ja nauranut ääneen jo monet kerrat, mistä kiitokset Sanataiturille. Käyn myös täällä kuolaamassa uutta tekstiä: nautin joka sanasta aiheesta riippumatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä kyllä ansaitset ihan blogilukimon kunniamitalin! Parempata lukijaa ei osaisi toivoakaan, kiitos vaan.

   Poista
 7. Ei kuule läheskään vielä ole kaikkia sanottu, sanoja riittää paaaaaaljon!
  Ja joskus itse kullekin tulee blogiväsymys. Mutta mä pidän joskus pienen tauon, tai harvennan kertoja, kun käyn blogistaniassa. Nytkin kesällä tulee ihan taatusti välillä taukoa.Niinkuin monelle muullekin varmaan.
  Mutta lopettaa en osaa kokonaan varmaan, tullut jo sellanen tapa tästä.
  Etkä säkään lopeta, osaat kirjoittaa niin kaikesta maan ja taivaan välillä kiinnostavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuleehan sitä lopettamistakin aina välillä mietittyä, mutta jotenkin vaan ei osaa, on siitä jo tullut niin kiinteä osa elämää. Tauot on paikallaan silloin tällöin, minulle on vaan aina hankalaa se uudelleen aloittaminen... vähän joka asiassa muutenkin, mutta varsinkin kirjoittamisessa :)

   Poista
 8. Täälläkin aina luetaan mielellään mitä sitten kirjoitatkin:)
  Ja olen vähän kateellinen noista sateista ja viileästä säästä!
  Onpa erikoinen pömpeli siellä pellon keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihme myrsky. Pääkaupungissa hirveät tulvat, tänne asti ei niin pahana tullut, mutta aika pudotus lämpötiloissa. Kivaahan se, yhtäkkistä kesän alkamista kun saa aina pelätä tähän aikaan vuodesta.
   Olen tuon pömpelin tarkoitusta kysellyt jo monet vuodet ja vasta nyt sain sen selville, luulin sitä joksikin kulttipaikaksi, jossa harjoitetaan 'noituutta', ne yleensä ovat tuon näköisiä, ns. pyhien miesten paikkoja :)

   Poista
 9. Täällä myös kuulolla ollaan tai siis lukemalla ollaan.
  Kilpajuoksusi roskapöntön kanssa on nyt sitten vaan nähtävä omalla mielikuvituksella varustettuna, koska hauvelisi ei kamera kaulassa kulkenut.
  Tuo pylväikkö tai aitako se on, näyttää hienolta. Kuva-aihioitakin on ruhtinaallisen runsaasti, eikä pylväitäkään kahta samanlaista näy. Suunnittelija on laittanut kaikkensa tähän luomukseen.
  Meilläkin on satanut koko päivän, ei tarvitse kastelukannun kanssa hääriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva että sinäkin täällä mukana.
   Tuo 'pylväspalatsi' on itse asiassa kadunvierikauppa, siinä on esillä kaikki mahdollinen aidan ja pylvään mallikappale,vain osa mahtui kuvaan,siitä sitten vaan valitsemaan itselleen sopivat. Ihmettelen vaan korjaako ne yöksi kaikki pois (kauhea homma) vai onko niillä vartija, muuten kyllä häviää tavarat varkaiden lavalle.
   Siellä taitaa harvemmin kastelukannua tarvitakaan, täällä pitäisi kai pitää jotain suihkua päällä läpi vuorokauden, mutta vettä ei anneta jakeluun kuin tiettyinä aikoina päivässä.

   Poista
 10. Etkä kyllä taatusti lopeta! :)

  Meillä oli tänään valtava hiekkamyrsky. Saharat on pihalla ja ainoa lohtu on, että niin on kaikilla muillakin. Samassa veneessä ollaan kaikki kotirouvat kun huomenna kuuraillaan monta tuntia punaista hiekkaa pihalaatoilta ja terasseilta. Muutamakymmenen pussiflooraakin oli muurin yli lentänyt ja lasten harrastuksetkin peruttiin. Autolla ajaminen oli kuulemma ollut mielenkiintoista tänään, että ei tarvinnut edes rattia vääntää kun kaistaa halusi vääntä. Aikamoinen puhuri siis. Puutarhapöytäkin on jossain puskassa kumollaan. Kovin on ollut tuulinen kevät tänä vuonna vaan mielummin tätä kun sitä loputonta hellettä mitä viime vuonna kesti kahdeksan kuukautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei tullut tänne hiekkamyrskynä! Ei ole pitkä aika kun sellainen täällä kävi ja piha oli punaisena. Vesisateet ovat aina tervetulleita, varsinkin näin keväällä. Pääkaupungissa tosin oli aika pahat tulvat, eivät kauheesti tykänneet.
   En minä vielä lopettamassa ole, mutta tuntuu ettei ole enää mitään sanottavaa, alkaa lyödä tyhjää heti kun tietokoneen avaa. Pitäis kai tehdä jotain oikein rankkaa ruumiillistä työtä välillä..öh millähän lihaksilla..
   Sinulla sentään on hyvä syy blogihiljaisuuteen, voisin lainata sitä vähäksi aikaa ja toimia varamummona muutaman viikon :) Tekis ihan hirveästi mieli pidellä pientä vauvaa.

   Poista
  2. Tervetuloa meille kesämummoksi!! Oma Mummo kun pakeni helteitä Suomeen ja palaa vasta syksyllä. Apukädet ovat tällä porukalla erittäin tarpeen. Olipahan muuten kuuraaminen pihassa..huh..kolmeen kertaa sai kastella ennen kuin kaikki hiekat lähti. Talon edessä oli kottikärryittäin irtoroskaa mutta naapuri oli lakaissut ne heidän kasaan ja poltti ne. Onneksi. Mulla ei kädet riittäneet siihenkin hommaan.

   Poista
  3. Kuka nyt kesäksi sinne etelään haluaa, minäkin pääsen kesämummoilemaan Suomeen heinä-elokuuksi, on vaan jo taaperot siellä kasvaneet potkuhousuista ulos eikä uusia ole luvattu.
   Onneksi se hiekka ei tullut alas tällä puolen vesisateiden mukana, sepä vasta onkin melkoista liisteriä, yleensä niin käy just kun on saanut ikkunat pestyä..
   Teillähän on mukavia naapureita! Meillä on saatu taistella, etteivät heitä roskiaan meidän portin pielessä olevan pylvään juurelle.

   Poista
 11. Vaikka kuinka yrität väittää ettei "Hotel Terminus" liity postaukseen niin kyllähän mä tiedän, että teidän eteläsiipihän se siinä... Hiljaiseloa itselläkin ilman mitään kummempaa syytä, sitten tulee joku puuska jonkun puun takaa ja tekstiä syntyy ja saatan jopa tulla kommentoimaankin :) Sinisiä ajatuksia ja toivotuksia jo lähetin joten taidanpa vaan toivotella torstaita - mitä parhainta sellaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, menit paljastamaan, juu tuonne me yövieraamme sijoitetaan, eteläsiipeen, niin eivät viivy liian kauaa :)
   Puuskia puun takaa odotellen... ja tänään onkin sopivasti torstaipippalot tiedossa, kiitos toivotuksista.

   Poista
 12. On aina mukava käydä lukemassa tarinointiasi ja katsomassa kuviasi. Kaikki on kiinnostavaa ja hauskasti kirjoitettua. Jos minulla olisi oma blogi, palkitsisin Sinut jollakin tunnustuspalkinnolla, joita sen kautta voi jakaa. Se voisi olla esimerkiksi nimellä "Kiitos Hyvänmielen blogille".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos hyvämielinen lukija, ilo ja kunniahan on tunnustusta saada lukijoilta kommentin muodossa, ei siihen blogia tarvitse.

   Poista
 13. Hih, paras otsikko ikinä. :-) Olit kuitenkin ilmeisesti sinä, ja niin olen näköjään minäkin. Kuten edellä onkin jo sanottu, niin postauksiasi lukee aina ilolla. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika karussa se minä kuitenkin oli, piti kaivaa syvältä.. yritin sitä sinun temppuasi, että katsellaan vaan tyhjää ja ehkä siihen jotain alkaa syntyä. Ei se minulla niin hyvin toiminut kuin sinulla :)

   Poista
 14. Mielenkiintoista asiaa saitkin, on mukava lukea niin kovin erilaisesta kulttuurista pieniä ja suurempia erikoisuuksia. Luulin tuota valkoista pylväsrivistöä aidaksi, kaunis kuin mikä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika pukertamista oli tämä postaus, kun ei ajatus yhtään juossut :) Mutta kiva kun käyt lukemassa.
   Joo, tuo kaupan piha näytti melkein palatsilta, olisi siinä aidaksia valittavana, ei vaan sovi meidän talon tyyliin.

   Poista
 15. haloo haloo, hyvä kun oot sinä! Komeita kuvia, kuvat ei todellakaan toista itseään! hotelli terminus...tuli mieleen, että termiinithän siellä, heh. On päiviä, jolloin ei tule ulos mitään ja sitten taas on päiviä, että tulee ulos vaikka mitä. Näillä eväillä mennään...on sulla paljon toimiteltavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä aika autiolta tuolla pääkopassa näyttää, mutta aika kamalaa jos sieltä joskus vastaisikin joku muu kuin minä..

   Poista
 16. Aina jännittävää nähdä noita erikoisia maisemia. Hyvää viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinne. Samoissa maisemissa kun pyörii vuosi tolkulla niin kyllä pian alkavat kuvatkin olla toistensa toistoa.

   Poista
 17. Mielenkiintoisesti kertoilet ja arkisen vakavaan asiaankin kun hivautat huumoria, niin teksti pitää otteessaan.:)
  Ei ole turha rakennus tuo pellon keskellä oleva pytinki, kun käytössä on nytkin.

  Täällä on myös tuuli riuhtonut, muttei varmaan niin voimalla kun teidän kulmilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, käytössä on täällä kaikki rakennukset, jopa hautausmaan hautaholveissa ihmiset asuvat, ehkä tuollakin joku välillä pitää majaansa..
   Täällä onneksi myrskyt ovat lyhytkestoisia eikä ole pelkoa että koko kesän sataisi ja tuulisi.

   Poista
 18. Hyvin pääsit alkuun ja lopetuskin soppeli, koska veti suuta hymyyn.
  Kiitos samoin :-)

  VastaaPoista
 19. Hienot kelit ja rakennukset ovat sielläkin ja kaunista on kesä täälläkin, vaikka ei ehkä ihan näin lämmintä... Kumma juttu että blogin pito alkaa puuduttaa pikkuhiljaa, vaikka en niin ahkera ole ollutkaan, minusta tuntuu että virtuaali on pullollaan mitä ihanampia juttuja, mutta silti väsyttää tai ehkä juuri sen vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuduttaa juu...olen kai jo kasvattanut juuret tähän ruudun eteen. Pitäisi tehdä totaalinen irtiotto, mutta kun tässä kuluu aika niin mukavan passiivisesti muiden virtuaalielämää seuratessa, sitten iskee huono omatunto kaikesta tekemättä jättämisestä ja kierre on valmis :(

   Poista
 20. Sama väsymys täällä. Joskus häiritsee se, että ei kehtaa kirjoittaa, mitä mieleen tulee. Eli pientä sensuuria pitää harrastaa eikä voi revitellä täysillä : D
  Erittäin mielenkiintoista elämää tunnut siellä viettävän. Kaikkea erikoista, kaunista, lämmintä - ja tuulista. Onko tuossa heinikossa punkkeja? Jospa se selittäisi vaatetuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sensuuri on muuten yksi suurimmista syistä, varsinkin kun tietää että kaikki sukulaiset ja tuttavat lukevat ei voi ihan mitä tahansa mennä revittelemään, ja välillä taas tuntee itsensä ihan totaalisen tyhmäksi kun tänne jotain soveliasta yrittää väkisin keksiä. Eihän tämän näin pitänyt mennä... Vaatetus ei muuten selity punkeilla vaikka niitäkin olisi, täällä pukeudutaan kalenterin mukaan, virallinen kesä ei ole vielä alkanut sanoi lämpömittari mitä hyvänsä, tai vähintäänkin sen pitää silloin sanoa yli 30 astetta.

   Poista
 21. Hei Sirokko, täällä minä taas.

  Tuntuu sitä, aettä bloggaaminen yleensä on vähentynyt selvästi. Voi olla myös niin, että ei jaksa enää etsiä uusia kiinnostavia blogeja. Omassa lukijassani on monta monta yli viisivuotiasta blogia, jotka eivät enää päivity tai ovat salasanan takana tai kokonaan poistettu.

  "Sensuurin" vuoksi ympäristö ja sääasiat ovat turvallisia aiheita ja tietenkin omat mokat. Tässä blogissa on lämpöä ja en nyt tarkoita säätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, facebook on myös tainnut imeä aika monta blogia kuiviin, siellä ei tarvitse ilmaista itseään niin pitkästi. Minä en voi sitäkään syyttää kun en ole tuntenut tarvetta liittyä. Kaipa sitä sitten jossain vaiheessa vain väsyy miettimään mistä nyt voisi kirjoittaa, omatuntokin kolkuttelee kun tämän ajan voisi käyttää muutenkin.. kai..jos viitsisi. Toisaalta onhan tässä niin paljon hyviäkin puolia. Pitää kai vaan kylmästi ottaa lomaa ja unohtaa koko virtuaalimaailma aina vähäksi aikaa... osaako sitäkään enää.

   Poista

 22. Ihanaa, että kirjoitat! Voit kirjoittaa ihan mistä vaan, kyllä minä luen. Ellen lomaile ;)

  Facebookissa ne useat tätä nykyä ovat. Liian hektistä minulle. Kahden tunnin takaiset päivitykset ovat siellä on mennyttä, blogeihin palaa paljon helpomin lukemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ihmettä ihmiset voivat kirjoittaa joka toinen tunti.. taitaa elämäntyylini olla ihan liian hidas.. kävin köökissä, kävin kamarissa, istuin koneella, tunti siestaa, katoin telkkaria, söin.. apua, elämässäni ei tapahdu mitään! Onneksi en ole liittynyt facebookiin niin ainakaan muut eivät sitä huomaa!

   Poista
  2. Juuri tuollaisia ne päivitykset ovat! En jaksa, en ymmärrä...

   Poista
  3. Uskomatonta! Kännykällä on tietty helppo päivittää jokainen askel, mutta miksi.. enää ei taida voida sattumalta törmätä kehenkään, sekin lysti loppunut.

   Poista
 23. Mukavasti juttua suolsit, kun alkuun pääsit. Itsellä on hiukan samaa, ettei oikein keksi, mistä ja miten rupeaisi näpyttelemään.
  Siellä oli 24 astetta lämmintä, vaan niinpä on täälläkin. Kesä tulla hulmahti kertaheitolla. Koivussa lehti, hilla kukkii paikoin, mustikka runsaasti, koko soinen ympäristöni on kesän tuoksuja täynnä. Aivan huikeaa.
  Soovin sulle ilusat suve ka, eesti keel on minu suur lemmikharrastus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun tekstisi näyttävät siltä, kuin syntyisivät tuosta vaan hyvinkin helposti, ja tosi paljonhan olet kirjoitellutkin runoista lähtien. Äh, koskahan minä olen viimeksi saanut runon aikaiseksi, en edes muista..
   Kesä ehti sitten pohjoiseenkin. Ja saatte aurinkoakin läpi yön, meillä jo puoli kahdeksalta jysähtää pimeys päälle, onneksi ei ole helteet vielä alkaneet, saadaan nauttia tästä ihanasta 'viileydestä' toistaiseksi.
   Muistankin, että olet ahkeraan opiskellut viroa. Hämmästyttävän paljon siitä ymmärsi, vaikka ei ole koskaan opiskellut, pitäisi kyllä, mielenkiintoinen harrastus.

   Poista
 24. Halloo, onko tämä nyt siellä minne soitin? Samojakin asioita voit toistaa, jos jaksat, kaikki eivät aina ehdi kaikkea lukemaan, ja kertaus on kaiken opin äiti. Terminuksesta tuli nuoruus mieleen, kävimme Saksassa asuessamme usein siellä olusilla. Soitellaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti on siellä missä pitikin, eikä väliä vaikkei olisikaan, yllätysvieraatkin ovat aina tervetulleita. Toistoja tulee kai jo tehtyä ihan huomaamattakin, ei voi kuin toivoa että lukijoillakin on yhtä huono muisti :)

   Poista
 25. Lisäsin sinut lukulistalleni, etten unohda :)

  VastaaPoista
 26. Kauniita tolppia ja kaiteita. Noin koristeellisia ei täältä 'hesasta löydy.
  http://marjaleenakirjoittelee.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät ehkä sopisi sikäläiseen katukuvaankaan, vähän liian välimeriläisiä.

   Poista