sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Avataan lähiaikoina

Ehkä kerran kuussa edes pitäisi saada aikaiseksi jutun poikasta, joten aletaanpa leikkiä toimittajaa. Paikallislehtemme kirjoitti suurin otsikoin, että pian lähiaikoina avataan meidän tuleva ulkoilu- ja huvipuistomme, jota on rakennettu jo kolme vuotta.
Hm, hyvä että on tämä blogi, jonne olen silloin tällöin päivittänyt töitten edistymistä. Eukalyptusmetsäni nimittäin kaadettiin jo vuonna 2010 ja heti saman tien alettiin rakentaa aitaa ympärille. Alue on 65 ha, joten kyllä siinä vaan aitaa saikin rakentaa eikä kukkulainen maasto mitenkään helpottanut työtä, mutta aita tuli ja sen jälkeen alkoivat bulldozerit ja betonimyllyt jyllätä oikein toden teolla.

 Paikallislehden toimittaja ei varmaan itse ole käynyt paikalla, joten päivitämme hänen tietonsa. Me nimittäin käymme joka viikonloppu ulkoilemassa alueella, niin kauan kuin vielä pääsemme ilmaiseksi sisään. Tulkaapa mukaan!
Katsotaan mitä sieltä sitten pitäisi löytyä... 

Polkuja vaeltajille. Kyllä, kukkuloille raivattiin muutama vuosi sitten kilometritolkulla teitä ristiin rastiin, joten käveliöille riittää baanaa. Tämä nousu on oikeasti tosi jyrkkä ja pitkä, vaikka kuvassa näyttääkin loivalta, siinä saa parempikuntoinenkin pulssinsa nousemaan. Jos tiet jätetään tähän kuntoon, niin käy kuten muutamille on jo käynyt, kasvavat umpeen. Paitsi ne isommat autobaanat, niitäkin riittää, sillä eihän annabalainen kovin helposti kauas kävele.


Penkkejä. Kyllä vain, niitä on ainakin 20 metrin välein betoniin juntattuna. Jaksavat väsyneetkin penkinvälin verran kävellä. Siitä on myös mukava silmäillä ohikulkijoita, kuinkas muuten. Penkkejä ei kyllä ole kuin alkumatkassa, pidemmälle jaksavat jaksavat lepäämättäkin.
Puistoon pitäisi tulla myös osittain aurinkoenergialla toimiva  valaistus. Tarkoittaakohan se niitä led-valaisimia, siinä kyllä säästettäisiin sähköä, aurinkoa ei täältä puutu.

Sanitaatio.  Ainakin suurempiin sadevesivalumiin on varauduttu. Emme ole vielä päässeet seuraamaan verkoston toimivuutta, talvisateita vielä odotellaan. Osasta hiekkateitä on tosin jo penkereet ehtineet valua rinnettä alas.

Projekti on tarjonnut työtä monelle. Tämä työmies on ilmeisesti saanut tarpeekseen ja hypännyt housuistaan.

Leikkipaikkoja lapsille.  Bongasin kaksi. Kumpikin tarjoaa jännitystä ainakin vanhemmille, jos liikaa niin voi katsella vaikka tahmahirvenjuuren kasvua.


Viheralueita ja kukkaistutuksia. Aivan korkeimman kukkulan laelta löytyy tämmöinen rakennelma. Toinen pää on kivestä ja siinä lukee kivikirjaimin Annaba. Mennä keväänä olivat tuoneet toiseen päähän valmisnurmikkoa, joka ihme kyllä oli vihreää vielä syksylläkin. Puitakin oli istutettu vallin päälle.  Ja mitä sitten vallin takana....

Pitkään on mietitty mikä tähän voisi tulla. Lehtijuttu paljasti, että kyseessä on järvi. Luitte oikein. Pelkkä asennoitumiskysymys.  Odotamme jo malttamattomina puiston avaamista. Ei kyllä näytä siltä, että tämä järvi lähiaikoina lainehtisi.

Muita istutuksia ei vielä näkynyt, paitsi tämä sieni, joka kasvoi ihan omia aikojaan.

Jättimäinen akvaario.  Siitä ei kyllä vielä näkynyt merkkiäkään, ellei sitten tähän kohtaan. Lähiaikoina.Eikä ne hupapuiston puolen karusellit,autoradat sun muut värkit ja ravintolat vielä kovin valmiilta näyttäneet nekään lähiaikoina nautittavaksi. Sadat kukkaruukutkin ovat vielä tyhjillään.

Flamingot odottavat pinkkiä väriä - ja vesialtaansa valmistumista.

Portinvartijanorsut sen sijaan ovat jo valmiina toitottamaan tervetulleeksi. 

Tässä ei siis ollut tarkoituksena arvostella keskeneräistä työtä vaan  jutun pointtina oli selvittää mitä tarkoittaa pian lähiaikoina. Aika on kovin suhteellinen käsite eri puolilla maailmaa. Veikkaisin, että tällä näkymällä lähiaika ei ainakaan ole yhtä lyhyt kuin siellä pohjoisessa.

Bonukseksi kuvasin elävää lehmää :)

39 kommenttia:

 1. Hauska! Hiljaa hyvää tulee. Kun jumala loi maalman, hän ei kiireestä puhunut mitään, sanoo satakuntalainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, Katriina! Täällä osataan ainakin tuo elämän kiireettömyys :)

   Poista
 2. Pian lähiaikoina, hihi, hyvin sanottu.

  VastaaPoista
 3. Haha : ) Hyvä siitä voi tulla joskus "lähiaikoina". Mielenkiintoiselta vaikuttaa. Sen verran olen ollut tekemisissä eri kansalaisuuksien kanssa, että aikakäsite on havaittu erilaiseksi : ) Olisihan tuolla mukava kulkea ihmettelemässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on suhteellista, varsinkin aika, ja no, se järven käsitekin :D

   Poista
 4. Toisaalta tekea hiukan pahaakin ajatella asiaa, keskeneräisyyttä, toiveen herättämistä ja kuitenkin totuus on ihan toinen. Kuvat kertoo puolestaan ja sääliksi käy lapsia jos he odottavat jo innoissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että täällä kaikki tietävät mitä lähiaikoina tarkoittaa, lapsetkaan eivät ole tottuneet kaikkea saamaan heti nyt. Tällaiset ajanilmaukset saattavat huvittaa vain minun suomalaista ajantajuani :)

   Poista
 5. :-D Valoisaa tulevaisuutta povaan tuolle puistolle. :-) Suosikkejani olivat lasten leikkipaikka ja järvi. Leikkipaikka näytti hyvin viihtyisältä ja järvikin suorastaan houkuttelee luokseen. Musta pressu on piste i:n päälle. Mutta hienot merinäköalat tuolta on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin siihen järveen tulee hiekkapohja :D
   Leikkipaikka on hyvin kehittävä, siellä voi rakentaa vaikka kivilinnan lumen puutteessa :)

   Poista
 6. Onhan tuota rakentamista seurattu kanssasi. Samaa vauhtia suunnilleen valmistuu kuin Tel Avivin raitsikka/cityjuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teille on tulossa sellainen cityjuna. Tänne sitä on myös suunniteltu, ei vaan tahdo kapeille kaduille mahtua, mutta kyllä sekin vielä johonkin keksitään juntata. Sitten aletaankin seurata sitä projektia :D

   Poista
 7. Hiljaa hyvä tulee :D Hyvä että miehestä on jäänyt pelkät haalarit, että ei ole mies sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uupunut työmies katuojassa, se olisikin ollut huippu kuvauskohde :)

   Poista
 8. Jännittävältä näyttää, hieno siitä varmasti tulee.

  VastaaPoista
 9. Hih,minunkin piti laittaa Tel Avivin kaupunkijunasta/metrosta,mutta Anu olikin ehtinyt.Perjantaina kävin heidän infotoimistossaan kun kävelin ohi,ja taas katselin hienon filmin siitä miten se on valmis ja junat kulkevat joka 5 minuutti,huoh,kunhan se vain valmistuisi minun elinaikanani...Jänniä juttuja tulossa tuonne teidän puistoonne,sitten kun se joskus ehkä on valmis.Nuo elefantit ovat suosikkejani:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että teidän junanne sentään valmistuu huomattavasti meidän ratikkaamme ennen, me emme ole nähneet edes piirustuksia :) Tällä vauhdilla ei minun elinaikanani.

   Poista
 10. Eläinhahmot ovat erityisen kivoja ja kaikenlaiset vesisuunnitelmat tuntuvat
  siltä että tulevat olemaan tervetulleita. Toimipa kaikin mokomin toimittajana
  vastakin ja tee juttuja projektin etenemisestä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innolla odotan avajaisia, varmasti pääsette niistä nauttimaan tekin :D

   Poista
 11. Hyvä kun toimittaja on ajan tasalla ja omaa tarkan ja oivaltavan silmän.
  Suuret ovat suunnitelmat, mielenkiintoista nähdä valmiina. Jos kaikki oikeasti toteutuu, voi alueesta tulla hienokin paikka. Mutta koska, se on eri juttu.
  Toivottavasti toimittaja pitää meidät ajat tasalla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista tosiaan nähdä valmiina - sitten joskus. Minun puolestani ei tarvitse kiirehtiä, viikonloppuvaelluksemme loppuu heti kun saavat läpipääsemättömät portit :)

   Poista
 12. Hahhah, mainio raportti! Voisit tulla tänne tekemään vastaavanlaista juttua Länsimetron valmistumisesta tai valmistumattomuudesta. Kyllä meilläkin osataan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähiaikaongelmia sielläkin :D Eikös se kauan odotettu lentokentän rata ja yhdystunnelit sentään jo valmistuneet, toimivuutta en ole testannut vielä. Espoon metroa odotellen...

   Poista
 13. Isoa optimistisyyttä kysyy tuon projektin valmistuminen pian lähiaikoina. Mutta ihmeitä tapahtuu aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmistuminen sinänsäkin on jo ihme, vaikka sitten myöhemminkin :)

   Poista
 14. Tosi hyvin esittelit tulevaa puistoa! Hivenen järjenkäyttöäkin niin tiedä vaikka mitä tulisi sitten valmiina, jos vaikka lapsillekin keinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä siellä jo keinut sentään on, keinujen alusta ei vaan vielä :)

   Poista
 15. Tämä oli taas niin hauska :)! Nauroin melkein vedet silmissä! Täälläkin yhden puiston on pitänyt jo valmistua kotvan aikaa - kovasti olemme odotelleet, milloin sinne pääsee... Se on aika jännä puisto, kun on rakennettu kukkulan laelle - saas nähdä millainen siitä tulee. "Lähiaikoina" on tosiaan kovin suhteellinen käsite. Onneksi lasten lempipuistossa rakennustyöt on sujuneet nopeampaan tahtiin, oikein viimeksi käydessämme yllätyin, miten paljon siellä on saatu aikaan, kun viime vierailusta oli ehtinyt vierähtää hetki. Tosin vielä ollaan kaukana niiden mallimaisemien kaltaisista maisemista, mutta kyllä siellä jo kelpaa lasten leikkiä :). Blogissani on muuten sinulle tunnustus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä puisto kyllä ehtii kuolla vanhuuteen ennen kuin valmistuu. Siellä on jo muutaman vuoden liikennöidyt pari 'turistijunaa', jostain syystä ne tuotiin ihan alkuvaiheissa. Työmiehet ovat sitten niitä käyttäneet sementtisäkkien kuljetukseen... Välillä pitää ihmetellä näiden työjärjestystä.
   Ai tunnustus,kiitos, pitääkin tulla katsomaan, en ole ehtinyt kaikissa blogeissa viime päivinä käydä..

   Poista
 16. Haukkasivatkohan liian ison palan, valmistuuko...
  Lystihän olisi hupailu paikka lähettyvillä.
  Järvi toisi varmaan eläimiä/lintuja janoa sammuttamaan ja pulikoimaan.
  Saakohan siihen ihminen pulahtaa..;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä projektissa ilmeisesti joku vetää hyvät rahat valtiolta, valmistumisella ei niin kiire taida ollakaan.
   Jaa saako ihminen pulahtaa... hehhe, tuskin kukaan kysyisi lupaa. Lasten leikkikenttä ihan vieressä, siinä onkin kova vahtiminen pikkuisista..

   Poista
 17. Hyvä toimittaja! Saat ajatuksia lentämään! Ali

  VastaaPoista
 18. Ei kannata vielä toivoa heittää. Aivan mielettömän upea "kompleksi" valmistui tämän vuoden syyskuussa Algerian Saharassa. Mietinkin, ettei ihan hetkessä valmista tullut... 50 vuotta kuulemani mukaan. Tämä on ihan pakko nähdä:) https://www.youtube.com/watch?v=v3_wjC9CRBg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipa hieno! Kesti rakentaakin, mutta näköjään kannatti olla kärsivällinen. Tästä maasta kyllä löytyy upeitakin paikkoja, jos ei nyt ihan meidän kylästä. Saharasta löytyy kaikenlaista mielenkiintoista monestakin paikasta.

   Poista
 19. Olipa huaska postaus:)
  "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" mutta onkohan tätä edes suunniteltu;)Onpa muuten kummallinen sieni!
  -rusomarja-

  VastaaPoista
 20. no siis hauska !! tv ed.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus ennen kuin aloittivat oli esillä ns. kaavoitus, sen jälkeen sitä ei ole näkynytkään, ehkä inspiroituvat työtä tehdessään.
   Tuo sieni on varmaan ihan tavallinen sieni, mutta mitkä lie orgiat niillä olleet, kun ovat kasvaneet sikin sokin sekavaksi ryppääksi :)

   Poista