tiistai 1. heinäkuuta 2014

Su-ätshii-omessa

Heippas vaan, täällä ollaan taas, kotomaan kamaralla ja Järvenpäässä, missä hyvä kasvaa tänä vuonna kasseissa. Oisko Kassi-Alman paratiisi..

Täällä on muitakin ihmeellisiä juttuja, kuten esim. maailman korkein tolppa, kyltistä päätellen. Paljon korkeampi kuin Dubai-torni konsaan... siitä vaan kapuamaan ylös, expertti odottaa huipulla.


No juu, huomaa ettei ole aivotyö entisestään parantunut. Flunssakin iski, kuinkas muuten täällä ikuisen jääkauden maassa.  Yksi päivä sentään paistoi aurinko ja uskalsin kamerani kanssa ulos.


Kävelykadulla soi blues ja väkeä kihisi katumarkkinoilla kuin muurahaisia. Tuntui ihan kotoiselta tungokselta. Vähän liikaakin, vaikkei sitä tästä kuvasta huomaakaan.  Niinpä seuraavana aurinkoisena päivänä eli lauantaina ajattelin kipaista Helsingissä, kun kaikki kaupunkilaiset oletettavasti ovat maalla.
   
 Vielä mitä!  Osuin keskelle parinkymmenen tuhannen ihmisen kulkuetta.

 Gay Pride. Ja paljon paljon tasa-arvolain kannattajia.  Hyvä niin, vaan eipä tyydyttänyt minun rauhallisen ja leppoisan Suomen etsintääni. Kipin kapin kodin rauhaan flunssaa potemaan. 

Olo on vielä vähän tämmöinen, mutta kyllä se tästä tokenee, kunhan saan ensin paikalliset virukset  selätettyä ja pääsen takaisin omille raiteilleni. Vähän lämpimämpi sää ehkä edesauttaisi - sitä odotellen.
28 kommenttia:

 1. Huh, onpa kyllä maailman korkein tolppa! Kyllä ne Expertillä osaavat!

  Jep, flunssa vaanii, kun saapuu tänne kylmään Pohjolaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Expertti on expertti :)
   Täkäläiset virukset on tosi valppaina vaanimassa, ei paljon armoa anneta turistipoloillekaan, olisi vaan pitänyt ottaa se talvitoppis mukaan.

   Poista
 2. Kiva kassiaita kukkasineen.
  Kurja, että sait kesäflunssan. Toivon pikaista paranemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paraneminen sentään alkamassa, kesää toivotaan.

   Poista
 3. Toivottavasti paranet pian, että ei käy, kun tuolle fillarille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu jo melkein samalta kuin fillaristakin, kuin olisi jäänyt jyrän alle, joka lihasta kolottaa... kaikki osat on sentään vielä tallella, kai.

   Poista
 4. Kukahan se mahtoikaan 24.6 kirjoittaa että kylmä ja märkä ei pelota yhtään..? ;)
  Eikös flunssan saa jo yleensä lentokoneessa?
  Toivottavasti voit olla täällä niin kauan että lämminkin vielä sua hellii.
  Hauska kierrätysidea tuo kassikukka! Vanhoja ehjiä kasseja ei millään voi heittää roskiin vaikkei niitä kehtaisi enää käyttää,tuon käsittelyn jälkeen niille voi sanoa iloiset jäähyväiset?!
  Hunajaa suoraan suuhun,suosittelen sulle ja paranemista tietysti..
  -rusomarja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh juu, ei pelota, pitäis vaan löytää lämmin takki jostain :) Ja flunssankin taisin tosiaan saada jo koneessa, vieressäni istui herra joka pärski koko matkan ja vielä toisessakin koneessa osui viereen flunssainen mies. Onneksi ei sentään mitään sika- tai lintumaista ollut tarjolla.
   Kukkivaa kassipuuta voisi ruveta rakentamaan omaan puutarhaankin, jää niitä sen verran aina tyhjän pantiksi eikä tosiaan raaskisi millään heittää pois, ehkä noin kukkivat jäähyväiset olisi hyvä ratkaisu.
   Hunajaa on aina matkassa ja sehän onkin paras lääke, tuon sitä aina tuliaisiksikin, kun saan aitoa suoraan mehiläistilalta.

   Poista
 5. Pahus noita kesäflunssia, toivottavasti olet jos selättänyt sen. Ilmat alkavat lämmetä ja uskoisi tämän maan kesän rupeavan tuntumaan ja näyttämäänkin kesältä.
  Kuka noita pussikukkia hoitaa? Ovat ainakin nätin näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyltissä on mainittu useampi yritys, jotka ovat ottaneet kukat hoitaakseen. Ystäväni keräsivät kasseja ja paikallinen kukkatalo lahjoitti kukat. Ihan kiva yhteistyöidea.
   Kesän näköistä tässä odotellaan, kun ei tullut otettua mukaan niitä talvivaatteita. Flunssa alkaa olla paremmalla puolella, kun vielä saisi lihaskivut karkotettua.

   Poista
 6. Tervetuloa tänne ja kuin parahiksi säät lämpenivät, joten mukavaa ja aurinkoista kesälomailua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpenivät? Missä? Kävin ostamassa villapaidan. No juu, tänään aurinko pilkisti, mutta päälle tuli mahtava ukkoskuuro.

   Poista
 7. Ei muuta kun oikein hyvää kesälomaa! Sateen sattuessa sateessa! Hyviä kuvia olit napsinut! Ei ihmekään, kun niin harvoi tulee käytyä Expertillä, ei sinne kovin usein jaksa kiipeillä, heh. Ota nyt tuju konjamiiniryyppy ja c-vitamiiniä, niin saat itse murjotusta olotilasta pois! Jos olet vielä elokuussa kotomaassa, käy Isossakyrössä 1700 luvun markkinoilla...taatusti yllätyt!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kun olisikin kiva käydä vanhanajan markkinoilla ja oikein omin korvin kuulla murrettanne, mutta siis Isokyröhän on jossain Jumalan selän takana, eihän sinne kulje edes junat.

   Poista
 8. Pikaista paranemista ja oikein hyvää Suomen lomaa!

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti voit jo paremmin ja olet jo havainnut helleaallon tulon : ) Hyvä vitsi tuo korkea tolppa. Kuvasi muutenkin mielenkiintoisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumman sitkeä yskä, mutta muuten hyvin taas menee, tänään ihan lämmin ja aurinkoinen päivä, Suomi parhaimmillaan, kelpaa!

   Poista
 10. Haha, että nauratti tuo Expert-kyltti. :-D Tavasin muuten vähän kauan tuota otsikkoa, ennen kuin tajusin - ei ole aivotoiminta oikein huipussaan. Mutta nyt tänne on saatu vihdoinkin kesä - toivottavasti myös sinnekin, missä olet! Parempaa vointia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden sun toisen aivot vähän kesälomalla :) Juu kesä tuli, nyt uskon minäkin. Vielä kun saisi tuon limanerityksen normalisoitua..

   Poista
 11. Onko ihan noin raihnas olosi, voi surkeutta suurta. Nyt on lämmintä, varmasti helpottaa jo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on sitkeessä kesäflunssa, juuri samanlainen kuin kesäkin, tulee ja menee ja tulee taas..

   Poista
 12. Täälläpäin on ollut riittämiin lämpöä.
  Tuo alin kuva on huikea ja tosi hyvä vertaus monelle potevalle. Toivon että olet päässyt flunssastasi eroon.

  VastaaPoista
 13. Paistakoon aurinkoinen päivä :)

  VastaaPoista
 14. Vihdoin helle hellitti, toivottavasti myös kesäflunssasi. Hyviä havaintoja kuvissasi.

  VastaaPoista
 15. Kiitokset kommenteistanne. Vilu vaihtui hikeen ja onneksi helle taas takaisin viileämpään. Mokkulani ei oikein toiminut maalla, joten en ole suuremmin päässyt blogistaniaan, ja muun aikaa on pitänyt mukamas kiirettä. Kesästä on siis nautittu kaikkialla muualla kuin netissä, mutta niin kuin kai pitääkin :) Hyvää kesän jatkoa kaikille!

  VastaaPoista
 16. Joko olet pikapuoliin palailemassa etelan maille?
  Nyt sait lamminta ilmaa Suomessakin varmaan ihan tarpeeksi, jos ei liikaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kolme viikkoa jäljellä. Hellettä piisasi liiaksi asti, tuli jo ikävä oman kodin ilmastointia :) Nyt taas onkin jo ihan syksyisen kylmää ja märkää.

   Poista