lauantai 15. maaliskuuta 2014

Somemummo julkkistelee


Otin selfien, että huomaisin itsekin vielä olevani. Siis somessa.  Tällä lukeudun nyt niiden omahyväisten, julkisuushakuisten narsistien joukkoon, joilla ei ole omaa elämää elettävänä muuten kuin tulla huomatuksi somen kautta. Luin sen tänään suomalaisesta lehdestä. Mutta ei tämä mikään nuorten etuoikeus ole, älkää luulko, osaa ne mummotkin.
 Huomatkaa myös pukeutumiseni. Päivän asu.  Raiskin toppatakki sen olla pitää, sillä tarkenee hyvin napapiirin talvessa ja nippanappa täälläkin. Piti myös hyvin vettä. Ja hihatkin tarpeeksi pitkät hanskattomia käsiä suojaamaan, kaikkea kun ei tullut ajatelleeksi mukaan ottaa.
Ihan näyttäisi siltä kuin otsachakrakin olisi omasta hyväisyydestäni kirkastunut, mutta valitettavasti se on vain suolainen vesitippa kameran linssissä.
Näytän kovasti takaa-ajetulta, mutta todellisuudessa takaa ajoi vain tuuli. Voimalla tönikin, täytyy sanoa.


 Maisema on näyttänyt tältä jo pari viikkoa.Jossain siellä lahden takana on kotini. Kuka hullu vaan lähteekin myrskyiselle merenrannalle vesisateessa. Paitsi se julkisuushakuinen somemummo...



 Tuuli oli sellainen, etteivät aallotkaan tienneet minne päin olisivat suunnanneet, menivät sitten ristiin rastiin aika jylinällä. Eka kertaa näin myös, mitä kirjaimellisesti tarkoitetaan vaahtoavalla merellä. Vaahtoahan syntyy joskus makean ja suolaisen veden yhtyessä eli niin kuin tässä jokisuussa. On kuin joku olisi kaatanut täyden lastin pesupulveria veteen  ja käynnistänyt pulsaattorikoneen. Sitä vaahtoa kertyi paikoin runsaastikin rannalle ja lenteli tuulen mukana kuin lumipalloja ikään. Yritin kyllä kuvata tätä yksipuolista  pommitusta, mutta en onnistunut.

Kaiken harmauden keskellä sain sentään värikkäitä lähikuvia. 

 Ja voi voi, tarttuiko taas mukaan värikkäitä simpukoitakin.


Eikä tullut taivaaltakaan väritöntä vettä, vaikka harmaalta näyttikin.
Pala Saharaa oli taas laskeutunut pihallemme sateen mukana. Punertavaa kuravelliä joka paikassa, äh.
Tervetuloa lapioimaan!

44 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia merestä, nautin niistä. Oma kuva on somemaisesti näpätty, siinä näkyy sekä oikukas tuuli että itse pääkohde oikein hyvin. Tuulen kanssa voi leikitellä näin hienosti sekä aalloilla että tuulen kumppanina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään merikuvista, mutta täällä blogissani niitä alkaa olla jo turhan paljon...
      Niin, eikös ne selfiet ala tästä vinoon näpätystä naamasta edeten sitten enemmän paljastaviin kokonaisuuksiin :) Tuuli oli kyllä sellainen, että oli vaikeuksia suunnata kameraa.

      Poista
  2. Olkoot, saat lapioida ihan ite ;) muuten hienot kuva, etenkin noi kuplat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä arvasinkin, että juuri sinä aiot sanoa noin! Mutta no, en minäkään tulisi teille lunta luomaan.

      Poista
  3. Hiukan isommat tuulet näkyy siellä puhuroivan. Oikein hyvä ensimmäiseksi selfieksi. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ranta on auki pohjoiseen ja sieltä tosiaan puhalsi tosi raa'asti, ei sentään lunta.

      Poista
  4. Wow! Kovasti yritin tiirata sitä yhtä muodikasta paljasta pintaa tuolta kuplien alta ja löytyihän sitä, puuta ;D Hassun hauska postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän tuolla muuta paljasta olisi tarjennutkaan esitellä! Tuo ajopuu taisi sisältää 'eteerisiä öljyjä' kun kupli niin värikkäästi :)

      Poista
  5. Huikeita lähikuvia kuplivasta merestä!

    Näytät olevan hyvin asianmukaisesti pukeutunut.

    Minullahan on ollut selfie jo vuosikausia, nuo neljä silmääni. Turha päivittää pärstäkuvaa, samalta näytän edelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mihkä ne silmät siitä muuttuisikaan niin kauan kun pysyvät auki..
      Ei muuten tullut hiki talvitoppiksessakaan, sen verran raa'asti puhalsi, paremmin sillä tarkeni 20 asteen pakkasessa Suomessa.

      Poista
  6. HIeno selfie;D Minä en ole vielä ottanut sellaista,vaikka asun maassa joka on nyt Time-lehden mukaan maailman 6. ahkerin selfie-maa,eli taidan olla aivan out mitä tulee trendeihin;D
    Teilläpä on minulle sopivat säät,täällä jo lämpenee huomenna....

    Huh,tulipa teille paljon Saharaa! Tosin tulii sitä jonkun verran olohuoneeseeni myös toissa viikolla....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olet sinä aika out kun aattelee että minäkin täällä kehitysmaassa jo selfeilen, ja meillä on vasta hädin tuskin toimiva netti :)
      Täällä on saanut värjötellä jo pari viikkoa, pelkään koko ajan, että kesä pamahtaa päälle yhtäkkiä ja jää se ihanteellinen kevät vallan kokematta. On sentään vielä vähän aikaa odotella parempaa.
      Minä ottaisin mieluummin sen kuivan hiekan, siitä selviää harjalla ja imurilla, tämä sateen mukana laskeutuva jämähtää kiinni tosi lujaa ja saa melkein lastalla raapia irti. Argh!

      Poista
  7. Hyvä Mummo, anna palaa vaan! Lisää näitä omakuvia :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, toivottavasti tähän ei koukkuunnu, tulee vain näitä omakuvia sitten tulevaisuudessa :)

      Poista
  8. Hieno selfie! Mitas jos tehtais siita ihan uusi meemi meidan hassujen ulkosuomalaisten blogeihin?

    Ihanan myrskyisa meri! Ja upeita simpukoitakin loytyi kokoelmaan.

    Meilla oli vihdoin(!) kivan sateinen viikko. Nyt vahitellen lampenee, toivottavasti ei tule hiekkaa lisaa. Sita tosiaan pesin parvekkeelta ja imuroin sisatiloista jo ihan yhden kevaan tarpeiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan selfiitä ottamaan sinäkin, pitäähän sitä pysyä ajan tasalla!
      Minäkin odotan niitä kevään parikymmenasteisia ihannepäiviä, että tarkenisi puutarhaa möyriä, toistaiseksi siellä uppoaa kuraan. Uusi puhdas vesisadekin kyllä tekisi hyvää, ettei tarvitsisi vesijohtovettä pihalaattoihin haaskata.

      Poista
  9. Tuo kuplakuva on hieno, ei silti, kyllä selfie on ihan yhtä hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veden pärskeessä oli muuten hankala saada omakuvaa, kun kameranlinssi ehti aina saada roiskeita ennen kuin sen sain suht kohdalle tähdättyä :)

      Poista
  10. Oikeesti toi selfie näyttää kyllä hiukan pakokauhuiselta ;) mutta hyvin välittyy tuo säätunnelma!
    Ei merestä voi olla liikaa kuvia,sehän on joka hetki erilainen.
    Olisko meressä kumminkin ollut pesupulveria kun noi kuplat on värikkäitä kuin saippuakuplat...
    Tekikö maaliskuu nyt ne pelätyt temput?Täälläkin taas lunta,se kyllä sulaa itsestään pois,toisin kuin teidän hiekat! Osanottoni :(
    -rusomarja-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuin joku pahempikin ajaisi takaa, kyllä :D
      Vaahdon määrä riippuu vähän joen tuomista saasteistakin, eli kyllä sieltä kaikenlaista kemikaalia pukkaa mereen. Noita värikkäitä kuplia oli kyllä vain tuon ajopuun ympärillä, puu taisi olla vähän öljyinen puu.
      Niin tosiaan, hiekka ei valitettavasti sula mihinkään.. onneksi sitä ei tule yhtä paljon kuin lunta, ja kyllähän se uusien puhtaiden sateiden myötä jonnekin vähän liikkuukin (viimeistään viemäreiden tukkeeksi).

      Poista
  11. Hienot kuvat! Meri on täällä Kreetan pohjoisrannikollakin möyrynny ja pohjoistuuli on ollut hyytävä - niin ja kiitos vaan - hiekkalähetys on tullut perille enkä vielä ole jaksanut pestä terassia, koska epäilen, että kohta sitä tulee taas lisää, kun tuuli kääntyy taas eteläiseksi.
    Terv. Suometar, joka myös taistelee toppatakin neppareiden kanssa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hassua, mutta te olette siellä maantieteellisesti etelämmässä kuin me, sitä ei aina tule ajatelleeksikaan. Mutta siis toppatakeilla mennään, sitä on vaikea suomalaisen mieltää miten kylmä voi olla näinkin lämpimissä asteissa.
      Nyt alkaa juuri pahimpien hiekkamyrskyjen aika, joten lisäähän sitä on tulossa pitkin kevättä, ei voi kuin toivoa että etelätuulilta vältyttäisiin.

      Poista
  12. Mainio selfie. Ja kuvat tuovat eteläisiä tuulia tänne takatalveen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei nuo tuulet kyllä meille kovin eteläisiltä tuntuneet.. mutta juu, onhan hiekka sentään kesäisempää katsella kuin lumi :)

      Poista
  13. Yhdistykäämme me kaikki julkisuushakuiset somemummot! JEEEEEEEEEEEEEEEE
    Hieno kuva muuten! ja varsinkin nuo pesupulveripallot nostattivat harmaiden hiusten alle ennenkokematonta värinää.

    Kiitos tuulemasta, niin on täälläkin tuullut omiksi tarpeiksi ja topat otettu käyttöön, onko välissä edes pois laitettukaan, vaikka pehmeä ja lämmin "föön"-tuulikin ehti tulla jo tutuksi.
    Ihanaisia simpukoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti, tämä on nyt sitä somelaiffia, josta ei parane mummojenkaan ulkopuolelle jäädä, kaikkien tuulien mukana yritetään pysyä :)
      Kuplat oli kyllä tosi hienoja läheltä, melkein luuli katselevansa sinistä taivasta ja auringonlaskua siellä jossain...

      Poista
  14. Haha, ihan paras selfie! Ja näytät tosiaan takaa-ajetulta, ihan kuin maanpaossa olisit. :D Mutta onneksi ilmeisesti vain tuuli ajaa takaa ;D

    Komeita kuvia, nuo värikuplat ovat suorastaan ihmeellisiä. En ole noin värikästä vaahtoa ennen nähnytkään. Ja simpukat - voisin etsiä ja tutkia niitä tuntitolkulla! Pitäis vaan ensin hommata se meri jostain :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ainakaan kukaan muu saanut kiinni kuin se tuuli.. Huomasin , että minulla on liian lyhyet kädet. Jos tästä julkisuudenhimosta nyt tuleekin koukku niin pitää kehitellä jonkinlainen teleskooppipidenne käden jatkoksi....
      Niin, sitä tulee äkkiseltään kuvitelleeksi että Lontoo on meren rannalla, mutta onhan sieltä tosiaan aika matka lähimmälle aavalle, riippuen tieten myös mistä kohden lähtee..

      Poista
  15. Mainio selfie! :-D

    Mä tulen kai aika pahasti jälkijunassa, kun selfien ottaminen tuntuu minusta edelleen nololta. Aiemmin tällä viikolla eräs nainen poseerasi itselleen meren rannassa, kun menin siitä ohi, eikä voi mitään, mutta pieni myötähäpeä iski, kun katselin sitä muikistelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kuule ikäkysymys, olet jo ohittanut ensimmäisen kritiikittömän vaiheen etkä vielä yltänyt häppeemättömään kakkosvaiheeseen :D

      Poista
  16. No mutta sinähän olet ajan hermolla, somet ja selfiet, niin sitä pitää. Vaikuttavia, hienoja kuvia. Voimakkaan sään olet saanut kuvauspäiväksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajan mukana yritetään pysyä, siitä vaan selfeilemään sinäkin :)
      Kevättä tässä odotellaan, ehkä jo huomiseksi..

      Poista
  17. No voihan somemummo :D Olipas taas hauska postaus ja hienot kuplatkin!! Meidän sää näytti viikon verran juuri ihan samalta. Tänään uskalsin piipahtaa rannalla kävelyllä kun oli pakko päästä tuulettamaan päätä sekä lapsia. Laitoinkin jopa kuvia blogiin monen kuukauden jälkeen. Terkkuja sinne rajan taakse!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että olet päässyt jalkeille ja ulkoiluttamaan kameraakin, vihdoinkin. Täällä on riittänyt sadetta ja viileää jo pitkään, olisi jo aika kevään näyttäytyä, vasta yksi viikko oli lämmintä jossain välissä. Mutta ei vielä ole ikävä kesää, saisi nyt ensin sen kevään.

      Poista
  18. Sirokko, ihania simpukoita teidän rannoiltanne löytyy! Sellaisia pitäisi päästä keräämään! Rantaan iskevät vaahtopäät saisivat silloin pärskiä muualla. On mukavaa, että teitä somemummoja on olemassa ja blogejanne saa käydä lukemassa ja katsomassa. Lämpimin ajatuksin Delilah

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan ne pärskeet mukavia, ilman niitä ei tulisi simpukoitakaan hiekalle asti.
      Ja ilman lukijoita ei olisi kai somemummojakaan, miten sitä egoaan muuten saisi pönkitetyksi :) Kiitos sinulle!

      Poista
  19. Onpas taas somemummolla erittäin hyviä kuvia! Selfiestä lähtien!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole koskaan tykännyt some-sanasta, taidankin nyt ruveta somamummoksi :)

      Poista
  20. Töttöröö Sirokko, kävin lapioimassa kivoja kuviasi. Selfie oli iloinen yllätys ja ihan sama ajatus tuli mieleen kuin Elegiallakin:) Sateenkaarikuplat vaikuttivat fairyn tai öljyn aikaansaamilta, ihan sama minkä mutta kauniita olivat. Toivotaan ettei tule isompia myrskyjä vaikka niiden aika siellä ehkä kohta onkin??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä täällä enää muuta lapioitavaa olekaan kuin kuvat, hiekatkin tuli jo harjattua vapaaehtoisella lapsityövoimalla (uusia hiekkoja odotellessa). Tosi värikkäitä oli nuo kuplat vaikka ei edes aurinko paistanut, jokisaasteiden aikaan saamaa varmasti, mutta niin kaunista pahaa.

      Poista
    2. Hei Sirokko, löysin tatuointilinkin takaa vanhoja vuodatusjuttujasi, tosin tätä kannabistarinaa en löytänyt, kun en tiennyt postauksen nimeä, Monta muuta mielenkiintoista juttua löysin kylläkin:)

      Poista
    3. Se kannabisjutun eka osan löysin http://sirokko.vuodatus.net/lue/2008/04/turhaa-viheriointia-saharassa Sitä jatkoa en kyllä löytänyt, on tainnut vallan kadota.

      Poista
  21. Sinäkin, Simpukkani :)
    Somamummolle: Kun kuviisi liittyy aina tällaisia tarinoita, niistä muodostuu mainio kokonaisuus. LIityn siis minäkin värivaahtojenihailijaklubiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei ole niin teknisen hienoja kuvia, että niitä voisi ihailla pelkän kuvan vuoksi, siksi onkin aina teksti ensi sijalla tässä blogissa.
      Ehdin varmaan vielä lyödä simpukkaennätyksesi...

      Poista