lauantai 21. joulukuuta 2013

Joulua!

Miss' sypressit tuoksuvat talvellakin..

Tässä kyllä tuoksuu seetri ja tähän typistyy meidän joulunviettomme. Tapaninkaffet tosin juodaan ulkolaisten ystävien kesken ja se on siinä. Itsekseni kuuntelen joululauluja kun siltä tuntuu, lahjoja ei jaeta eikä mamma ole laittanut kystä kyllä enempää kuin muinakaan arkipäivinä. Meillä ei ole vietetty joulua sen jälkeen kun lapset lähtivät kotoa eikä ole tunnetta sitä yksin viettääkään. Minusta joulu kun on sellainen mukava seuraleikki, joka vaatii ympäristönkin osallistumista. Tunnelmaa valmistellaan jo varhain jouluvaloineen, markkinoineen ja lauluineen, mieluusti vielä lumihiutaleiden leijuessa taustalla. Viime jouluna sitä oli kiva käydä katsomassa Suomessa, täällä en sitä enää kaipaa. En ole korttejakaan lähetellyt moneen vuoteen, mutta kiitän niitä, jotka siitä huolimatta muistavat minua.

Tässä nyt toivotan teille kaikille yhteisesti, niin ystäville, tutuille kuin tuntemattomille lukijoillenikin

        MITÄ PARHAINTA JA TUNNELMALLISINTA JOULUA! 

 

22 kommenttia:

 1. Sinulle kans, vaikka et joulua vietäisikään, tuntuu se kuitenkin olevan ajatuksessa.

  VastaaPoista
 2. Tuo käpy on erityisen kiva :) Hyvää suppeaa joulua !

  VastaaPoista
 3. Leppoisaa joulun aikaa, sanan varsinaisessa merkityksessä. Turhan hössötyksen taakseen jättäminen on fiksu teko!

  VastaaPoista
 4. Kyllapa osasit taas kuvailla osuvasti joulun tunteita ja tarvetta (puutetta) viettaa sita jouluttomassa maassa. Mina leivoin pipareita viikko sitten, mutta sekin oli etupaassa siita syysta etta tykkaan niista niin kovasti muutenkin.

  VastaaPoista
 5. Oman näköinen joulu on aina paras.

  Leppoisaa ja mukavaa oloa!

  VastaaPoista
 6. Lämmin tervehdys täältä pimeän ja vesisateen keskeltä.
  Oikein hyvää joulua sinulle toivoo Kuvittelija!

  VastaaPoista
 7. Täälläkin joulupäivä on ihan tavallinen päivä mutta olen vuosi vuodelta täälläkin nähnyt yhä enemmän joulukoristeita.Eli hyvää joulua sinulle Sirokko!

  VastaaPoista
 8. Hyvä, että sypressitontuillasi on paljon päällä. Välimeren joulukuu on tosi kolea.

  VastaaPoista
 9. Rentouttavaa (piilo)joulua sinulle.
  Katsele tähtiä, samat tähdet täälläkin. Samat tähdenlennot, vain toivomukset salaiset.

  VastaaPoista
 10. Kiitoksia toivotuksista. Ainahan se joulu ajatuksissa käväisee, mutta pesää ei tee... tai hiiiitsi sentään tein minäkin tänään piparitaikinan! Miksi ihmeessä?! Tästä väliaikaisesta mielenhäiriöstä voi syyttää vain teitä bloggaajia, jotka kaikkea hyvää jatkuvasti esittelelette!

  VastaaPoista
 11. Pöö ja kaikkea, mitä hetkeesi tarvitset :)

  VastaaPoista
 12. Samaa tyylia taalla, paitsi sitten huomenna kun meidat on kutsuttu joululounaalle perheeseen missa on kaksi pienta tyttoa. En edes tieda mita laitan syotavksi nyt illalla, pieni fondue bourguignonne voisi olla kiva idea, mutta sita syomme muulloinkin... taytyy vaan paasta tasta kauppaan viela, mutta odotan tyopakettia enka voi lahtea ennen kun se on tullut - sitten joskus iltapaivalla tietysti. Joulumyrsky on ohi, ja nyt sataa, vetta tietysti, ei lunta, niin lamminta kuin on. Mutta, hyvaa joulua kaikille joulunviettajilleja miksei muillekin, myos minulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jouluaattona töissä, niin käy aika monelle nykyään. Fondue bourguignon kuulostaa hyvältä, pitääkin joskus hakea resepti netistä. Nyt kyllä rupesi tekemän mieli riisipuuroa ja rusinasoppaa..

   Poista
 13. Jouluusta ilua ja oloa ja kaikenlaasta valoosaa ja rauhaisaa miältä täältä Vilukissin uutishuanehelta toivotteloo itte Vilukissi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Valoosaa on ainakin ulkona kun aurinko paistaa täydeltä terältä.

   Poista
 14. Mukava kun on muitakin jouluhössötyksestä kiinnostumattomia ihmisiä olemassa. Lapset ovat omissa ympyröissään, tunnelmaa ei synny, miksi väkisin, ei miksikään. Hyvää joulua, hyvin se menee näinkin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, ei tunnetta väkipakolla synnytetä, vallan helposti menee näin!

   Poista
 15. Joulussa parasta on se, että se on ohi : ) Nauroin makeasti edelliselle siviilisäätyjutullesi. Puhelinyhtiö vaihtoi etunimeni ja siitäkin meinasin hermostua. Se nimittäin oli pitkän prosessin viimeinen niitti : )
  Hyvää loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä ollaankin aika tarkkoja kirjoitusvirheiden kanssa. Kerran eivät sikäläisessä postissa meinanneet antaa minulle pakettiani, kun siihen oli kirjoitettu etunimeni eri tavalla kuin henkkareissa, vaikka taatusti saman sukunimisiä ei siitä kylästä löytynyt ketään muuta.

   Poista