sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Syksyä odotellessa

Joo, kyllä minä olen täällä edelleen. Mitään ei vaan tapahdu, mitään ei ole sanottavaa, kuvauskohdekin on aina se yks ja sama, kuva tosin tuoreeltaan otettu. Syksyä tässä innokkaana odotellaan. Hellettä riittää kolmeenkymppiin, mutta ranta on tyhjä jopa viikonloppuna. Tahtoo sanoa, että alkuasukkailla on talvi jo alkanut. Ollapa alkuasukas!
 
Kukkuloilla alkavat pensasmansikat kypsyä.Tähänkään ei ole mitään sanomista, paitsi että miksi ihmeessä niitä sanotaan mansikoiksi. Niin harhaan johtavaa. Kyllä niitä silti retkieväänä syö.

Vuositarkastus hupapuistossa. Eipä siellä paljoa ole tapahtunut, en enää edes muista kuinka monta vuotta sitä on  jo rakennettu. Epäilen tosin, että työmiehet ovat keksineet sivubisneksen, sillä nuo savi- ja betoniruukut kyllä lisääntyvät huimaa vauhtia, niitä on satoja ympäriinsä!

Ja aitakin on pystytetty, se homma täällä hoidetaan aina ensimmäisenä. Onneksi ei vielä ollut portteja asennettu, päästiin lenkkimetsäämme.

Miten silmäni aina osuukin näihin maalarimiesten aikaan saannoksiin... niin, kuka muu näitä alapuolia katselisikaan kuin minä, kauniistahan se ruoste on, taitaa olla ihan muodissa.

 Paikallas siinä! Nyt levätään. 

 Tina ottaa adoptioäidin tehtävät tosissaan, jaksaa olla riepoteltavana ja leikkiä pienemmän kanssa kuin myös ojentaa silloin, kun mennään liiallisuuksiin. Usein riittää kun laskee painavan tassunsa toisen päälle... tai sievän päänsä :)46 kommenttia:

 1. Voi tuota koirien rakkautta. :-) Varsinkin tuo päälle laskettu tassu on suloinen - en ole koskaan kuullut, että koira tekisi noin.

  Siis ovatko nuo pensasmansikat oikeasti jokin mansikkalaji, vai ovatko ne jotain muita marjoja/hedelmiä, joita vain sanotaan mansikoiksi? Eivät kyllä ihan mansikoilta näytä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pensas on nimeltään mansikkapuu suomeksi, en ymmärrä miksi, ei kuulu edes samaan kasviheimoon eikä hedelmäkään muistuta mansikkaa kuin ehkä väriltään täysin kypsänä. Kasvitieteilijöillä on ilmeisesti ollut huono päivänsä tuota keksiessään.
   Meillä ei ole ennen ollut niin kärsivällistä koiraa kuin tuo Tina on, aivan uskomattoman pitkämielinen, vaikka pienempi on välillä kuin herhiläinen kimpussa.

   Poista
 2. Suloiset koirakuvat ja jännät maisemat.
  Kutsuvan näköinen marjapensas, mutta se
  pitäisi nimetä uudelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei ole tällä mansikkapuulla mitään tekemistä mansikoiden kanssa, mielikuvituksen puutetta nimen keksijöiltä.

   Poista
 3. Ihanaa, että Ritalla on tuo pikkuinen kasvatettavana ja seurana! Ovat ne sympaattinen pari.
  Onko tuohon alueelle tosiaan ollut tarkoitus tulla huvipuisto? Kuinka sitä niin pitkään "rakennetaan"? Ei taida olla muodissa enää teilläpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo puisto on valtava alue kukkuloille asti, missä raivataan teitä pusikoihin ja rakennetaan aitaa kilometreittäin, varmaan rahakas bisnes tekijöilleen. Itse huvipuistoalue on tosi pieni ja edistyy todella hitaasi, ihmetellä sopiikin mikä siinä niin kauan kestää.
   Kiva on seurata vieressä, miten koirat kasvattavat lapsia, omia tai vieraita, siinä on opittavaa ihmisillekin. Tina on erityisen viisas adoptioäiti :)

   Poista
 4. Niin on erilainen talvi siellä kuin meillä. Ainoastaan vuorille tulee lunta ja me täällä montussa saadaan sadetta tai räntää. Ikävää että eivät saa töitään tehtyä sekin systeemi erilaista, mutta maassa maan tavalla kaikkeen tottuu. Kivoja kuvia ja täsä ikäänkuin on matkalla kun näitä lueskelee ja koirulit ne vasta mukavia on, ottaisin myös lisää mutta mies ei ole vielä päätään kääntänyt, joten yksi kultsu riittänee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillähän on sitten kuin meidän talvi - sitten kun ja jos semmoinen tulee, vuorilla sataa lunta kerran pari ja täällä rannalla vettä. Ihan sama minulle kunhan saisi sen normaalin kymmenen astetta pois lämpötiloista.
   Jos minä saisin valita, niin ei meilläkään olisi kuin yksi koira, vaan kun tänne tuodaan tuommoinen karvapallo näytille niin eihän sitä voi vastustaa...

   Poista
 5. No onpas siellä lämmintä, meillä saa laittaa villasukat aamuisin jalkaan. Kaksi vuotta sitten samaan aikaan oli +23C.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä olikin harvinaisen kuuma kesä, pitäkää vaan villasukistanne hyvää huolta. +23 olisi se meidän talvi, sitä odotellessa.

   Poista
 6. Ihania koirakuvia; Tina taitaa olla loistava ottoäiti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan tosiaan ihan yllättyneitä siitä, miten hienosti Tina suhtautuu ottolapseensa - ja voin sanoa, että näistä on kokemuksia ennestäänkin, on siis mihin verrata.

   Poista
 7. Jo Sinun passaa noissa hulpeissa maisemissa elellä, upeat näkymät...katteeks käy..;-)

  Se on jännä tuo lämmön sietokyky, miten erilailla se koetaan eri puolilla maapalloa. Lämmintähän Teillä on näin Suomessa asuvalle, täällä jo palellaan kun liki nolla keliä ollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmintä on juu, täällä katsotaankin kalenterista vuodenajat, syksy alkaa syyskuun puolivälissä ja kesä kesäkuun lopulla, sitä varten järjestetään oikein viralliset kesän avajaisetkin. 20 asteessa haetaan jo talvipomppaa päälle :)

   Poista
 8. Upea tuo maisema ekassa kuvassa,kyllä sitä aina mielellään katselee täällä blogissakin. Ja suloinen tuo uusi perheenjäsenenne ja ihana Tina-ottoäiti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo maisema reunustaa lenkkipolkuamme, joten sitä tulee usein kuvattua, meri on aina erilainen, vaikka ei se kuvassa näykään.
   Tina on tosi kärsivällinen tuon epelin kanssa, samaa ei voi sanoa meistä, ollaan varmaan kohta kengättömiä, ei tunnu menevän perille meidän opetuksemme :)

   Poista
 9. Niin hienot kuvat teidän koiristanne ja siittä pennusta, ja toinen häntä sitten opastaa, hyvä niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä alku, kun vielä keksisi miten saisi kenkähimon unohtumaan.

   Poista
 10. Täällä odotetaan ensilunta. Näinä aikoina se on tavannut sataa tälle leveyspiirille. Lämpimiä kuviasi katselen mielelläni lämpimikseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos kuvat lämmittää. Minä katselen odottavasti luoteeseen, kuulemma syksy tulossa siltä suunnalta ensi viikolla.

   Poista
 11. Kiitos kivasta Aku Ankka - kommentista tämänaamuiseen nostalgiapostaukseeni.
  Tuttujen kaksoset ryntäsivät aina postiluukulle ja jokunen Ankka repeytyi kun he
  yrittivät kumpikin saada sen ensin käsiinsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siinä voi käydä. Meitä oli kuusi jonossa ja usein juostiin vessaan turvaan, siellä sai lukea rauhassa :)

   Poista
 12. Onnea teidän uudelle perheenjäsenelle! On toi Tina aika julman näköinen tuossa hempeessä hymyssään :)

  VastaaPoista
 13. Talvesi on siellä niin toista maata, mitä talvi täällä. Kaunista ja lämmintä sinulla on. Jopa mansikoita ja mukavaa seurattavaa, kun Tina holhoaa pikkupenikkaa.
  Lumentulo on täällä siinä hilkulla. Sopii mulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään alkoi sataa vettä, ehkä päästään jo syksyiseen 23 asteeseen, toivoa on. Ymmärrän hyvin, että siellä syksyllä pimeän aikaan alkaa kaivata valkoista lunta, sinä kun osaat ottaa siitä kaiken ilonkin irti.

   Poista
 14. Ompa siellä hurjan valoisaa ja kaunista. Hienot koiruudet, Tina on vaikuttavan näköinen, en kyllä rupeasi ryppyilemään sille ollenkaan:) Täällä on ihan lokakuu.. kaikella tavoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidetaan jo päästä syysilmoihin, kun tänään alkoi sadella vettä ja lämpötilatkin hurahtivat alaspäin. Siellä on kuulemma ollut ihan ihana syksy, kylmää mutta aurinkoa, ainakin joillain paikoin, se on kiva se, paitsi no, se pimeä..
   Mitenkäs sitä sanotaankaan, että 'ei ole koiraa karvoihin katsominen' , Tinalle voi ryppyillä miten haluaa kuka vaan, pienemmästä ei voi sanoa samaa :)

   Poista
  2. Täällä on tosiaankin ollut aurinkoista ja siinä mielessä mukavaa, nyt on vaihtunut sateiseksi ja aika pimeäksi. Monesti se on niin että pienempi on äkäisempi ja mitä isompi koira sen lauhkeampi.

   Poista
  3. Syksy tuli jo tännekin, ihan mukavaa. Juu tosiaan, katselin kerran rannalla pikkuruista yorkia, joka todella tehokkaasti vahti omistajiensa kamoja varjon alla, kukaan ei päässyt lähellekään (monet siis huviksensa yritti), sitä oli hauska seurata. Meidän Tina olisi varmaan lähtenyt itsekin vapaaehtoisesti varkaiden mukaan :)

   Poista
 15. Jestas, miten kauniita kuvia! Syksy on ollut kaunis ja lämpöinen! Mutta nyt just alkoi sateet, vihvoo vettä, ankeaa ja kalseaa...nyyh. Olen ollut aina syysihminen ja nyt ottaa hihaan koko kalseus. Oletko naamakirjassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen syys, silloin kun ei sada, on todella kaunis, onneksi sitä kesti edes vähän aikaa. Täälläkin vähän viilenee, piti jo hakea jopa peitto sänkyyn.
   Naamakirjaan en ole vielä langennut, vaikka kaikki on yllyttänyt. Tämä bloggailuni alkaa kyllä jo postaustensa puolesta sellaista muistuttaa..

   Poista
 16. Sietää olla onnellinen, ettet ole alkuasukas! Muutenhan joutuisit varmaan jo käyttämään toppatakkia siellä helteisessä talvessa :D

  Kyllä nuo koirat ovat...aaaah <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin villapaitaa kuten Mösjööllä kuvassa, tänään hällä oli tietty jo toppatakki, kun oli vaan 24 kylmää :)
   Joo ne koirat, tämä pienempi on KAIKKIruokainen tuholainen... :(

   Poista
 17. Kaunista on syksyllä siellä päin ja lämmintä. Vähän vetää vihreäksi, mutta kestettävä on. Ihanat koirat, tuo pentu eritotenkin. Meillä ei nyt ole koiraa ollenkaan, kun Amille tuli vanhuus ja se piti päästää lepoon.

  VastaaPoista
 18. No voi sentään, vanhuus se vaan on edessä itse kullakin joskus, ei voi mitään. Teillä sentään on kaikenlaisia muita eläimiä vielä elämän ilostuttajina.

  VastaaPoista
 19. Kyllä on ihan parhaita nuo kuvat koirista ! Hyvä että on ollut kamera "hollilla",kun nuo tilanteet menee yleensä niin pian ohi.
  Jos olisi pitänyt veikata niin olisin luullut noita mansikoita aprikooseiksi.
  (mahtaako olla joku alkutarina mikä liittyy tuohon "mansikkapuuhun" ?)
  -rusomarja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, koirista harvoin saa mitään muita kuvia kuin nukkuvina malleina, aina jompi kumpi liikahtaa, Tina yleensä kääntää päänsä pois kun kameran kohdistaa, pinempi mieluummin maistaisi sitä :)
   Ei kai tuolla mansikkapuulla muuta ihmeellistä yhteyttä mansikkaan ole kuin että hedelmät ovat kauempaa mansikan näköisiä, kokoisia ja värisiä, siihen ne yhtäläisyydet sitten loppuuvatkin, ovat kyllä myös erittäin C-vitamiinipitoisia.

   Poista
 20. Hauska mitään- uutta- ei- kuulu postaus! Niinhän se on kaikki on kertaalleen nähty ja koettu. Odotetaan inspiratiota yhdessä :) Lupsakkaa lokakuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdeksän vuotta bloggailua, kyllä alkaa jo aiheet olla moneen kertaan käsiteltyjä ja inspiksiä saa odotella ihan rauhassa. Marraskuu jo käsillä, pitäisi virkistyä kun helteet loppuu...

   Poista
 21. LIityn näiden suloisten liikkisten ihailukerhoon. :)
  Uusista eläimistä saa onneksi aina uusia inspiksiä. Hellyttävää noita on katsella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niitä kiva katsella.. inspikset kyllä tulee lähinnä siivouspuolelle pakostakin.

   Poista
 22. Ajatus pensasmansikoita sai minut ihan riehaantumaan. Millainen maku? Olen koiruli-ihminen, kaukaa katselen ja haaveilen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makua ei pidä ainakaan kuvitella mansikan kaltaiseksi, makeita kuitenkin, pinta on vähän ryyninen.
   Minulle riittäisi yksi koira vallan mainiosti ja ilmankin tulisin toimeen, mutta nämä nyt ovat tällaisia 'vahinkolapsia' :D

   Poista
 23. Onpa mukava katsella "kesäisiä" kuviasi koti- Suomessa. Varsinkin täällä Hailuodossa Perämeren myrskyisten aaltojen pauhussa kesä tuntuu olevan niin kaukana. Pimeää, sataa, ei lunta. Terkkuja Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveisiä sille rannalle, jolla en ole koskaan käynyt, Oulussa sentään pikimmiten poikennut. Perämeri tuo heti mieleen vilun ja pärskeet, hui sentään, meidän talvi tuntuu sateisenakin siihen verrattuna lämpimältä ja Välimeri niin leppoisalta :) Kiva kun kävit vierailulla!

   Poista