tiistai 20. joulukuuta 2016

Joulua


Mehän emme ole viettäneet oikeasti joulua enää vuosikymmeniin, viimeksi kai silloin kun lapset olivat vielä kotona. Ystävien kanssa on juotu joulukahvit ja siinä se. Nyt kaikki ystäväni ovat kuka missäkin maassa. Tänä vuonna en ole edes koristellut kotiani mitenkään. Viime vuoden koristeet keräsin pois vasta huhtikuussa, jouduin nimittäin lähtemään äkisti Suomeen. Äitini nukkui pois heti joulunpyhien jälkeen ja siellä vierähti aikaa. Tänä vuonna sytytän vain kynttilät äitini muistolle.

Kiitokset teille kaikille, jotka olette seuranneet mukanani elämässäni ja blogimaailmassa. Teille kaikille toivotan näin yhteisesti

OIKEIN HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA! 

42 kommenttia:

 1. Ei täälläkään joulu näy koristeissa, ei siisteydessä. Näillä mennään ja nautitaan!

  Leppoisia pyhiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan, jees, sehän se tärkeintä. Kiitos Susu!

   Poista
 2. Täälläkään ei joulua vietetä. Tai no, joululodjut tehtiin (tai siis mies teki, enhän minä sellaista). Aattona syödään ja katsellaan zombeja toosasta.

  Mukavaa joulua sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zombit kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta niitten normilähetysten sijaan, chin chin :D Kiitos Elegia!

   Poista
 3. Myös sinulle toivon rauhallista joulua.
  Niin kaunis ja tunnelmallinen on kuvasi.
  Mieltä lämmittäviä joulutervehdyksiä on tullut ja lähtenytkin, siinä kaikki jouluvalmistelut. Niin paljon turhaa on karissut pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos simpukka. Voisin ajatella viettää joulua koko perheen kesken, mutta muuten sillä ei ole enää merkitystä, en ole edes joulukortteja lähetellyt.

   Poista
 4. Leppoisaa Joulunaikaa täältä harmaasta lumettomasta eteläisestä Suomesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mimon mami. Musta joulu, harmi, siinä häviää puolet tunnelmasta.

   Poista
 5. Kiitos samoin. Lunta odotellessa, mutta eihän sitä ole sielläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ei meidänkään vuorella lunta näkynyt, vettä kyllä riittää, talvea sekin.

   Poista
 6. Onpa kaunis asetelma.

  Hyviä joulukahveja ja bloggailemisiin ☕️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita, tämä riittää jouluksi.

   Poista
 7. Kauniin enkelin myötä myös sinulle rauhaisaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther. Kovin rauhalliselta vaikuttaakin.

   Poista
 8. Jouluhan on, tulee ja menee ajallaan. Sen kanssa ei tarvitse sen kummempaa, ellei taho.
  Minullakin tulee erilainen joulu vuosikausiin. Olen saanut pintymän päähäni kokea jotain lapsuuden jouluista nyt uudelleen. Tuntea, miten en eroavat, vai eroavatko. Ajattelen lähinnä tunnelmaltaan. Yhtä vaatimaton on joulustani tulossa, mitä puoli vuosisataa sitten ulkoisesti.
  Kiitos joulun toivotuksestasi, myös minä toivon sinun jouluusi rauhaa, lämpöä, hyvää mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aimarii. Siellä onkin varmaan helpompi palata entiseen tunnelmaan kuin kaupungissa. Toivottavasti tavoitat sen ihanan hengen.

   Poista
 9. Kauniin rauhallista joulua vaikka et sitä vietäkään,kuten en minäkään. VIime vuonna toin Suomesta kauniit joulupallot,enkä nyt löytänyt niitä.Mihin ihmeeseen olen ne piilotellut...
  Täällä on kyllä luterilaisessa kirkossa joulupäivänä joulukonsertti,ajattelin mennä ystävän kanssa sitä kuuntelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, vai on pallo hukassa :D Täälläkin on joku messu katolisessa kirkossa, eivät vaan mainosta mitenkään, pitäisi olla aktiivi kävijä jotta tietäisi.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos SatuSanna! Mukavaa kun jätit kommentin.

   Poista
 11. Kiitos sulle, kun olet jaksanut käydä blogissani, vaikka en itse ole ollut yhtä ahkera, kuin sinä.
  Mutta tällähetkellä mulla on sellanen elämänvaihe, että energiaa ei enää aina riitä blogiin. Mutta kiitos , oikein iso kiitos sulle, kun olet jaksanut aina kommentoida blogissani, koitan ensi vuonna itsekkin saada jotain irti itsestäni ja enemmän olla täällä!
  Mutta Hyvää Joulun aikaa sinne ja parempaa uuttavuotta 2017!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeen hyvin olet jaksanut blogistaniassa liikkua, vaikka niin paljon olet joutunut sairastelemaan. Todella, toivotaan parempaa uutta vuotta!

   Poista
 12. Hyvää Joulua ja olkoon vuosi 2017 onnellinen teille!

  VastaaPoista
 13. Hyvää Joulua! Olen uskollinen lukijasi, koko sydämestäni toivon ensi vuodelle hyviä päiviä, hyviä kasvikuvia, hyviä oivalluksia, hyviä muistoja tallennettavaksi muistojen albumiin. Ali

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ali ja kiva kun olet seurannut. Toivotaan, että blogissa henki vielä pihisisi ensi vuodenkin ja vuosi toisi tullessaan enemmän inspiraatiota.

   Poista
 14. Mukavaa joulunaikaa, Sirokko. <3 Onneksi joulunpyhinä saa syödä hyvin ja ottaa rennosti, vaikka ei joulua juhlisikaan. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Ei ole meillä menussakaan muutoksia, rennommin ei voisi ottaa :D

   Poista
 15. Hassua on että kun sitä itse on karsinut vuosi vuodelta näitä joulutouhuja,niin lehdet ne vaan pullistelee mitä ihmeellisempiä "täytymisiä" jouluksi.Ei mahtuisi ne sapuskatkaan isompaankaan pöytään mitä pitäisi tehdä.Hohhoijaa...

  Todella kaunis tuo kuvasi.
  Leppoisaa joulun aikaa!!
  -rusomarja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rusomarja. Minäkin olen vain netistä katsellut tätä joulutouhua ja todennut, että ylikierroksilla mennään, mutta myyntiähän pitää saada aikaan. Aika monet ovat jo saaneet tarpeekseen vouhotuksesta. Jotain perinteitä sentään toivoisin säilyvänkin, joulu katkaisee kuitenkin niin kivasti talven kahtia, siis siellä pohjoisessa :)

   Poista
 16. Sirokko! Hyvää Uutta Vuotta 2017! Kiitos piristävästä blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos uskolliselle lukijalle. Oikein hyvää vuotta sinullekin!

   Poista
 17. En pässyt joulun aikaan koneelleni, mutta toivon, että sinulla oli hyvä joulu ja toivotan onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joulu meni kuten ennenkin, normipäivänä. Hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 18. Minun äitini kuoli nyt juuri joulun alla, 22.12., eli alamme kanssasi sytytellä äideillemme muistokynttilöitä vuosittain. Joulu meni miettiessä hautajaisia ja uusi vuosi otettiin vastaan flunssan kera. Nyt kaaduin häntäluuni eilen ja hautajaiset olisi tulevana lauantaina, ahdistaa joka asia klimpissä ja erikseen. Mutta eteenpäin elävän mieli sanoi mummo lumessa! Oikein hyvää tätä kuluvaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, eipä ollut hyvä alku sinun vuodellasi. Toivotaan että jatkossa paranee.

   Poista
 19. Harmittaa etten jouluna ehtinyt käydä täällä. Kaunis kuva. Koruton joulu lienee se paras joulu. Lämmin osanotto äitisi kuoleman vuoksi ♥ En tiedä olenko siihenkään tajunnut ottaa osaa. Omat vanhempani ovat olleet maan mullissa jo kauan, kuten mieskin, joten jouluaikaan kuuluu automaattisesti haudoilla käynti. Joulu meni remontoidussa ns. "uudessa"kodissamme yhtä hullussa jouluhulinassa kuten aina ennenkin, mitä nyt jouluhullu kyökkipiika oli jo vähän väsähtäneempi ja hermostuneempi kun ei koskaan ehdi ajoissa. Oikeastaan olimme viettäneet joulunkin kaksin minä ja Ari, joka Arnoyalta erehtyi kerran luokseni. Lähti vähäksi aikaa pois ja tuli hullu takaisin:) Pojan exäx kävi lapsensa kanssa aattona, tutut pyörähti ja kuopus kumppaneineen, siinä se aatto hurahti. Jouluiltana tuli esikoinen nykyisen ystävänsä kanssa ja itse kävimme ennen joulua visiiteillä lahjoja viemässä, minä kun kuvittelen olevani joulupukki:)

  Onnellista alkanutta vuotta Sirokko ♥ Vähän samat väsähtäneet blogitunnelmat on täälläkin, nyt kun kerrankin olisi aiheita ja kuvia, mitä tällätä - niin ei huvitakaan:) Kaikella on aikansa, roikutaan nyt kuitenkin täällä vaikka kiusallakin:)

  VastaaPoista
 20. Kiva, että joskus käyt jättämässä merkin,sehän riittää, niin minäkin teen, olen käynyt silloin tällöin blogeja lukemassa, mutta harvemmin kommentoinut. Oma blogi kiikun kaakun sekin, mutta kuten sanoit, roikutaan sitkeästi :)
  Muakvaa, että löysit Arin, tai hän sinut, teille toivotan onnellista tulevaisuutta!

  VastaaPoista