torstai 1. tammikuuta 2015

Lumiukkoja jahtaamassa


Niin se vaan taas vuosi vaihtui melkein huomaamatta. Onneksi näkyi edes Ranskan tv-kanavat ja siellä Arthur, joka muisti tasaisin väliajoin toivottaa uutta vuotta tulevaksi. Netti oli toimimaton lähes koko päivän, melkoinen myrsky, taivaalla jyrisi ukkonen ja alas tuli vuoroin vettä, vuoroin rakeita, meren pauhu toimi  taustamusiikkina.  Taisi olla eka uusi vuosi  40 vuoteen, kun Algeriassa ja Suomessa päästiin samoihin lämpötiloihin,  +1- +4 astetta.
Korkeimmilla vuorilla ja sisämaan ylängöllä on tuiskunnut lunta koko viikon. Tänään käytin katsomassa olisiko meidänkin kukkuloilla edes  rippeitä jäljellä. Pitäähän minun  yrittää bongata se jokavuotinen lumiukkoni.  

  Hyvältä näyttää. Tässä ollaan jo tuhannessa metrissä ja tiet onneksi sulia.


Ei vielä lumiukkoa, pelkkä ukko vain, joka on käynyt ostamassa persiljaa vaimolleen.


Siinä! Keskustelua Ämpäripään kanssa.
Huomatkaa, että täällä rakennetaan lumiukkoja samalla menetelmällä kuin hiekkalinnojakin. Pitäisköhän ruveta vetämään kursseja, miten pyöritän lumesta pallon...


Tämä tanakka malli on jo kadottanut kätensä, mutta on siitä vain  hivenen hämmästynyt. Sillä on myös somat saniaishiukset, joita tässä kuvassa ei oikein erota.
  

 No tässä voi olla jo vähän pyöritystäkin mukana. Aika moni pysähtyi ottamaan selfien tämän ilmeikkään vihernenän  kera.
Lumiukkoja löytyi tänä vuonna enemmänkin, tuli korvattua viime vuoden puuttuvat ja ehkä ensi vuodenkin, mene tiedä. Ensi viikolla täällä päästäänkin jo normaaliin talvisäähän, aurinkoa ja +17.

Uuden vuoden kunniaksi tarjoilen teille vielä rippeet  meidän uudenvuoden halostamme. Olkoon vuosi onnellinen jokaiselle teille!


42 kommenttia:

  1. Tasoissa ollaan, lumi sulaa täälläkin ja liukasta on. Lumiukkoja ei ole kyllä näkynyt, ei edes tyttärentytär enää jaksa tehdä, eikä oikein mummikaan. Kiva oli nähdä näitä ilmeikkäitä persoonia. Kiitos!
    Oikein Hyvää Uutta Vuotta Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Uuna! Minä en tarennut mennä edes autosta ulos saati sitten lumiukkoa tekemään, ei ollut lapasiakaan matkassa. Onkohan lumiukot siellä kuolemassa sukupuuttoon, kun tyttärenikään ei ole sellaista siellä vielä nähnyt :)

      Poista
  2. Tuo myrsky on vissiin tulossa tanne kun pe-la valisesta yosta alkaen on luvattu ja sadetta ja ensi viikollakin, ja kylmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On sitten tosi kylmää, toivottavasti saatte maistaa tekin. Vieläkin ruiskii vettä täysillä.

      Poista
  3. Kai sä sentään lumiukon tekoon tarviit hanskoja. :D
    Me jouduttiin tuomaan tuollaisia halkoja naapurin rouvalle Belgiasta , hän rakastaa niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei oo enää hanskoja! Eikä kintaita, vanttuita, sormikkaita tai muitakaan käsineitä. Pitää tyytyä toisten tekemiin lumiukkoihin.
      Eka vuonna täällä mies osti minulle lohdutukseksi tuommoisen halon jouluksi , luuli kauniisti tekevänsä..

      Poista
  4. Oi lunta ,kade kade...Ja kuten Anu tuolla mainitsi niin kuulemma on tuo myrsky tulossa tännepäin.Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toivotaan että vilu siirtyy sinne teille vaihteeksi. On kyllä ollut niin kylmä ettei meinaa keskuslämmitys riittää. Kiitos sinulle!

      Poista
  5. Hui lunta, taalla on ollut kylma viime paivina ja vuorilla nakyi lunta! OMG! En halua ottaa lahikontaktia tuohon valkoiseen aineeseen, joka tietaa kylmyytta ja lammityslaskujen nousua. Hyvaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos!
      Kaasulukemat tosiaan nousevat näin talvisin, onneksi se on täällä suht halpaa, sähkölämmitys olisikin tosi kallista, taidettais vaan jäätyä suosiolla. Vielä kun talot on niin hataria, että varmasti riittää lämpöä korttelin puluillekin..

      Poista
  6. Mistä sinne noin paljon lunta tulla tupsahti? Varmaankin joulupukki ylilennollaan sitä teille heitteli. On täälläkin lähivuorilla pieniä lumilänttejä, mutta ei niistä taida lumiukoiksi asti riittää. Kivoja yksilöitä ovat lumesta teillä rakennelleet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä, olette puhkuneet kaikki pilvet tänne ettekä itsellenne säästäneet. Täällä alhaalla aletaan jo hukkua veteen, vielä kun lumet vuorilta sulavat ja valuvat tänne.. Ihan kiva kyllä palellakin vaihteeksi.

      Poista
  7. Teillä onkin enemmän lunta kuin meillä tänään. Jouluksi saimme muutaman sentin lumivaipan, mutta nyt suojakeli on vienyt lumet mennessään. Ei onnistuisi lumiukon teko.

    Onnea ja iloa uudelle vuodelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Unelma. Tosi harvinaista, että tähän aikaan vuodesta ollaan samoissa säätiloissa. Täällä on ylemmillä paikoilla ollut yli puoli metriä lunta, hyvä että ehdittiin edes rippeille.

      Poista
  8. Ihania ukkoja :) ! Enpä ihmettele, että Suomesta on toivottu kovasti talvivaatteita tuliaisiksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu siis ei yhtään ole liikaa kunnon toppatakki. Itsellänikin on ja vielä pitää allekin tunkea villapaitaa. Todella tarpeellinen tuliainen, samoin kuin lämpimät puserotkin, täällä tuntuu kaikki myytävät vaatteet olevan jotain keinokuitua.

      Poista
  9. Hauska homma, että pitää mennä Algerlialaiseen blogiin nähdäkseen lumiukon. Niin laiskaksi olen mennyt, etten omaa saa. Varmasti hieno kokemus pongailla lumiukkoja kerran vuodessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä tulee lunta niin harvoin, että siitä jaksaa vielä innostua niin lapset kuin vanhemmatkin. Lumiukkojen bongailusta on tullut jo perinne, yleensä kerran vuodessa sataa lunta ja silloinkin pitäisi päivän osua viikonlopuksi, ei mikään helppo harrastus siis :D

      Poista
  10. Sama juttu minulla tältä talvelta: ensimmäinen lumiukkokuva sinun blogissasi. Minä katselin noita hiekkaukkoja joulun aikaan. Oletko muuten sellaisia tehnyt? Oikein hyvää tulevaa vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinulle Liisa!
      Hiekkaukkoja en ole nähnyt sen jälkeen kun kävin tuon bannerikuvan ottamassa Lappeenrannassa, täällä ei kukaan vaivaudu noin hienoja tekemään. Kysyin Suomessa asuvalta pojaltani ovatko käyneet lasten kanssa tekemässä lumiukkoja. Sanoi että yhden tekivät, isä oli innostuneempi kuin lapsensa, pojat kaipasivat rajumpaa äksöniä. :)

      Poista
  11. Hianoja ukkoja. Ne ei ollut kaikki ämpärin muatoisia. Peikko luuleekin, että tuota ämäpri-ideaa voisi kokeilla vaikka missä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän olisikin tasapäistämistä, jos kaikilla olisi ämpäripää. Omaan päähänkin voisi välillä kokeilla ämpäriä, olisi näkemättä ja näkymättä...

      Poista
  12. Lumesta ja ukoista viis, keskityn syömään tuota halkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että edes sinulle kelpaa halko. Ota lisää, se alkaakin jo kohta kasvattaa homeversoja, kun ei ole syöjiä.

      Poista
  13. Tässähän on tosiaan enemmän lumiukkoja kuin mitä täällä pohjoisemmassa on nähty.
    ("kaikki mänt" sai sanoa myös jouluksi tehdyille jäälyhdyille)
    Vihernenä näyttää siltä että hetikohta vierähtää rinteeltä alas kun lämpiää mutta on kyllä peroonallisen näköinen.!!
    Tuo persiljaa kuskaava ukko on myös hauska,helmat vain lepattavat kun kiiruhtaa viemään soppa-aineksia kotiin ;)
    Tosi Kivaa Loppu Vuotta !!
    -rusomarja-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinne, Rusomarja!
      Heh, ukot on varmasti jo sulaneet, kun tänään niin lämpeesti paistoi aurinko. Aika märältä ja harmaalta näytti Suomessa pääkaupunkiseudulla tänä aamuna skypekameran kautta katsottuna, ja sitten hups, vartin päästä oli taas jo maa valkoinen. Ihmeellisen nopsaan vaihteleva talvisää siellä.

      Poista
  14. Voi miten suloisia ukkeleita! Löysit niitä enemmän kuin mitä täällä on näkynyt. Taitaa olla teillä enemmän luntakin.

    Hyvää uutta vuotta Sirokko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks Lepis, ja samoin sinulle. Täällä rannalla ei lunta näy, jo +19 aurinkoista astetta :) Mutta uutisissa sanoivat ylempänä paikka paikoin olevan lähdes kolme metriä, helikopterista heittelevät sinne ruokaa.

      Poista
  15. Onneks en myöhästynty tuosta haliosta, vaikka paljon on porukkaa jo käynytkin. ehdottomasti sun täytyy näyttää miten oikea lumiukko tehdää. Eihän tuosta nyt mitään tuu, että ämpärillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että halko kelpasi, ei meinata millään päästä siitä eroon.
      Juu, kyllä ne ukot pitää pyörittää... paitsi jos on aineksia niin vähän että pitää käydä ympäriinsä keräämässä.

      Poista
  16. Ihania lumiukkoja! Kiitos iloisesta päivänavauksesta! terv. Delilah

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terkkuja sinne, on tainnut lumiukot sulaa jo sielläkin :)

      Poista
  17. Jee, jokavuotinen lumiukkopostaus! :-) Kiva että löytyi noin monta, kun viime vuoden saalis oli kehnonpuoleinen.

    Tuosta halosta tulikin mieleeni, että mulla on vielä aika paljon joulusuklaita jäljellä. Niillä olisi hyvä aloittaa tipaton tammikuu, vai miten se nyt meni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna lykästi lumiukkojen kanssa :)
      Juu juu, just tänään ohjelmoitiin mekin vuotemme, suklaaton tammikuu, pullaton helmikuu, kakuton maaliskuu, pipariton huhtikuu, leivätön toukokuu, jätskitön kesäkuu... josko jo heinäkuussa mahtuisi lentokoneeseen, että pääsee syömään niitä kaikkia Suomeen :D

      Poista
  18. Tulen niin hyvälle tuulelle kirjoituksistasi ja kuvistasi! Kiitos jälleen kerran, Sirokko, ja oikein onnekasta uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiuku, itsellesi, kun viitsit näitä höpinöitä käydä lukemassa. Mukavaa vuotta sinnekin!

      Poista
  19. Aivan! Lumipallokurssi!!! Ja sitten samantien pidät himmelikurssinkin, eikö niitä onttoja korsia löytyisi sieltä päin!? Hyvää tätä vuotta, tulkoot tästä vuodesta ystävällinen ja mieliinpainuva hyvistä hetkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumipallokurssi vielä menettelisi, mutta että himmeli, pitäisi mennä ensin itse kurssille.
      Kiitos kiitos, hyvää toivotaan joka suunnalle.

      Poista
  20. No enpä olisi uskonut, että teillä on siellä lunta ihan ukoiksi asti, ellen olisi nähnyt kuvia.

    VastaaPoista
  21. Voi hurja, sielläkin on lunta. Olipa mallikas lumiukko, joten ei muuta kuin lumiukko-/akkakurssittajaksi, eihän tuosta muuten mitään tule:) Ja tuo vilukissin himmeli-idea oli aika hyvä, koska sielläkin on rannoilla heinää kuten täälläkin merenrannalla, siitä tulee parhaimmat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli lunta, suli pois, ja nyt on taas uudestaan vuoristolaiset metrisessä kinoksessa jumissa. Ollaan saatu kunnon vanahanajan talvi, tosin täällä meren rannalla sataa vain vettä joka päivä, mutta talvi se on sekin.
      Ai heinätkin kelpaisi... niitä tosiaan on, ei ole tullut mieleenkään. Hm, mitähän isäntä mahtaa tuumia tästä keräilykohteesta kun ehdotan :)

      Poista