tiistai 22. joulukuuta 2015

Hyvää joulua


Oikein makoisaa joulua kaikille! Ja kiitos tästä vuodesta kaikille sitkeille lukijoilleni, vaikka kovin huonosti olen tänne mitään saanut aikaiseksi. Samalla toivottelen Hyvää Uutta Vuotta 2016, sillä blogikatkoni näyttää jatkuvan vielä tästä eteenpäinkin. Ehkä ensi vuonna taas ollaan kuulolla, kuka tietää.
Siispä oikein hyviä jatkoja kaikille, nauttikaa lomista!

33 kommenttia:

 1. Sinä käyt nappaamassa joulupöytään hedelmät suoraan puusta. Ovatkin parhaita siloin.
  Kiitos joulun ja uuden vuoden toivotuksista.
  Itsellesi myös oikein mukavaa tulevaa vuotta, sekä tietystä riemullista joulua.

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä vuodesta! Levollista joulua ja inspiroivaa vuotta 2016!

  VastaaPoista
 3. Kiitos että olet jaksanut postata kaikista nettivaikeuksista huolimatta ja hyvää joulun aikaa ja uutta vuotta:)

  VastaaPoista
 4. Oi, oi, minulla on samanlainen lumikide kuuseen menossa. :-) Oikein ihanaa joulua sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 5. Hyvää Joulua ja mukava olisi ensi vuonnakin tarinoitasi lukea.

  VastaaPoista
 6. Oikein hyvää joulua! Hyvää ei odota koskaan turhaan ja sitä mieluummin lukee kun saa sinun herkkuasi eteensä :-)) Siis tekstiä, kyllä hedelmäsikin hyviä ovat, mutta valitsen nyt tekstin.

  VastaaPoista
 7. Hyvää joulua, Sirokko!

  Ei se määrä vaan se laatu... :-)

  VastaaPoista
 8. Mahdottoman kivaa joulua ja antoisaa tulevaa vuotta sinullekkin ja koko kattilakunnallesi! ;);)
  Ja kiitos tästä vuodesta,on ollut hirmu mukavaa kun olet jaksanut postailla!!Toivottavasti et ihan kokonaan stoppaa.
  Ehkä se kerran kuussa olisi edelleen toimiva juttu??
  -rusomarja-

  VastaaPoista
 9. Leppoisaa talven ja joulun aikaa!

  VastaaPoista
 10. Kiireetöntä mukaa Joulun aikaa Sinulle ja Onnea tulevalle 2016 vuodelle!

  VastaaPoista
 11. Sitruunan makuista joulua sinulle. Mehevän makean sitruunan, ei väkevän ja kitkerän. Kuva oli niin houkutteleva, etten malttanut olla tarttumatta siihen :-)

  VastaaPoista
 12. Kaunis lumihiutale sitruunoiden joukossa. Season's greetings sinne teille, miten sitten tätä
  aikaa juhlistattekaan ja entistä parempaa uutta vuotta, täynnä iloa ja toivoa.

  VastaaPoista
 13. Kiitos! Messevän rentouttavaa joulua sinulle Sirokko!

  VastaaPoista
 14. Kiiton mielenkiintoisista teksteistäsi ja kuvistasi tänä vuonna. Onnellista uutta vuotta! Ollaan kuulolla, jos siltä tuntuu. Itselläkin vähän taukoillut oma bloggaus elämäntilanteesta johtuen.

  VastaaPoista
 15. Sirokko, kiitos, että olet ilahduttanut tällä blogillasi meitä! Toivottavasti jaksat vielä jatkaa. Tämä on ollut keidas, jossa piipahtamisesta on tullut hyvä mieli, aina. Hyvää tapaninpäivän iltaa ja tulevia päiviä.

  VastaaPoista
 16. Oikein mukavaa vuoden loppua ja antoisaa ensi vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 17. Samoin sinnekin hyvää uutta vuotta 2016. Olkoot siinä paljon onnenkantamoisia mukana!

  VastaaPoista
 18. Tämä kommenttini ei nyt kyllä oikein sovi hyvin jouluun, mutta eihän nyt olekaan enää joulu vaan uusi vuosi ja uudet kujeet. Halusin kysyä, että miten tuttu sulle on "taharrush gamea", joka on nyt täällä uusi kuje, pääasiassa pohjoisafrikkalaisten miesten "harrastus". Meillä Kölnissähän se oli kaikkein pahimmillaan uudenvuodenyönä. Oletko esim. sinä kuullut sen nimityksen ennen? Olis kiva tietää. Toivottelen samalla hyvää uutta vuotta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja hyvää vuotta sinullekin, omani alkoi hautajaisten merkeissä.
   Tahamush, ai onko se se ahdistelupeli vai? En ole kuullut sanaa ennen, ei se taida Algeriassa olla edes peli vaan jotkut hyypiöt sitä ovat joskus ennen täysissä busseissa harrastaneet muuten vaan. Viime vuosina ei ole ollut yleistä, toivottavasti ei tule uudestaan tavaksikaan, lakkasin kulkemasta busseilla sen takia jo 70-luvulla.

   Poista
  2. juu siis taharrush eikä -mush..

   Poista
 19. Kiitos joulutoivotuksista :) Itse en ehtinyt oikein niitäkään tekemään. Täällä pyöri joukkiota niin, että kissakin oli vieraana kolme ja puoli viikkoa ja aina oli sen kanssa muitakin. Oli se aika erilaista tavallsieen arkeen. EI sitä muistanutkaan.

  Saakos vielä sanoa, että hyvää tätä uutta vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, alussahan tämä vuosi vasta on, joten toivotella saa :) Minäkään en oikein muistanut, miltä pakkanen tuntuu Suomessa, siis kylmältä tuntui tammikuussa ainakin. Blogeihin en oikein ole ehtinyt, kun on ollut muuta puuhaa hoidettavana tällä suunnalla. Ehkä se vuosi tästä nyt paranee, vaikka murheella alkoikin. Hyvää vuoden kulkua sinnekin!

   Poista
 20. Ikävä kuulla, että vuosi alkoi murheellisissa merkeissä! Toivottelen kovasti voimia ja parempaa vuoden jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura! Äidin hautajaisissa sujui vuoden alku ja nyt yritetään järjestellä isän palvelutalopaikkaa. Kyllä ihan tulee algerialainen byrokratia mieleen, kun sen seitsemän lappua pitää täyttää ja värkätä kasapäin valtakirjoja milloin mihinkin instanssiin. Eipä ole helpoksi tehty, mutta täällä sentään saa puhelimitsekin jotain aikaan. Kyllä se tästä jo alkaa sujua, kohta varmaan alan tottua täkäläiseen pikkukaupunkimentaliteettiinkin... auts!

   Poista
 21. Otan osaa. Ja tiedän tuon byrokratian! Mummin hoitopaikan puolesta juuri tappelimme jokin aika sitten! Pitkään mummille tarjottiin vain kotipalvelua ja sitä jatkettiin siinäkin vaiheessa, kun me omaiset olimme jo aikalailla kauhuissamme. Vaikka kotipalvelu kävisi vanhuksen kotona montakin kertaa päivässä, jää päivään vielä useita tunteja yksinoloa, joiden aikana muistisairas voi aiheuttaa vaikka tulipalon. Kannattaa olla tiukkana ja kirjata ylös kaikki palvelutalopaikan saantia puoltavat asiat. Meillä oli lopulta onnea matkassa. Kunnan kun tulee tarjota hoitopaikka tietyn ajan sisällä siitä, kun hoitopaikan saaminen on lopulta katsottu tarpeelliseksi. Jos tällaista ei kunnallisista palveluista löydy, ostaa kunta palvelun yksityiseltä. Olin sanonut äidilleni, että toivoisin niin, että mummi pääsisi kaupungin hienoimpaan yksityiseen hoitopaikkaan ja niin lopulta kävikin :). Nyt mummi saa hyvää hoitoa. Toivon, että löydätte hyvän hoitopaikan myös isällesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Järkyttävää miten huonokuntoisia vanhuksia väkisin pidetään kotona. Meillä kävi 'hyvä tuuri' siinä mielessä, että isä saatiin viikon sairaalareissulla niin huonoon kuntoon, että huone palvelutalossa sen jälkeen löytyi tilapäisen vuodeosaston kautta aika nopsaan, kunnallinen tosin. Siellä hän toipuikin niin hyvin, ettei muuten varmaan taas vuosiin olisi paikkaa saanutkaan, onneksi sai nyt pysyvän paikan. Isä tosin valittelee, että siellä on vain vanhoja - itsehän hän on vasta 85 :) Äiti onneksi sai pysyä kotona melkein loppuun asti, kun oli järki ja oma tahto tallella.
   Olen kyllä ollut vallan ihmeissäni suomalaisesta vanhusten hoidosta yleensäkin, kyllä pitäisi saappaat jalassa kaatua järki ja jalat toimivina.

   Poista
 22. No olet tosiaan lomilla, kun toivottelet hyvää joulua! Mutta eipä mitään, tule mukaan sitten kun tulet. Täällä se kevät tulee harppauksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häppeellistä... olen sentään aktivoitunut wordpressin puolella jonkin verran :)

   Poista
 23. Kyllä täällä odotellaan sinun kirjoituksiasi. Ihan arkipäivän jutut: käytiin kaupassa, lapset vierailulla jne...ne vaan kummasti jaksaa kiinnostaa!
  Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi jestas, joku vielä muistaa olemassaoloni,kiitos siitä! Itseltä se alkaa jo olla hukassa. Mutta ehkä se tästä vielä lähtee... joskus.

   Poista
 24. Vähän kaipailen juttujasi ja se miltä siellä kaukana tällä hetkellä maailman meno näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muistutuksesta, blogimaailma on jäänyt heikoille, kun on ollut niin paljon muuta tekemistä ja ajateltavaa, mutta mutta... ajatus on jo vilahtanut korvien välissä - en kuitenkaan ehtinyt napata kiinni vielä :)

   Poista