lauantai 16. marraskuuta 2013

Sitä saa mitä pyytää

Tuskin ehdin ääneen valittaa kuivuutta, kun taivaan hanat aukesivat täälläkin. Olisi pitänyt valittaa jo aiemmin, koska se noin tehokasta oli. No, ehkä en ota koko kunniaa itselleni, sillä moskeijakin ehti jo lähettää muutaman saderukouksen ilmoille. Viime yönä heräsin ihmeelliseen kolinaan ja hälinään, menin parvekkeelle katsomaan, toki pitää olla perillä pienen maailmani tapahtumista, ties vaikka varkaat olisivat tyhjentämässä taloamme tai anoppi ruvennut muuttopuuhiin. Kaikki on mahdollista.
Naapurit siellä touhusivat, vesi oli vyörynyt alakertaan ja koko perheen voimin luuttusivat. Kesällä laatoittivat puutarhansa, mutta taisivat unohtaa kallistukset ja jopa kynnykset. Jees että taas olin tyytyväinen, en vahingonilosta vaan siitä, että itse haukkana vahdin niitä kallistuksia silloin, kun omalla puolellamme laatoitettiin, niitähän ei täällä kukaan muu puolestasi ajattele. Ja täällä kun kerran sataa niin sataa oikein kunnolla eikä ripotellen.

 Käytiin verryttelemässä jalkalihaksia dyyneillä. Meri loiski edelleen kiitettävästi ja rannan rojut olivat vaihtuneet toisiin, simpukankuoretkin tyystin kadonneet.

Uskaltaisikohan... Kyllä se uskalsi.

Kivinen tie horisonttiin. Ei heikkonilkkaisille. 


Tällainen korento tuli keikistelemään eteeni. Taitaa olla joku neito, en tunne korentoja ollenkaan ja harvoin saan niistä edes kuvia. Tämä malttoi vähän aikaa odottaa paikallaan.


Miten kävellä tämmöisten peilinsirujen yli, kun mieleen tulee vaikka kuinka monta mosaiikkimahdollisuutta... pakko kerätä muutama.Zombit heräävät täällä vähän myöhässä.  Tämäkin olisi ollut vau niin jännä, mutta joo, en ottanut. Ehkä vain siksi etten tiedä miten sen saisin puhtaaksi.  Näin sen kyllä jo silmissäni koristamassa puutarhaani tai tuijottamassa parvekkeen seinältä. Buuu!

24 kommenttia:

 1. Kyllä keräilijä ei mahda luonnolleen mitään ;) Aika huima tuo kallo ois, vielä jos siihen laittas vaikka vihreet valot silmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mahda, ei, pitäisi kyllä. Vihreet ledit olis ollut huima juttu, pitääkö nyt lähteä sitä kalloa kumminkin vielä etsimään..

   Poista
 2. Oi teitä onnekkaita,meillä edelleenkin kuivaa...Mutta hieman on viileämpää jo sisällä ja piti laittaa lämpimämpää päälle...Onpas tuossa vikassa kuvassa aikamoinen zombie!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, taas puoli kaupunkia veden alla kun kukaan ei ole putsannut sadevesiviemäreitä, roskaa ja hiekkaa täynnä kesän jäljiltä. Muuten ollaan nyt ihan sopivissa 20 lämmöissä.

   Poista
 3. Yrita puhallella niita sadepilvia tanne meillekin asti!
  Taitaa taallakin rabbit alkaa kohta sadetta rukoilla, jos ei muuten kuulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näkynyt pisaroita teidän viikon säätiedotuksessanne, samoissa lämmöissä kuitenkin mennään.

   Poista
 4. Hienoa, että saitte sadetta lopulta.
  Ja kyllähän noita kiva onkin keräillä, vähän kaikkea, mitä meri on tuonut rannalle. Ja kaikkeahan se vähän on näyttänyt tuovankin.
  Hyvää viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrskyn jäljiltä rannat ovat hyvin mielenkiintoisia paikkoja. No ei tuo kallo sentään merestä rantautunut. Vaikka meidän kaupungin rannallemme ajautui eilen kokonainen ihmisruumis, onneksi en nähnyt.

   Poista
 5. Hyvä, että hoksasit huolehtia kallistuksista. Ihmeellistä, että naapurisi eivät tajunneet. Kuvasi kertovat niin mielenkiintoisista asioista, että täällä marraskuun harmaudessa vain ihaillaan : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täällä työmiehet mitään kallistuksia ajattele, itse pitää vahtia. Meilläkin ennen olivat tehneet sadevesiviemärin muuta pintaa korkeammalle ?!! Uskomatonta mutta totta. Usein täkäläisten talojen alakerrat ovat vielä ihan maatasossa ilman kynnyksiä, onko sitten ihmekään.

   Poista

 6. Meilla kanssa alkaa olla kohta se myrsky-ja sadekausi edessa. Ja vetta tulee kunnolla. Olen usein ihmetellyt juuri sita, ettei maan tasolla olevia asuntoja rakenneta niin, ettei vesi valu asuntoihin. Kun joka vuosi on kuitenkin sama juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Onneksi meillä alakerta on rappusen päässä pihatasosta. Sama juttu on kaupungin viemäreiden kanssa, niitä ei kukaan siivoa kesän hiekasta ja roskista ennen kuin syksyn eka sateet saavat kaupungin tulvimaan. Joka vuosi sama juttu.

   Poista
 7. Nyt on sade- ja myrskykausi joka puolella. Täällä tosin sataa vähän maltillisemmin.
  Ihana meri, sitä jaksan ihastella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoinen myrsky näkyi käyvän siellä, meillä tuli pääasiassa vettä oikein roppakaupalla.
   Mereen kun tottuu niin sitä ilman on vaikea olla.

   Poista
 8. Minulla ei olisi mitään asiaa noiden kiviröykkiöiden päälle, ajatuskin sai polvet notkumaan.

  Oi miten upeaa mosaiikkia tulisi noista peilin siruista. Oikein rupesi sormet syyhyämään. Olen tehnyt styroxpalloista mosaiikkipinnoitettuja joulukoristeita, joista tosin on tullut ympärivuotisia meillä.

  Eino teki täälläkin todeksi myrskylukemat. Puita kaatui ja osa ihmisitä on vieläkin ilman sähköä. Vettä tuli paikoitellen kuin saavista kaataen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyisin on tullut niin varovaiseksi, tuskin uskaltaa pienen raon yli astua, kokemuksista lopulta on oppinut ettei kroppa aina seuraa aivojen käskyjä.
   Mosaiikkipallosi (muistan ne hyvin) ja monta muutakin kuvaa kävi mielessäni, kun noita peilinsiruja katselin, ehkä näistäkin jotain palloa syntyy.
   Aika hurjana Eino kävi, olen uutisia seurannut. Sähkökatkos siellä onkin jo paljon vakavampaa kuin täällä, täällä ei niin riippuvaisia siitä vielä olla. Meillä sentään on kaasu eikä pakkanenkaan tule lähelle, ainoa mistä pula voisi tulla on vesi.

   Poista
 9. Rohkea otus, jos noihin aaltoihin uskalsi. Luulisi että aallot vievät koiria helpommin kuin ihmistä, mutta taitavat koirat kuitenkin olla parempia uimareita? Tai ainakin parempia kuin minä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin aina pelkään, että aalto huuhtaiseen sen liian kauas. Se pysyttelee lähellä vesirajaa ja antaa aaltojen tulla, kastuminen pääasiana, on kai sen verran voimakas että pysyy tolpillaan kun aalto lähtee takaisin päin. Juan on hyvä uimari, Tina ei ole eikä menekään tuollaisiin paikkoihin, hyvä niin.

   Poista
 10. Mukavaa, että saitte toivomasi sateen. Kohta kaikki on (taas) kauniin vihreää ja kukkivaa.

  Hieno kallo, ihailisi lapsenlapsemme (8 v.) löytöäsi. Hän oli vanhempineen syyslomalla pikku matkalla ja asui meren rannalla. Eräänä päivänä hän parin muun lapsen kanssa löysi rannalta kasan luita, kauniita valkoisia linnun luita. Äidillä oli selittämistä, miksei niitä voinut tuoda matkamuistoina kotiin. Ihan ilmaisia olisivat olleet ja kevyen kevyitä matkalaukkuun laitettavaksi.
  Delilah

  VastaaPoista
 11. Yhtäkkiä tosiaan tulikin melkein talvi ja lämpötilat humahtivat yli 10 astetta alaspäin, sateitakin on taas riittänyt. On se vaan vaikeaa ennustaa tulevia säitä, sillä luonto osaa olla todella oikukas.
  Harmi, että linnunluut täyti jättää rannalle, olisi ollut jännä matkamuistojaan kotona kavereille esitellä :) Luulen, että omakin pojanpoikani 9 v olisi ollut kiinnostunut tuosta kallosta, niitä harvemmin Suomessa näkee. Minäkin olisin mieliisti ottanut sen mukaani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun otit puheeksi nuo kallistukset! Olisin varmaankin itsekin tajunnut, että kallistukset pitää tehdä, mutten välttämättä sitä, että työmiehiä pitää vahtia tässäkin asiassa! meillähän on piha vielä ihan kuin hävityksen jäljiltä enkä oikein tiedä, mistä lähtisi liikkeelle. En edes tiedä, laittaisiko laatat vai ei. Jonkinlaisen suojaisan leikkipaikan haluaisin sinne lapsille. Kynnys meillä sentään on.

   Poista
  2. Kantsii muuten laittaa jonkinlaiset laatat ainakin kulkuväylille, täällä kun sataa niin vesi ei imeydy tarpeeksi maahan ja sitten saa rämpiä mudassa. Meillä kun käy sukulaisia lomalla, niin samoilla jalkineilla kuljetaan ulkona ja sisällä, jo senkin takia on laatat hyvät ja helppo lakaista hiekat veke. Kallistuksista ei ainakaan meidän työmiehet ymmärtäneet hölkystä ennen kuin vaadin niitä, piti näyttää joka talon kulmalla erikseen mihin suuntaan viedään vesi..kyllä ne sitten sen teki niin kuin käskettiin. Sillä suunnalla saattaa olla parempia työmiehiä saatavilla.

   Poista
 12. Kiitos tuosta laattavinkistä taasen - tuota en olisikaan osannut ajatella! Jo lyhyen kokemukseni perusteella voin sanoa, että työmiesten ammattitaito vaihtelee suuresti! Osa on täälläkin tehnyt todella huonoa jälkeä ja ilmestynyt paikalle milloin sattuu, osa taas on ollut oikeinkin taitavia. Maalareiden ja betoninvalajien jälkeensä jättämä sotku oli kylläkin vertaansa vailla....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivoominen ei kuulu remonttimiesten hommiin, todettu on :) Meille ei enää moni työmies halua tulla, kun vastassa on kyttäävä akka. Kylppärin laatoittaja jätti saumaukset tekemättä kun vähän valitin, pitäis vaan tyytyä siihen mitä tekevät tai tehdä itse, jep tein itse. Yksi tuttuni vaihtoi laatoittajaa 7 kertaa ennen kuin löysi tarpeeksi hyvän. Lykkyä tykö!

   Poista